aditivum Wynn's - zkušenosti

Diskuze o palivech

Moderátor: Colommbo

Zamčeno
jarod72pm

Re: aditivum Wynn's - zkušenosti

Příspěvek od jarod72pm »

Tak skrz tohle forum jsem taky laboroval s oleji nakonec se musím přiznat teď na podzim jsem dal Mobil 1 formula . Ale zpět k aditívům . Winns je výborný ale stejně dobrý je i Vif a po ročním užívání Winns ,přišla nabídka na "levnější" Vif takže obrátím kabát a chvilku zase to druhé ,každopádně obojí dělá motorům dobře tak to dál neřeším 8)

ps: já zase našel v autě půl hahvičky čističe ventilů a palivové soustavy tak co s tím vyhodit? To ne tak jsem to nalil do Vervy 100 ajaj auto pár kilometrů se dusilo volnoběh padal mezi 400-500ot , ale nechcíplo ani se netřepal a z výfuku bílý kouř jako by to pouštělo páru lokomotíva :lol:

Vrtá mi to hlavou protože jezdím 3 nádrž na Vervu 100 branou Zlín/příluk
před tím robin oil 95 nebo 98 + winns (něco mi zasíralo motor)
jarod72pm

Re: aditivum Wynn's - zkušenosti

Příspěvek od jarod72pm »

Návštěvník píše: Jan Karnolt z Fordu zase říká, že problémy s houpáním otáček po studeném startu u některých verzí motoru Duratec 1.6 Ti-VCT (případ jednotky s nepřímým vstřikováním a recirkulací spalin přes sací ventily) se spolehlivě řešily přehráním softwaru a přidáním čisticí přísady (výrobce Techron) do nádrže. A ukazuje i technickou servisní informaci číslo 47 z října 2011.
Já vím že to sem nepatří ,ale protože vlastním FF2 1.6Ti-VCT(HXDA motor 2 katy 4lambda) a po nastartování je viditelné houpání otáček hlavně čím nižší teplota - tím větší efekt . TeĎ k věci , přehrání softu mi nepomohlo a aditiva částečně řeší problém . V reálu nikdy nebudou otáčky ideálně stabilní a postupně padat .... proč?
Protože je to konstrukcí motoru a diagnostika(live data) mi to jasně ukazovala že jednotka po nastartování si řídí předstih válců v rozptylu -+2 stupně s dávkováním paliva kdy jakoby testuje schopnost stability volnoběhu který postupem času padá na svou určenou hranici.Časování ventilů prostě pracuje po celou dobu a rozsahu otáček motoru.(zjednodušeně řečeno)Pak jakmile se motor trochu zahřeje je vše OK a má plnou sílu.(v létě je tento efekt kolísání menší než v zimě logicky)
Uživatelský avatar
Pitris
Site Admin
Příspěvky: 27404
Registrován: úte čer 24, 2008 18:00
Bydliště: Brno

Re: aditivum Wynn's - zkušenosti

Příspěvek od Pitris »

Nevím proč ale (jenom) do tohoto vlákna soustavně "leze" spamer. Zkusím to zamknout a pokračování bude zde: http://www.oleje.cz/forum/aditivum-wynn ... t5980.html
Honda ACCORD 2.4 i-VTEC Type-S 148kW, sedan, manuál.

Zima: Ravenol SSL 0w40, Hankook W330 Winter i*cept evo3
Léto: Repsol Competicion 5w40, Vredestein Ultrac Satin
Převodovka: Honda Genuine HG - MTF
Zamčeno