Jelikož jsem si koupil nové auto - výběhové Clio 0,9 TCe vyrobené koncem roku 2020, vyvstává mi zajímavé dilema.
Jestli je z fabriky v motoru Castrol nebo se vypouštěly ještě nádrže ELFu mě asi úplně trápit nemusí, stejně tak co přesně mi do něj za 30 tis. km nalije autorizák.
Proto jsem zakoupil na záběhovou výměnu oleje klasický 900 SXR 5W40, který je celkem za pakatel i od oficiálních distributorů (Deckenbach).
Další rozumně dostupný olej (tedy z oficální distribuce) normy RN0710 je Yacco Lube FR, ale mám tušení že to bude celkem jedno, stejně jako kdybych použil Rowe RSi, kterého mi z kanystru nyní ubývá pomaleji, když jsem jednoho veterána prodal.
Vyměním cca ve 2000 km, případně později jestli bude zrovna venku moc zima

Vážně by mě ale zajímalo, co nalít do převodovky.
Tam lidová slovesnost na internetu praví, stejně jako u Type-R Hond, že jedině originál.
V tomto případě tedy nějaký konkrétní TransELF.
Údajně ani TOTAL ve stejné specifikaci není optimální, což mi přijde vážně ujeté:-)
Ale náplň z výroby je možná už Castrol, a nato jsou internety krátké...to se převodovka s Castrolem zřejmě nevyhnutelně rozpadne

Do toho ve mě hlodá červíček že při 200 najetých kilometrech mi přijde celkem tuhá synchronizace ze 4° na 5°, aby neměly internety pravdu

Přikláním se k tomu že tam půjde TransELF vzhledem k dostupnosti a dlouholeté ověřenosti.
Převoďák chci udělat třeba s druhým olejem v motoru cca v 15 tis., tedy vypláchnout první várku bordela, dál už tam asi může vydržet dlouho.
Jako každý jiný tazatel jsem se vpodstatě jen přišel ujistit, že to mám vymyšlené dobře

Předem díky za ohlasy.