Pančování oleje

Fórum o automobilových mazivech

Moderátor: Colommbo

Odpovědět
jóžin

Re: Pančování oleje

Příspěvek od jóžin »

to bjukemen,,,,,zase si nemyslím, že by za zlomok ceny niekto dokázal falšovať hociakú súčiastku trebárs...zober si : ked som kúpil brzdový kotúč do fiata za 14 eur od firmy Remsa / úplne štandardný výrobok/ ako by si ho sfalšoval?? kúpiš si za velké peniaze CNC stroj, plus materiál, spáliš vela elektriky a máš veľa nákladov a vlastne falšovanie ťa vyjde drahšie ako si kúpiš origo kotúč Remsa v obchode....alebo zadáš dakomu zákazku na výrobu kotúča a drbnú ti takú cenu na hodinu, že ti falšovanie ani na rozum nepríde, lebo falošný kotúč nedokážeš vyrobiť za 14 eur...
-takisto kúpiš hocijaký lacný 10W-40 olej ,trebárs Opel 10W-40 5liter za 15 eur....ako ho budeš falšovať? kúpiš si za ťažké miliony stroj na formovanie umelých hmôt aby si vyrobil takú fľašu trebárs, následne tam do tej fľaše dáš aký olej? Raciol asi nie ,lebo ked to predáš prvým 3 ľuďom, ktorým odpáliš motor tak ti ho obijú o hlavu a ked tam budeš chcieť naliať hociaký lacný motor olej, ani jeden ťa nevyjde výrazne lacnejšie aby si bol v takom zisku, že budeš riskovať, že ťa odhalia....Pokial vyrobíš pár kýbľov oleja, tak si v strate ako divá sviňa, pokiaľ by si chcel vyrábať haldy oleja potrebuješ mať sklad, ktorý zase niečo stojí, takže si tam kde si nechcel byť, že budeš vyrábať fejky s tým aby si bol v strate?
- dalšia možnosť, dovezieš z Číny?? pozri si u prepravných firiem, kolko stojí doprava jedného kontajnera z číny na slovensko a počítaj s tým, že trebárs brzdový kotúč alebo olej má strašne vysokú váhu, ktorú ti strašne radi zohľadnia....teda ten olej by ti v číne museli dať hádam zadarmo aby si bol v pluse a vedel predať na trhu a ešte za nízku cenu...a počítaj s tým, že v číne rastú platy a až takí lacní nie sú ako pred 10 rokmi a aj oni sú obchodníci a drbú iné ceny výrobkov ked je odberatel v EU a iné ked odberatel dakde iba v ázii..Ono celý automobilový priemysel v kvalite poľavil...ked kamarát kúpil fabiu HTP pred krízou za 435 000 sk a dnes stojí polovicu , tak niekde to museli premietnuť.....takisto ked VW miesto bosch trysiek dal prednosť tým sračkovým siemensom, tak to bolo iba kvoli cene , nie kvoli tomu aby si kazil meno so svojimi autami....dakedy na firme kde robil brat mali 8 kusov fiat ducato....na každom nabehali vyše 850 000 km a ani na jednom nemenili trysky.../ja viem, že vtedy trysky pracovali pod nižším tlakom a nebol systém Multijet, ale boli to opravdu Bosch trysky a nie sračky ako siemens, delphi. Na forde transit kúpenom na slovensku po 100 000km odišli trysky, samozrejjme delphi,lebo bosch trysky si ford asi nemôže dovoliť dať,lebo potom by neboli lacné dodávky...na 10 ročnom fiate jtd s bosch tryskami sa iba smejem,ked niekto povie že má problémy s tryskami....teda celý význam tohto príspevku je, že ani fejky nemusíš vyrábať,lebo fejky vyrába samotný automobilový priemysel..... :wink:
bjukemen
Příspěvky: 4876
Registrován: sob bře 29, 2008 17:09

Re: Pančování oleje

Příspěvek od bjukemen »

..mohol si to sice aj skratit lebo je to hotovy roman, ale pride mi to ako keby sa zastavas systemu ked prezentujes ze nic sa nefalsuje falsuje sa vela veci, aj brzdove kotuce napr. Brembo vyrobene v polsku kvalita za hovno, tak isto aj platnicky, viem o vela veciach co boli zhabane ako padelky a jednoducho to tak bolo, nebudem tu obhajovat ze ci to niekto kontroloval aleboo nie,lebo sa mi nechce a na veci to i tak nic nezmeni..

..dat si vyrobit bandasku v akejkolvek podobe je dnes velmi jednoduche,zadas poziadavku a vyrobia ti to, nalepky detto par centova zalezitost samozrejme vzdy to robia fuseri co chcu rychlo zbohatnut preto sa to da rozoznat volnym okom vid. prispevok od Alfiho..rozoberat to tu je zbytocne ked neveris ze sa oleje falsuju tvoj problem, mne to je jedno ja nekupujem falsone to je hlavne :)
chevrolet cruze 2.0 vcdi 120kw

Alfa Romeo 156 SW 2,4 JTD 110kw @ 142,3kw
e1H

Re: Pančování oleje

Příspěvek od e1H »

Příspěvek byl smazán.
Naposledy upravil(a) e1H dne ned bře 26, 2017 19:29, celkem upraveno 1 x.
jóžin

Re: Pančování oleje

Příspěvek od jóžin »

to e1h: pokial niekto vydáva nekvalitné doštičky za origo škoda náhrad.diel, tomu len fakt ruky polámať.... :wink: Ale chodíš po predajniach a vidíš takéto doštičky predávať? asi nie...ale bežne aj bárdi auto aj auto kelly má starline čapy trebárs, ktoré sú fakt čínske,,,ale vydáva ich za čínske nehrajú sa na origo diel, teda zákazník má možnosť si vybrať.....ked čap riadenia stojí 5 eur, čo čakajú tí ľudia?? a ešte sa budú sťažovať, že je drahý.....šak nech si kúpia lomferder čap a ked ten sa skoro rozsype, tak potom sa treba sťažovať.....samozrejme že je aj "dobrá" čína, už som videl bosch filter - made in china,,,,no ale bárdi z maďarska vozí spústu neznámych značiek, teda budú čínske ale s tým, že sa nehrajú na " original spare parts".....teda sú to sračky ale nie typické padelky ,len súčiastky nižšej kvality.....šak tento slovenský trh ,kde najlepšie auto je od AAA auto alebo od cigáňov so stiahnutými kilometrami si snáď ani lepšie súčiastky nezaslúži ....hlavne, že každý socialkár alebo poberateľ 350 eurového platu bude mudrovať aké "kvalitné" súčiastky kupuje.... :roll:
e1H

Re: Pančování oleje

Příspěvek od e1H »

Příspěvek byl smazán.
Naposledy upravil(a) e1H dne ned bře 26, 2017 19:29, celkem upraveno 1 x.
jóžin

Re: Pančování oleje

Příspěvek od jóžin »

ja som kupoval teraz z heureka.cz tepovač Kärcher, našiel som najnižšiu ponuku a videl som,čo mi nesie kuriér, teda všetko OK....Aj keď rozdiel bol cca 50 eur oproti zvyšným ponukám,pochybujem žeby som dostal nejaké čudo judo iné.....pokial by som kupoval ale LCD televízor, určite si ho nechám rozbaliť, či nie je prasklá obrazovka... :)
milan.petr

Re: Pančování oleje

Příspěvek od milan.petr »

Ahoj, mam nabidku z oficialniho zastoupeni Mobil1 v CR..

Mobil 1 ESP Formula 5W-30 cca. 180,- Kč/L bez DPH

Prijde mi to nejake podezrele levne, asi zacinam byt paranoidni, ze si myslim, ze jsou vsichni podvodnici.

Nejaky nazor?
Naposledy upravil(a) milan.petr dne úte čer 04, 2013 11:53, celkem upraveno 2 x.
e1H

Re: Pančování oleje

Příspěvek od e1H »

Příspěvek byl smazán.
Naposledy upravil(a) e1H dne ned bře 26, 2017 19:29, celkem upraveno 1 x.
alfi166silver
Příspěvky: 674
Registrován: ned úno 01, 2009 8:57

Re: Pančování oleje

Příspěvek od alfi166silver »

Proč neuvedeš, že se jedná o ceny bez DPH!! A navíc, jde o zboží z distribuce Exxon Polsko. Když ti udělají nabídku na německé zboží, je dražší. Honba za nejnižší cenou přinesla, že pro každého zákazníka se vyrábí jinak.....
A také se jedná o konkurenční boj mezi nimi a Lubstar, otázka je, jak dlouho vydrží všichni prodávat pod náklady, aby jeden druhému přinesli co největší škody a ztrátu zájmu o náš trh.
Určitě ti přijde ze strany Maierkorduletsch poděkování za zveřejnění nabídkové VO ceny. Kolik jsi jim slíbil odebraných litrů, že jsi dostal takové ceny?
milan.petr

Re: Pančování oleje

Příspěvek od milan.petr »

Ale o to presne jde. Oni tomu rikaji, ze se prispusobuji specifikam ceskeho trhu. Ja sakra nechci levny olej z Polska, ktery je slozenim jiny nez stejna flaska, kterou koupim v Nemecku. Obecne si myslim, ze takove chovani kazi trh, ale v CR to funguje a je zbytecny tu brecet.

Nevenuju se autum, pracuju v uplne jinem segmentu, kde se tak nejak vi, ze CR je internetove extremne vyspela "velmoc", a to prevazne ve srovnavani cen zbozi. Napr. jsme 2-3 roky pred Pl...S touhle mentalitou samozrejme budeme odpadni zemi Evropy..no nic, to uz jsem odbocil od tematu oleju :)
jóžin

Re: Pančování oleje

Příspěvek od jóžin »

milan petr a hlavne nám skús vysvetliť, že prečo by taká blbosť ako motorový olej by mala byť neúmerne drahá...za mobil olej ti ponúkli štandardnú cenu ako v europe by mala byť.....pozri si nemecké eshopy aj tam je mobil olej lacný, tak neviem prečo chceš aby bol pre teba drahý....pamätáš dakedy za komančov kolko stála fľaša oleja?? tak teraz musí byť 100 krát drahšia ? a inak pridrbaný castrol oleje naplnené po 26 marci tohto roku púšťa oleje edge s hologramami, prvé päťlitrovky sú v obchodoch a zase castrolu slovakia cvakli zuby naprázdno aj s jeho šalenou reklamou,,,,,,zase sa každý vysere brať ich predražené oleje s hologramom,lebo ich budú mať lacnejšie aj bez neho.... :D
bjukemen
Příspěvky: 4876
Registrován: sob bře 29, 2008 17:09

Re: Pančování oleje

Příspěvek od bjukemen »

lacnejsie samozrejme budu tie polaske castróly pancovane :mrgreen:
chevrolet cruze 2.0 vcdi 120kw

Alfa Romeo 156 SW 2,4 JTD 110kw @ 142,3kw
Uživatelský avatar
Durex
Příspěvky: 3946
Registrován: stř říj 20, 2010 9:17
Bydliště: Třebechovice p/O
Kontaktovat uživatele:

Re: Pančování oleje

Příspěvek od Durex »

Lidi,zase neblázněte. Kolik chcete,aby stál olej? 190 kč je úplně v pohodě. Nechci dělat reklamu,ale pokud se bojíte pančovaných olejů,tak si kupte cinol. Cenově vychází naprosto bezkonkurenčně a co se kvality týká,tak znám motor,co je na něm navrkáno 400 000 km a pořád spokojeně přede. Navíc cinol nikdo pančovat nebude...
Pokud doma najdu ještě onu zmíněnou flašku po Totalu 9000 5w40 koupenou u nás,tak blejsknu etikety a dám to sem pro porovnání s těma z Francie. Ale nevím,zda jí ještě mám.
Suzuki GSX 1300R Hayabusa, Suzuki GSXR 750W, Honda CBR 400RR, Honda CBR 600F3, KTM EXC 300 2T, Honda VFR 750,Suzuki Inazuma 750, Kawasaki ZX7R -2x, Kawasaki GPZ 900, Suzuki GSXR 750 K1,Suzuki SV 650, Fiat Ducato 2.3 JTD

Moto-Emergency motoservis
bjukemen
Příspěvky: 4876
Registrován: sob bře 29, 2008 17:09

Re: Pančování oleje

Příspěvek od bjukemen »

len sa nevyhovaraj a pekne to nafot, tiez mam v zaujme zohnat si Total z France len je to obtiazne trochen :/
Naposledy upravil(a) bjukemen dne stř čer 05, 2013 11:45, celkem upraveno 1 x.
chevrolet cruze 2.0 vcdi 120kw

Alfa Romeo 156 SW 2,4 JTD 110kw @ 142,3kw
jóžin

Re: Pančování oleje

Příspěvek od jóžin »

celé je to hlavne o tom, aby ľudia neprišli nato, že celé oleje sú postavené len na farebných obaloch a či dáš do auta total alebo castrol je jedno. samozrejme, mnohé z nich drbú peniaze do reklamy , do pretekov f1 , rally , tak či dáš gulf , shell, elf,castrol, po čase aj cinol - ked nám bude dôkladne masírovať mozgy ,autu je to jedno.... :) motory dnešních áut nezdochýnajú vplyvom nekvality oleja /okrem turba/. Videli ste , žeby predajne boli plné piestnych krúžkov trebárs? alebo kto z vášho okolia potreboval perkrúžkovať octaviu, fiat alebo peugeot?? asi nikto,že ?
bjukemen utekaj do francúzska kupovať francúzsky Total, lebo na aktuálne.sk včera písali, že total zatvára niektoré rafinérie, lebo inak budeš musieť kupovať castrol s hologramom,,,,, :mrgreen:
Odpovědět