Pitris píše:Co mám tohoto Accorda tak beru N98 + VIF, Wynn's nebo MO PPE. A většinou u Eurooilu. Minulou nádrž jsem nabral N95 (podle apky EO s 4,9% biolihu) k příp. odstranění vody z nádrže a přidal k tomu tříoktanovýho milera. A dnes opět Eurooil N95, ale dle apky s 0% biolihu a přilil jsem milera dvouoktanovýho. Uvidím....
rousini píše:poznal jsi nějaký rozdíl "0% bio"? A co ecomax vs. vif, který jsi dříve aplikoval? Dík.
rousini píše:...benzín s vyšším OČ má ... lepší odolnost vůči samozápalům a tudíž může být použit v motorech, kde pro vyšší ot. a zátěž ŘJ nastavuje větší předstih. Proto z takového benzínu "komerční" motor po výkonové stránce nijak neprofituje.
Pandora píše:Pro zajímavost zasílám info o N98 od EO....
--------------------------------------------------------------------
Benzín BA 98 Super Plus neobsahuje bio ethanol.
Jedinou biosložkou je stabilní ETBE (cca 15% V/V).
V případě produktu BA 98 Super Plus je v současnosti aplikovanou kyslíkatou složkou, která je uplatnitelná při plnění biopovinnosti Etyl-Terc-ButylEter (ETBE) vyráběný z bio EtOH reakcí s isobutenem. Mezi jeho přednosti patří vysoké oktanové číslo, snížení emisí oproti čistému benzinu, dále vyšší výhřevnost a nižší tlak par ve směsi s benzínem na rozdíl od etanolu a zejména velmi nízká tendence vázat vodu. Rovněž jeho mísitelnost s fosilním benzínem je lepší. Automobilový benzín s obsahem ETBE je stabilní, neváže vodu, má lepší protikorozní vlastnosti a neprojevují se u něj negativní interakce s konstrukčními materiály. S ohledem na sníženou tendenci vázat vodu je vhodnější ke skladování oproti benzínu obsahujícímu ethanol.
Základní benzín BA 98 Super Plus prodávaný v síti čerpacích stanic EuroOil obsahuje pouze výrobní aditivaci nutnou pro dosažení normativních specifikačních limitů ve smyslu ČSN EN 228+A1.
Další aditivace komerčními aditivy určenými zejména pro zlepšení detergence, mazivosti a protikorozních vlastností je možná a přínosná zejména s ohledem na snížení spotřeby paliva o ochranu palivové soustavy. Dlouhodobá aplikace aditiv prodlužuje životnost agregátu a snižuje náklady na údržbu.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník