Moto olej

Fórum o automobilových mazivech

Moderátor: Colommbo

Odpovědět
(Miloš)
Příspěvky: 2
Registrován: ned úno 26, 2023 7:39

Re: Moto olej

Příspěvek od (Miloš) »

Ahoj všem,
po dlouhý době jsem se vrátil ke vzducháči a to BMW R1200S, což je jeden z nejvýkonějších vzduchem chlazenejch boxerů od BMW. Zpravidla dávám olej podle doporučení výrobce, akorát ho měním dřív a je fakt, že mi za celej život a statisíce km nekleknul motor kvůli oleji, takže vlastně asi není nutný vymejšlet, ale jsme si v tomhle postižení asi podobný, chceme těm našim plechovkám a motorkám dopřát :D

Výrobce doporučuje Castrol act evo 20w50 s API SJ, což asi není nic proti ničemu, jen si říkám, že měli s Castrolem holport a tak dali olej s aditivama pro mokrou spojku a společnou náplň pro převodovku, což mi přijde zbytečný, když ani jedno není třeba.

Cena není motivací, spíš to, jestli není něco lepšího, narazil jsem na spoustu olejů s API SL a např. Petro Canada Supreme 20w50 uvádí dokonce SP,SN, SN plus...Netuším, jestli je to nutný, ale na papíře to vypadá dobře :D Jinak mi zbyly 4l Eni Agip i Racing 10w60, který jsem zbrkle koupil do motorky, kterou jsem si nakonec rozmyslel :lol: To by asi taky šlo, o tý rychlejší degradaci jsem tady četl, ale výrobce doporučuje interval 10000 a já za sezonu najedu max 5t, takže to snad není nic,čeho bych se měl bát, ale zkusím ho samožřejmě spíš prodat a koupit co tam patří.
Takže má smysl vymejšlet vymyšlený a dávat něco jinýho než ten Castrol?

Mimochodem, kdysi jsem do něčeho dával Liqui Moly s MoS2, neochutnával jsem ho, takže netuším, jestli to bylo lepší, motor samozřejmě jen tak vrčel a neřekl ani tak, ani tak :lol: Ty marketingový pohádky zní celkem věrohodně, je to leštěnej prd, nebo to má smysl?
Uživatelský avatar
Pitris
Site Admin
Příspěvky: 27404
Registrován: úte čer 24, 2008 18:00
Bydliště: Brno

Re: Moto olej

Příspěvek od Pitris »

Osobně bych řekl, že tam klidně můžeš nalít ten Eni (když už ho máš), ale poprosím ještě tady motorkářskýho guru Durexe, třeba něco napíše....

A co jde o ten Liqui Moly, tak každý výrobce jde na ochranu motoru trošku jinak. Někdo plně syntetickým základem, někdo s estery, jiný sází na super aditivační balíček, další na nano, a LM na sulfid molybdeničitý. A každé má svoje pro. (A asi i proti leč to se dá eliminovat třeba dřívější výměnou oleje).
Honda ACCORD 2.4 i-VTEC Type-S 148kW, sedan, manuál.

Zima: Ravenol SSL 0w40, Hankook W330 Winter i*cept evo3
Léto: Repsol Competicion 5w40, Vredestein Ultrac Satin
Převodovka: Honda Genuine HG - MTF
Uživatelský avatar
rousini
Příspěvky: 1888
Registrován: čtv lis 29, 2012 11:24
Bydliště: ... cestička jako mlat.

Re: Moto olej

Příspěvek od rousini »

Taky si myslím, že ten Eni je použitelný. A pokud něco jiného, tak to nemusí být jen Castrol. Možná by do toho vzducháče bylo dobré vybrat olej s malou odparností
Umaže to asi spousta olejů, kdybych vybíral něco echt bez znalosti (můj případ), co se za tím pro konkrétní motor má skrývat, sáhl bych po tradičních značkách (Motul, Motorex, Eni, Shell, Mobil, Castrol, Yacco, Ravenol). Durex :wink: ti možná přidá nějakýho Elfa.
Mondeo combi 2.0TDCi 103kW "vraník" Mondeo combi 2.2TDCi 129kW "indián"
Valvoline All Climate 5W-40
Shiver 900 Shell Advance Ultra 4T 15W-50,
Versys 650 Motul 5100 5W-40
Uživatelský avatar
Durex
Příspěvky: 3940
Registrován: stř říj 20, 2010 9:17
Bydliště: Třebechovice p/O
Kontaktovat uživatele:

Re: Moto olej

Příspěvek od Durex »

Ahoj. Předně gratuluji k hezký motorce. Co se oleje týká,tak pokud budeš jezdit jen za letních dnů resp pokud se studený motor bude startovat od 10 st. C nahoru, tak sem pro dodržení viskozity 20w50. Ale rozhodně nejsem pro Castrol a ani ne pro syntetické oleje. Doporučuji minerální klasiku api sg,sj,sl. Klasickou plnotučnou A3/B3. Je to třeba total, divinol a nebo i orlen. Jde o to,že minerální oleje daleko líp snáší vyšší teploty,kterej ten motor v létě prostě má. Syntetičtější oleje mu budou víc chutnat a tak bude spotřeba oleje vyšší. S motory bmw mám docela velký zkušenosti a opravdu doporučuju blbej levnej minerál ale tomu motoru jen prospěje...
Suzuki GSX 1300R Hayabusa, Suzuki GSXR 750W, Honda CBR 400RR, Honda CBR 600F3, KTM EXC 300 2T, Honda VFR 750,Suzuki Inazuma 750, Kawasaki ZX7R -2x, Kawasaki GPZ 900, Suzuki GSXR 750 K1,Suzuki SV 650, Fiat Ducato 2.3 JTD

Moto-Emergency motoservis
Uživatelský avatar
Pitris
Site Admin
Příspěvky: 27404
Registrován: úte čer 24, 2008 18:00
Bydliště: Brno

Re: Moto olej

Příspěvek od Pitris »

Pane jo :shock:
Ale asi ano, bo (tady) Hombre několik let jezdí v BMW R 1100 RT Valvoline All-Climate 20W-50. A Brumlík si brumlá spokojeně.... :)
Honda ACCORD 2.4 i-VTEC Type-S 148kW, sedan, manuál.

Zima: Ravenol SSL 0w40, Hankook W330 Winter i*cept evo3
Léto: Repsol Competicion 5w40, Vredestein Ultrac Satin
Převodovka: Honda Genuine HG - MTF
(Miloš)
Příspěvky: 2
Registrován: ned úno 26, 2023 7:39

Re: Moto olej

Příspěvek od (Miloš) »

Díky všem, vždycky jsem měl slabost pro motorky, kterejch není moc, ale na Moto Morini, kterou jsem měl vybranou původně jsem nakonec neměl koule. Na tu bramboru jsou přecejen díly na každým rohu. Budu se teda držet minerálu. Jezdím jen když je hezky a spíš svižně, takže ta tepelná odolnost bude asi nejpodstatnější faktor.
Zatím nemám nic najeto, takže to nechám asi až po sezoně, ale protože to má kat, počítám, že to taky bude z továrny chudý, takže po odzkoušení bych se asi pokusil doladit směs, u minulý motorky to bylo hodně znát, právě i v tom zahřívání, po úpravě spínal větrák znatelně pozdějc. (Byl to vodník)
Odpovědět