od Jerry3 » pon lis 12, 2018 22:45
To auto jsem si dovolil pořídit jen proto, že ho důvěrně znám, poněvadž jsem s ním 4 1/2 roku jezdil, a to výhradně sám. Ani mí předchůdci se na něm moc nestřídali, byli totiž pouze dva. Některé věci jsem tudíž považoval za již vyřešené, např. často svítící kontrolku airbagů, nefunkční zadní stěrač, dost náročnou opravu přední nápravy atd. atd. Jenže odešla zadní ložiska, při dovozové technické se opět projevil problém se zadním stěračem (tentokrát nešel vypnout), výrazně se zhoršilo řazení, motor zlenivěl...
S převodovkou byl údajně problém od samého začátku, jenže to ještě v záruce nikdo nereklamoval. Ovšem hlučný diferenciál (nevím s určitostí, který vlastně) v pravých zatáčkách, to nejspíše od začátku nebylo, neboť jsem si toho před čtyřmi roky nevšiml. Tím chci říct asi tolik, že stav daného vozu není zapříčiněn ani špatným zacházením, ani vysokým nájezdem, ale prostě tím, že "všechno je spotřebák". Hlavně, že nerezaví, což fakt nerezaví. Jak by také rezavěl, když byl celou dobu garážován. Jenže k čemu je mi auto, které sice vůbec nerezaví, zato však má 100+1 technickou bolest. A o jeho uživatelských vlastnostech z pohledu řidiče už raději vůbec nemluvím. Ano, má velký kufr a pohon 4x4...