tc-w3 (2t marine)

Diskuze o palivech

Moderátor: Colommbo

Uživatelský avatar
Colommbo
Příspěvky: 9848
Registrován: pon led 23, 2012 20:46
Bydliště: kutnohorsko-kolínské pohraničí

Re: tc-w3 (2t marine)

Příspěvek od Colommbo »

Ahoj! Občas se začalo přiházívat, že motoru se při jemném přidání plynu při jízdě třeba vteřinu nechtělo do otáček a maličko si zaškubal. Nebylo to nijak časté, odhadem dejmetomu dvakrát za 70km cestu do Prahy. Před započetím přidávání oleje do benzínu to nikdy nedělalo.
Počátkem června vyšlo najevo, že olej na tom s velmi vysokou pravděpodobností žádný podíl neměl - odešlo těsnění pod hlavou a do jednoho válce začala pronikala chladící kapalina...
Auto mám u svého pražského kamoša-mekánika v dílně a je tam dosud. Půjčil mi auto, tož mám čím jezdit, navíc jsme se dohodli, že když už půjde hlava dolů a na komplet GO, udělá i co nejvíc práce kolem motoru, prostě vymění, co bude potřeba, když je místo pod kapotou. Ale hlavně - nejdřív musí (u)dělat práci, která ho živí, mému vozu se věnuje po chvilkách. Já na něj nespěchám, čtyřicet let se mi stará o auta a nikdy mě nezklamal. Shodou okolností jsem se za ním dnes stavoval a příští týden by mělo být hotovo.
P.S. V nádrži tedy mám teprv druhé natankování bez oleje a s ohledem na okolnosti to dopadne tak, že olej do benzínu přidávat stejně nebudu - čistit nebude co... :)
W124 E320 Coupé R6 162kW 1994, 5Q man. Getrag "psí noha",
Shell HU 5W40,
přev. Ravenol ATF Fluid, dif. Castrol Axle Z Limited Slip 90
pjotr
Příspěvky: 51
Registrován: sob úno 05, 2022 17:29

Re: tc-w3 (2t marine)

Příspěvek od pjotr »

Dík za info a přeju ať je tvoje fáro co nejdříve zdravé a plně při síle.
Brembo
Příspěvky: 2293
Registrován: pon čer 08, 2009 21:28
Bydliště: Matuškovo

Re: tc-w3 (2t marine)

Příspěvek od Brembo »

nič nové pod slnkom. TCW 3 pridávam už 10 rokov. Prišiel som k nemu na základe pátrania po oleji,čo má minimum popola. Len bolo treba prehladat desiatky technických listov 2T olejov,než som sa dopracoval k týmto olejom. Popísal som to v jednom vlákne,ale už neviem ktorom. Prišiel som k nemu vdaka Castrol Outboard 2T ked som hladal olej s minimálnym množstvom popola. Klasické 2T oleje ho obsahovali-ked bol výrobca ochotný poskztnut tento udaj od 0,4%a viac ,Castrol tam udával 0,005%.
Suzuki SV 1000,Opel Insignia Sport Tourer CDTI 153kW,Opel Vectra 1,7 DT-išla do sveta
Odpovědět