Pivo

Další nezařaditelná témata

Moderátor: Colommbo

Odpovědět
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Pitris píše:Tak jsem dneska "vyzkoušel" točenou 11° Dalešice - :wink: :wink: :wink:
Naprostý souhlas!!!Super pivo!
ka-spel
Příspěvky: 1092
Registrován: úte lis 07, 2006 22:51
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

Itall píše: ka-spel: Kvalita se zas tak moc neodvíjí od masovosti. Některé z jmenovaných "velkých" vaří, podle mě, dobré pivo (alespoň některé druhy). Na masovky a nemasovky bych to rozhodně nedělil. Převedeno na auta - Corolla by byla sračka, a to asi není.


Když už to vztahuještě na auta, tak srovnávam masovku včetně Toyoty třeba se Zonda atd.

Velcí můžou dělat dobrý pivo jedině pokud jim zůstaly zbytky klasické technologie.

Než ti to složitě vysvětlovat http://www.pivovarbon.cz/beer.html
byloObrázek
je Obrázek
Uživatelský avatar
Jezevcik
Příspěvky: 3360
Registrován: sob lis 26, 2005 16:55
Bydliště: Praha 11

Příspěvek od Jezevcik »

ka-spel,ten odkaz je zajímavý.Pil jsi nějaké z těch jejich tří piv?
Itall

Příspěvek od Itall »

ka-spel: Já spíš dělím pivo na chutná/nechutná, případně dělá mi dobře/špatně. Je to hodně subjektivní, to ano. Ale myslím, že málokdo zkoumá technologie. Pokud mi pivo nechutná nebo jinak nevyhovuje, co mi je platná technologie jeho výroby? A naopak - pokud mi vyhovuje, mám zkoumat, jak bylo vyrobeno? Pokud by lidé věděli, jak se potraviny vyrábějí, leckteré by nejedli nebo nepili.
FF

Příspěvek od FF »

...aj ja mám niečo o pive - dá sa užívať vnútorne, ale aj aplikovaním priamo na telo:
http://www.youtube.com/watch?v=KzRJ2tIJGDw
ka-spel
Příspěvky: 1092
Registrován: úte lis 07, 2006 22:51
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

Jezevcik píše:ka-spel,ten odkaz je zajímavý.Pil jsi nějaké z těch jejich tří piv?
Tak pil jsem jejich světlý ležák. Točili to jeden čas v našem místním rokáči http://www.apollo13pv.cz/. Nebylo to špatný, ale zase na minipivovar to mohlo být lepší. Asi jsem náročný a zmlsaný. Naše místní http://www.ukralejecminka.cz/ a http://www.kolibautrikralu.cz/ mají pivo lepší.

Dobře je popsaná výroba poctivého piva i tady http://www.pivovarferdinand.cz/vyroba-skutecneho-piva/

Mimochodem můj objev posledních dnů. Moc dobrý pivo. Nedávno to byla v akci jejich kolekce v Lidlu. Ještě tam měli kolekci K-Brewery, Rakovník, Postřižinské, Klášter.

Jinak Itall asi není Čech, jinak by nemohl tvrdit takový věci, že na technologii nezáleží. To je jakoby pivo vařil Babica.:lol: Prostě samé náhražky.
byloObrázek
je Obrázek
Uživatelský avatar
Pitris
Site Admin
Příspěvky: 27487
Registrován: úte čer 24, 2008 18:00
Bydliště: Brno

Příspěvek od Pitris »

Na výrobním postupu, základových surovinách a výrobní technologii setsakra záleží....
Ve všem, nejenom u olejů a piva.....
A třeba tady je nabídka (většinou) těch menších pivovarů - http://www.pivnispecialka.cz/
Honda ACCORD 2.4 i-VTEC Type-S 148kW, sedan, manuál.

Zima: Ravenol SSL 0w40, Hankook W330 Winter i*cept evo3
Léto: Repsol Competicion 5w40, Vredestein Ultrac Satin
Převodovka: Honda Genuine HG - MTF
Uživatelský avatar
Pedro
Příspěvky: 7757
Registrován: úte zář 22, 2009 12:10
Bydliště: Praha 6

Příspěvek od Pedro »

Zalezi na postupu,surovinach,jejich puvodu,citu k praci atd,ale muze byt vse nej a smakovat nemusi. Ja rad horky piva,ovsem nejsem znalec detailu vyroby,takze chutna li me v nalejvacim hrdle a dela li dobre memu zazivacimu traktu,piju.
Pisu o lahvacich. Tocene nemusim. Maximalne nekde v malem pivovaru,kde umi natocit.
Itall

Příspěvek od Itall »

ka-spel píše:Jinak Itall asi není Čech, jinak by nemohl tvrdit takový věci, že na technologii nezáleží. To je jakoby pivo vařil Babica.:lol: Prostě samé náhražky.
:shock: Nenapsal jsem, že na technologii nezáleží. :shock: Pouze to u piva (ani jiných výrobků) nesleduji. Copak tohle běžný spotřebitel může dělat? Nedělal bych nic jiného. Takže hodnotím hotový produkt, dle svých subjektivních hledisek. Je to jako s tou zmíněnou jitrnicí. Možná, že ta z řeznictví byla "kvalitnější". Jenže mi po ní nebylo dobře. Možná, že z Tesca byla šizená, jenže mi po ní nic nebylo. Ale nemyslím si, že je tomu tak. Občas mám možnost dát si domácí jitrnice a po těch mi samozřejmě nic není.
Uživatelský avatar
Pedro
Příspěvky: 7757
Registrován: úte zář 22, 2009 12:10
Bydliště: Praha 6

Příspěvek od Pedro »

...a fascinuje me,kdyz na nejakem reznictvi ctu DOMACI UZENINY.
Po zkusenostech si radeji koupim balenou sunku,jitrnici,TREBA ve zminenem T...,vyrobenou tam a tim.
Uvital bych reznictvi,kde by psali VYRABIME STROJOVE VELKOSERIOVE,DLE PLATNYCH NOREM A HYGIENICKYCH PREDPISU.
DOMACI UZENINY NEVEDEME.
ka-spel
Příspěvky: 1092
Registrován: úte lis 07, 2006 22:51
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

Pokud jde o to domácí a velkovýrobu, tak ono je to taky o zvyku a zdravotním stavu současné generace. Lidi jsou zvyklí na masovku a pak původní chuť už téměř neznají a když to zkusí, tak jim je z toho blbě. Příklad třeba poctivý jogurt se živými kulturami (z těch v obchodě sehnatelných prakticky jen Hollandia). Dnes si málokdo pamatuje, že takto vypadal každý jogurt v obchodě a nebylo to nastavováno škrobem, sójou a podobnýma sračkama. U toho piva je to obdobně. Znám lidi co říkají, že je to po pár kvasničácích nebo nefiltrovaném pivu prožene. No bodejť, když jejich žaludek nic živého neviděl, tak jako ten živý jogurt. U toho piva je současnou výrobou vše živé nemilosrdně umrtveno, rychlostí vaření, vysokými teplotami, tlaky a chemií.
Lidi mají živé kultury ve střevech povymřené a v době ládování se antibiotiky se není ani čemu divit.
Jinak pokud jde o tu hygienu při výrobě, tak samozřejmě, že neuznávám pokud je nějaký výrobce prase a kašle na to.
Balené si teda rozhodně nekoupím. Obzvlášť od takových šejdířů jako je Tesco, Albert, Billa. Balené = "trvanlivé" = nacpané chemií.
byloObrázek
je Obrázek
skodovkar
Příspěvky: 6272
Registrován: pon pro 29, 2008 16:40

Příspěvek od skodovkar »

Byl jsem ve dvou pivovarech. Tady v Ostravaru a v Nymburku v Postřižinách a musím říct, že jak jsem pivo nemusel, tak teď se mi zvedá žaludek když si vzpomenu na ty smradlavé zapěněné bazény v Nymburku nebo na zaplísněné prostory v Ostravaru.
To už se mi svou přirozeností více líbily Valtické sklepy, kde se jedná o přirozené zrání vína v krásných dřevěných sudech :wink:
Uživatelský avatar
Pitris
Site Admin
Příspěvky: 27487
Registrován: úte čer 24, 2008 18:00
Bydliště: Brno

Příspěvek od Pitris »

ka-spel píše:.....Znám lidi co říkají, že je to po pár kvasničácích nebo nefiltrovaném pivu.....
Jó, kvasnicové a nefiltrované piva jsou :wink: - a když se to umí natočit, tak je to mňam :twisted:
Honda ACCORD 2.4 i-VTEC Type-S 148kW, sedan, manuál.

Zima: Ravenol SSL 0w40, Hankook W330 Winter i*cept evo3
Léto: Repsol Competicion 5w40, Vredestein Ultrac Satin
Převodovka: Honda Genuine HG - MTF
Uživatelský avatar
Pedro
Příspěvky: 7757
Registrován: úte zář 22, 2009 12:10
Bydliště: Praha 6

Příspěvek od Pedro »

Jogurtů,bez přichuti,srazim tejdně 5-7,v pohodě. To je víc než piva. Taky vim jaký si koupit. Je to stejné jak se všim. Časem si to člověk vychytá. A Kaspeli,neměl jsem na mysli trvanlivé potraviny.
Si vemte,že za totky vydržela desina max 2 - 3 tydny v lahvi,dnes je to měsíce. I tak čumim na datumky.
Jo a o víkendu musim sem na pivo. Nepil jsem nic z nich. Které je nejhořčí?
http://www.usatlavy.wz.cz/
Uživatelský avatar
Pitris
Site Admin
Příspěvky: 27487
Registrován: úte čer 24, 2008 18:00
Bydliště: Brno

Příspěvek od Pitris »

Zajímavé :shock:
http://www.postriziny.cz/
http://www.pivovar-dalesice.cz/
Tak kde to vlastně bylo :?: :lol:
Honda ACCORD 2.4 i-VTEC Type-S 148kW, sedan, manuál.

Zima: Ravenol SSL 0w40, Hankook W330 Winter i*cept evo3
Léto: Repsol Competicion 5w40, Vredestein Ultrac Satin
Převodovka: Honda Genuine HG - MTF
Odpovědět