Jaké pneu?
Moderátor: Colommbo
Re: Jaké pneu?
Jirko, měl jsem je na Mondeu, i na vodě jsem je neurval.
BMW R 1200 RT - Bělouš
BMW R 1200 RT - Baron
Valvoline All-Climate 20W-50
BMW R 1200 RT - Baron
Valvoline All-Climate 20W-50
- Colommbo
Děkuju, Karle. Teda ne že bych se těšil na lijavec na silnici, spíš jsem zvědav a voda jako taková je potřeba i pro přírodu, prší (u nás) málo... 

W124 E320 Coupé R6 162kW 1994, 5Q man. Getrag "psí noha",
Shell HU 5W40, přev. Ravenol ATF Fluid, dif. Castrol Axle Z Limited Slip 90
Shell HU 5W40, přev. Ravenol ATF Fluid, dif. Castrol Axle Z Limited Slip 90
Kluci, kdyby náhodou někdo z vás věděl o někom kdo by koupil 4 komplet zimáky na alu 235/45-18
https://auto.bazos.cz/inzerat/200273461 ... -evo-3.php
https://auto.bazos.cz/inzerat/200273461 ... -evo-3.php
Honda ACCORD 2.4 i-VTEC Type-S 148kW, sedan, manuál.
Zima: Ravenol SSL 0w40, Bridgestone Blizzak LM-005
Léto: Penrite HPR 5 5w40, Bridgestone Turanza 6
Převodovka: Honda Genuine HG - MTF
Zima: Ravenol SSL 0w40, Bridgestone Blizzak LM-005
Léto: Penrite HPR 5 5w40, Bridgestone Turanza 6
Převodovka: Honda Genuine HG - MTF
Pozor, pozor...pozrite ci nahodou nemate na aute toto:
https://www.autotrendy.sk/2025/05/15/ma ... a-vyrobcu/
Bola by to nahoda, ale cert nikdy nespi.
Toyota Carina E 1.6 Xli LB 1992 Japan

Ex.Toyota Carina E 1.8 GLI LB. 1996 GB
HONDA Civic 8G 4D 1.8 2006 Turkey

Snad tím někomu ušetřím čas:jarson1 píše: ↑čtv kvě 15, 2025 12:55 Pozor, pozor...pozrite ci nahodou nemate na aute toto:
Do RAPEXU byla jako potenciálně vadný výrobek nahlášena chybná šarža pneumatík Goodyear Eagle F1 Asymmetric 6 rozměr 225/45R17 (94Y) vyrobená v prvním týdnu roku 2025 (DOT: 1DM7R JJTR 0125).
Ano, presne to je tam napisane 
Inak ja som to nevytiahol z clanku prave preto, lebo chcem setrit hlavne SVOJ cas

Inak ja som to nevytiahol z clanku prave preto, lebo chcem setrit hlavne SVOJ cas

Mě dost irituje, jak se plýtvá časem lidí okolo - přijde mi e-mail kde je jenom odkaz na odkaz, kde je pak konečně nějaká informace.
Kdyby ten, kdo to poslal, obětoval pár minut svého času a napsal jednou větou čeho se to týká, ušetřil by ekonomice několik člověkohodin ...
Trochu jako lidé, co nevrací na parkovišti u obchodů nákupní vozíky, protože "šetří svůj čas". Teorie her ukazuje, že chovat se slušně a kooperativně se nakonec vyplácí společnosti jako celku. Opačným extrémem je pak ekonomika na úrovni jako mají v "africe".
Kdyby ten, kdo to poslal, obětoval pár minut svého času a napsal jednou větou čeho se to týká, ušetřil by ekonomice několik člověkohodin ...
Trochu jako lidé, co nevrací na parkovišti u obchodů nákupní vozíky, protože "šetří svůj čas". Teorie her ukazuje, že chovat se slušně a kooperativně se nakonec vyplácí společnosti jako celku. Opačným extrémem je pak ekonomika na úrovni jako mají v "africe".
No tu je hlavne problem v samotnom clanku. Ako v 99,9% vsetkych ostatnych. Pointa je zakopana hlboko, hlboko...a niekedy ani nie je.
Na zdelenie podstaty stacilo max . 5viet. Clanok ma ale pomaly dlzku futbaloveho ihriska ....
Na zdelenie podstaty stacilo max . 5viet. Clanok ma ale pomaly dlzku futbaloveho ihriska ....

Měl bych dotaz na skladování pneumatik. Letní/zimní pneu skladuji v garáži, pneu mám na discích a skladuji je na sobě, vždy 4ks na sobě (pro 2 auta, tj. 2 komíny). Jenže teď potřebuji více místa v garáži (přibyly další věci
) a ty 2 komíny pneumatik mi zaberou dost místa, tak by mě zajímalo jestli lze skladovat obuté pneu na sobě v jednom komínu, 8 ks pneu na sobě. Mám trochu obavu z té váhy celého komínu na tu spodní pneumatiku. Když vezmu, že pneu s diskem má cca 20 - 25 kg, tak to je zátěž 140 - 175 kg na spodní pneu, po dobu cca půl roku. Druhou možnost bych měl 6 pneu na sobě a zbývající 2 bych umístil jinde, což by mi nepomohlo tak moc jako těch 8 na sobě, ale asi by to bylo pro pneu lepší.
Ptal jsem se známého v pneuservisu a ten si nebyl jistý. Na netu jsem k tomu nic nenašel.

Ptal jsem se známého v pneuservisu a ten si nebyl jistý. Na netu jsem k tomu nic nenašel.
Já bych to tak klidně skladoval, ale občas bych je proházel ( ze začátku
)

olej motor Shell Helix Ultra AV-L 5W-30 převodovka Castrol Transmax Manual V 75W-80
léto Bridgestone Turanza 6
zima Yokohama BluEarth-Winter V906
léto Bridgestone Turanza 6
zima Yokohama BluEarth-Winter V906
Myslim, ze posilovat prehadzovanim sa ti nebude chciet
radsej ich medzi sebou preloz napriklad nejakym drievkom alebo tak. Myslim aby sa nedotykali gumy len by cela vaha spočívala na diskoch . Akurat neviem ci to nebude labilne potom taky vysoky komin.
Ja to skladzjem na hakoch na stene.

Ja to skladzjem na hakoch na stene.

Už 4 kolesá položené na sebe nie je ideálne riešenie. Aj tie by sa mali počas skladovania prehadzovať. 8 kolies na sebe je, podľa mňa, veľa.
Ideálny je stojan na kolesá, kde sa pneumatiky navzájom nedotýkajú. Teoreticky by sa dali na seba poskladať aj 2 také stojany, len taký bežný (lacný) stojan je málo stabilný už pri 4 kolesách. To by chcelo úplne inak ukotviť a spevniť.
Dobrý je aj Jarsonov nápad s "doskami" medzi diskami. Zrejme by to museli byť hrubšie hranoly. Tie by sa dali aj prevŕtať a navliecť na ukotvenú tyč, aby sa zlepšila bočná stabilita.
Ja by som pridal ešte ďalší nápad. Nedala by sa nad kolesami (ideálne na stojanoch) umiestniť polica, prípadne regál? Veď nad kolesami budeš mať miesta dosť a ten priestor by sa dal využiť na uloženie iných vecí. Pre ľahšie veci môže stačiť zavesenie na stene, pre ťažšie môže mať podpery (nohy) na podlahe.
Ja mám tiež uskladnené dve sady kolies na stojanoch. Na nimi mám zavesený rebrík.
Ideálny je stojan na kolesá, kde sa pneumatiky navzájom nedotýkajú. Teoreticky by sa dali na seba poskladať aj 2 také stojany, len taký bežný (lacný) stojan je málo stabilný už pri 4 kolesách. To by chcelo úplne inak ukotviť a spevniť.
Dobrý je aj Jarsonov nápad s "doskami" medzi diskami. Zrejme by to museli byť hrubšie hranoly. Tie by sa dali aj prevŕtať a navliecť na ukotvenú tyč, aby sa zlepšila bočná stabilita.
Ja by som pridal ešte ďalší nápad. Nedala by sa nad kolesami (ideálne na stojanoch) umiestniť polica, prípadne regál? Veď nad kolesami budeš mať miesta dosť a ten priestor by sa dal využiť na uloženie iných vecí. Pre ľahšie veci môže stačiť zavesenie na stene, pre ťažšie môže mať podpery (nohy) na podlahe.
Ja mám tiež uskladnené dve sady kolies na stojanoch. Na nimi mám zavesený rebrík.
- BigBang
- Kontaktovat uživatele:
Nebo kola šoupnout na háky do vzduchu. Tak skladuju kola v garáži já 

A2 1.4TDI + T5 2.5TDI, 1.9TDI - Rav VMO
Cabrio 2.3E - 10w40
Fabia 1.2TSI - Rav SSL
KLE500 - Rep MotoSint 10w40
TnT899 - Rep MotoR 15W50
MX-5 - HPR 10w50, Technyx 75w85, Yac BVX 75w90
Ex: Rep El 505.01TDI 5w40, MO XF 5w40, XFS 5w50, XF 0w40, EE 5w40
Cabrio 2.3E - 10w40
Fabia 1.2TSI - Rav SSL
KLE500 - Rep MotoSint 10w40
TnT899 - Rep MotoR 15W50
MX-5 - HPR 10w50, Technyx 75w85, Yac BVX 75w90
Ex: Rep El 505.01TDI 5w40, MO XF 5w40, XFS 5w50, XF 0w40, EE 5w40
Hovorim to. Ja to mam po stenach a 4 sady sa tak stratia v priestore ako nic.
Idealne je take " L" kde ide vodorovne skrutka. Matkou zaistis .Urcite nespadne.
Idealne je take " L" kde ide vodorovne skrutka. Matkou zaistis .Urcite nespadne.

Niečo takéto?

Len podľa mňa to zaberie dosť veľa priestoru - veľká plocha na stene. A ten chce danis ušetriť. Zavesiť ich vysoko by bolo nepraktické kvôli manipulácii s pomerne ťažkými kolesami.
A treba rátať aj s dosť vysokou celkovou hmotnosťou. Ja by som na stenu radšej zavesil niečo ľahšie.

Len podľa mňa to zaberie dosť veľa priestoru - veľká plocha na stene. A ten chce danis ušetriť. Zavesiť ich vysoko by bolo nepraktické kvôli manipulácii s pomerne ťažkými kolesami.
A treba rátať aj s dosť vysokou celkovou hmotnosťou. Ja by som na stenu radšej zavesil niečo ľahšie.