Nemrzka G12 a destilka?

Další nezařaditelná témata

Moderátor: Colommbo

KarelR

Příspěvek od KarelR »

Hups, tak tohle by mě tedy nenapadlo, jednoduché, pokud člověk ví z čeho a jak se tyto kapaliny vyrábí. Myslím, že příměří nabídnuté panu Petrovi bylo na místě a děkuji za odborné vysvětlení panu LubošiT. Nicméně považuji z hlediska nás, uživatelů bez znalosti chemie, za lepší postup ten, kdy výrobce použije toto minimální ředění. Logicky vzato, a myslím že to velmi výrazně vyplívá ze všech mých příspěvků v tomto tématu, přijdu li do prodejny a uvidím upozornění, že kapalina tuhne při -15C, obejdu ji velkým obloukem. Nezajímá mě, je li kvalitní či ne, ale tento údaj mě zcela obradí a sáhnu po výrobku s údajem -70C, s jistotou, že naředím li ho 1:1, což je můj oblíbený poměr ředění, mám jistotu že do téměř -40C mohu být zcela bez obav a jelikož tato teplota u nás naprosto nehrozí, mohu při případnem drobném úniku kdykoli dolít pouhou destilku, aniž bych musel mít jakékoli obavy a případných problémů. Možná by si výrobci nabízející výrobky označené tuhnutím do -15C měli uvědomit, že ne každý zákazník je chemik a většina běžných spotřebitelů se zachová stejně jako já a řekne si, co proboha bude tato kapalina, tuhnoucí při tak nízké teplotě dělat v chladicím okruhu naředěná, přijdou li mrazy. Každopádně já osobně budu i nadále preferovat renomovanou značku se kterou mám velmi dobré zkušenosti jak z hlediska maziv, tak i provozních kapalin, navic s atestací na značku auta, kterým jezdím.
Každopádně jsem rád, že informace adresované panu PPP byly správné a i nadále trvám na tvrzení, že vyhnout se servisu, jehož pracovníci tvrdí, že tyto kapaliny se ředit nesmí, jelikož obsahují mazivo pro přimazávání vodní pumpy, je zcela namístě.
Stres3d

.

Příspěvek od Stres3d »

pri tech napr. -15°C nezmrznou ale udela se znich takovy gel... Kdyz se to smicha s vodou tak vznikne jiny chemicky slozeni a teplota tuhnuti jde opravdu dolu, ovsem pokud se redi uz vic (1:2,1:3) tak samozrejme bod tuhnuti jde pomalu ale jiste k +

Jak vam chutna polivka z pytliku? Bez vody asi nic moc co... s vodou uz je to lepsi co? a s hodne vody uz to ztraci chut co :twisted:
Odpovědět