Pančování oleje

Fórum o automobilových mazivech

Moderátor: Colommbo

Odpovědět
alfi166silver
Příspěvky: 674
Registrován: ned úno 01, 2009 8:57

Re: Pančování oleje

Příspěvek od alfi166silver »

Tento problém se netýká jen Castrolu a jen tohoto balení. Ten problém se týká i dalších značek a viskozit, včetně té, kterou používáš ty. Prostě lidé v honbě za nejnižší cenou ztratili soudnost a úsudek, ale jsou spokojení, jak dobře nakoupili a ještě ušetřili..... Poctivý prodejce je pro ně "drahý zloděj" a ten nepoctivý a mnohdy i nevědoucí, že může prodávat falza, je oslavován a veleben, jakou že dělá službu, když proti těm "zlodějům" prodává významně levněji....
jóžin

Re: Pančování oleje

Příspěvek od jóžin »

môžeš nám napísať ako si nato prišiel že neoriginálny olej castrol nemá tm zároveň s nápisom?? žeby to niekto nevedel napodobniť?? :roll: a čo sa týka tých falošných objavov - zatial neobvinili nikoho,len zástupca castrolu zobral vzorky olejov na porovnanie pravosti......len markíza a senzáciechtiví slováci chcú počuť ako niekto zarába miliony....čo sa týka cien, pamätám ako v časoch minulých firmy ako castrol núkali servisom "zdarma" zdviháky do dielní, len nech berú olej od nich, samozrejme za riadne nafúknuté ceny....odvtedy asi celému Slovensku drbe,lebo ked olej nie je drahý,tak je falošný,že ?? pamätáte súdruhovia, ked castrol slovensko predával olej castrol edge 0W-30 kýbeľ za 5000sk? asi toto vám treba naspäť, ked kancelaria castrol mala monopolné postavenie na trhu, že ? sponzorovala, síce dráhu v žarnovici ale cenovo sme si to odsrali všetci, takže to šlo z našich vrecák...takisto v čase ked sme neboli v EU, predajcovia mali priamo zmluvu s Burmah Oil v hamburgu a dostávali koncom roka pár korún za predaj určitého množstva oleja,ale samozrejme aj toto sa zatrhlo,lebo kancel castrol si povedal,že načo by slovákom boli peniaze z nemecka,ked si ich môžu nechať oni a ...takisto každý servis má svoju politiku, ked niekto postaví showroom za 30 milionov Sk a predáva malé vozy ako peugeot po 8-9000 eur , tak tie peniaze za servis chce zarobiť naspäť.....teda vyžobre za výmenu oleja trebárs Total Quartz INEO 5W-30 v pohode aj 300 eur, v tom je celý zázrak.....nie v tom, že eshopy ponúkajú Total olej, ktorý je všade v EU lacný nejaký falšovaný.....a na stránke castrol.sk si treba všimnúť ,že ani oni nemajú na dalších obrázkoch hologramy ako sa chvália.....takisto ani castrol.de ani castrol.hu nie je nadržaný z hologramov.....najväčší eshop na svete amazon.de má tiež babkové ceny olejov , takže predáva falošné oleje, že?? na motor-talk.de nikomu nedrbe z falošných olejov, len slováci aj na rožku z kauflandu potrebujú mať nalepený hologram pomaly, že ? dobre, že vám drbe iba z castrolu ,lebo shell, total,elf atd .Vás netrápi?? shell je rovnako predražený ako castrol trebárs na shell pumpe ale v živote tam nedrbali hologramy,že ? predaj totalu stúpa každoročne a tiež im nedrbe aby na tie jednoduché kýbliky lepili hologramy...sračkový opel olej 10W-40 tiež pred rokom,nemal hologram,teraz už má ale opel servisy čo ho núkajú predražený ho majú bez hologramu,lebo im na sklade tento "zázračný" olej stojí....to je sranda, že ? eshopy majú opel olej s hologramom a opel servis ,nie?? čo sa týka castrolu ohľadom snáh kancla castrol slovensko som písal priamo do British Petrol Europa v Bochumi, nech si urobia poriadok na slovensku,lebo sa blíži temná doba a koniec hosp.súťaže.....volný obeh tovaru patrí medzi základné práva EU, tak nechápem čo za odrby sa chystajú v Gorilalande....už sa teším, ked seriozni predajcovia sa jednoducho vybodnú castrol predávať.....
alfi166silver
Příspěvky: 674
Registrován: ned úno 01, 2009 8:57

Re: Pančování oleje

Příspěvek od alfi166silver »

jóžin píše:môžeš nám napísať ako si nato prišiel že neoriginálny olej castrol nemá tm zároveň s nápisom?? žeby to niekto nevedel napodobniť?? :roll:
Jelikož se v tom pohybuju (v olejích), tak mám informace, jak falza odlišit. Falešné luxusní hodinky také hodinář odhalí na první pohled (dokonce i z fotografie) a falešné peníze v bance odhalí též nebo že by někdo to neuměl napodobit?????? :mrgreen:
Uživatelský avatar
Pitris
Site Admin
Příspěvky: 27480
Registrován: úte čer 24, 2008 18:00
Bydliště: Brno

Re: Pančování oleje

Příspěvek od Pitris »

to jóžin: Není Castrol jako Castrol - stejně jako není olej jako olej. Zmínil si shop amazon.de - myslíš si, že "berou" Castrol made in Germany, nebo made in Україна. Asi to zpoza Slovenska nevozí, co :?: A na to, proč tam mají oleje "za babku", sis v podstatě odpověděl sám - "berou" toho tolik, že jim je výrobce schopen nabídnout právě tu "babkovou cenu".... A stejně tak jsou prodejci :wink: a prodejci :(
Honda ACCORD 2.4 i-VTEC Type-S 148kW, sedan, manuál.

Zima: Ravenol SSL 0w40, Hankook W330 Winter i*cept evo3
Léto: Repsol Competicion 5w40, Vredestein Ultrac Satin
Převodovka: Honda Genuine HG - MTF
Tempest

Re: Pančování oleje

Příspěvek od Tempest »

alfi166silver píše:
jóžin píše:môžeš nám napísať ako si nato prišiel že neoriginálny olej castrol nemá tm zároveň s nápisom?? žeby to niekto nevedel napodobniť?? :roll:
Jelikož se v tom pohybuju (v olejích), tak mám informace, jak falza odlišit. Falešné luxusní hodinky také hodinář odhalí na první pohled (dokonce i z fotografie) a falešné peníze v bance odhalí též nebo že by někdo to neuměl napodobit?????? :mrgreen:
Výše byl zmíněný i TOTAL. Ten se taky vyskytuje jako falzifikát?
jóžin

Re: Pančování oleje

Příspěvek od jóžin »

ále Pitris,nepreháňaj.... :wink: prečo by kupovali oleje na ukrajine?? kamarát chodí na ukrajinu nakupovať a okrem 2 krabičiek cigariet neprenesieš nič.....keby chceli zaplatiť oleje na ukrajine ,tak by na vstupe do EU museli zaplatiť DPH a clá, takže by sa to nevyplatilo.....a na falošný olej by si tiež colníci posvietili priamo na vstupe do EU. nafta vraj na ukrajine vyjde liter okolo eura, tak okrem vychdňarov sa neoplatí kupovať ani tú....a pokial by si tú naftu chcel kupovať ako biznisman, tak zaplatíš zase dane z palív, dph a clo takže sa nato môžeš vykašlať.....Castrol v Hamburgu vyváža oleje aj pre Ćínu aj Ukrajinu, tak prosím nevypisovať blbosti ako zaručenú pravdu....Priamo z BP dostávam písomné materiály takže ma prosím nepresviedčajte.....Castrol Edge Professional napr. prifarbujú aby sa dal skontrolovať pod ÚV ,mám to priamo od nich, kto neverí pošlem mu brožúru....závod v Neuhofe má 150 zamestnancov, 120 z toho pracuje vo 2 smenách.Denne naložia 32 kamionov nemeckí súdruhovia..Nielen slováci sú drbnutí ale aj taiwančania, pre nich musia na etiketách tlačiť velkým nápisom Made in Germany...Takže prosím nerobte z blchy slona a nepúšťajte informácie ako niekto chodí na ukrajinu a ruksakom a pašuje kýble castrolu....a samozrjme sa denne minimálne 100 krát otočí,že ? :mrgreen: možno, že olej castrol je na ukrajine drahší ako u nás.....zaujímavé, že nikto nepotrebuje cirkusy v nemecku okolo castrolu robiť, iba na slovensku, že ??
vladimir

Re: Pančování oleje

Příspěvek od vladimir »

to jóžin: ale práve na Castroloch býva Made in EU...
alfi166silver
Příspěvky: 674
Registrován: ned úno 01, 2009 8:57

Re: Pančování oleje

Příspěvek od alfi166silver »

to jožin, cirkus se dělá v celé Evropě. Máš-li tak velké "známosti" u Castrolu a "zaručené" informace, tak jistě máš k dispozici ten přísně tajný interní materiál v angličtině fy.Castrol, jak v celé produkci odlišit FAKE od originálního oleje Castrol. Objevení falza svého výrobku je pro každou firmu skutečnou pohromou a znamená nedůvěru spotřebitelů k výrobku, proto je málo informací.
Tempest píše: Výše byl zmíněný i TOTAL. Ten se taky vyskytuje jako falzifikát?
Něco již naznačil Durex....
bastien
Příspěvky: 125
Registrován: stř srp 22, 2007 0:37

Re: Pančování oleje

Příspěvek od bastien »

Hehe, to je konspirace jak za komunismu, neboť za socialismu ani takové nebylo třeba :mrgreen: .
Naposledy upravil(a) bastien dne pát kvě 31, 2013 0:28, celkem upraveno 1 x.
ka-spel
Příspěvky: 1092
Registrován: úte lis 07, 2006 22:51
Kontaktovat uživatele:

Re: falzifikaty olejov

Příspěvek od ka-spel »

Fabia353ZZ píše:Tak len pre info.Pre toto nekupujem Castrol :)

http://www.cas.sk/clanok/251347/motoris ... oleje.html


"Colníci zhabali 300 litrov falošného oleja Finančné riaditeľstvo upozornilo verejnosť, aby si dali pozor na falošný motorový olej. Colníci v uplynulých mesiacoch zhabali takmer 300 litrov falošného oleja. Podľa hovorkyne finančnej správy Patrície Macíkovej v žilinskom a nitrianskom kraji sa rozmáha používanie falošného motorového oleja. Colníci v týchto krajoch vykonali kontrolnú akciu zameranú na autoservisy. V ôsmich kontrolovaných autodielňach, bolo zistené vydávanie neznačkového motorového oleja za značkový. "Použitý olej môže byť nižšej kvality," dodala hovorkyňa. Zástupca majiteľa ochrannej známky podal žalobu vo veci určenia pravosti oleja. "

Prepokladam že urobili 8 kontrol a v osmich nasli falzifikat :D
To je taky zpráva jak u nás na TV H@vno. Falešný jak? Mě to spíš připadá, že natahují jako jiné servisy zákazníky a nedávají tam to, co fakturují. Ze zprávy jsem nikde nevyčetl, že by někde našli piksle s padělanými etiketami atd. Spíš to vypadá, že v sudu od Castrolu mají něco jiného levnějšího, aby to zákazník při výměně nepoznal.
byloObrázek
je Obrázek
ka-spel
Příspěvky: 1092
Registrován: úte lis 07, 2006 22:51
Kontaktovat uživatele:

Re: Pančování oleje

Příspěvek od ka-spel »

Colommbo píše:Zeptám se možná pitomě, omlouvám se, ale to u každého pětilitrového balení oleje je cena 700-800Kč podezřelá... :? A podle čeho už na první pohled jen podle obrázků poznáš, že je to padělek...? :?:
To je přece jasný. Jak se to prodává za menší cenu než mám na krámě, tak je to padělek. Stejně tak jsou padělky levisky z USA za 500, když je mám od 1500 atd. To máme i padělanou vodu ve studni, když ji zloději z Veloie prodávají za 40 Kč kubík. A jsou i padělané pneumatiky. Jak mě říkal jeden trouba, co žere jen kecy autorizáků, tak pneu na e-shopech má menší vzorek než u koupených v autorizáku.
byloObrázek
je Obrázek
ka-spel
Příspěvky: 1092
Registrován: úte lis 07, 2006 22:51
Kontaktovat uživatele:

Re: Pančování oleje

Příspěvek od ka-spel »

byloObrázek
je Obrázek
Uživatelský avatar
Pitris
Site Admin
Příspěvky: 27480
Registrován: úte čer 24, 2008 18:00
Bydliště: Brno

Re: Pančování oleje

Příspěvek od Pitris »

jóžin píše:ále Pitris,nepreháňaj....
Já nepřeháním, ale Ty pořádně nečteš :roll: Já nikde nenapsal, že to berou na Ukrajině; a stejně tak netvrdím, že to tak (ne)musí být.....A o "amazonu" si začal Ty - ne já..... Pančovat se dá ledacos - tak proč ne i oleje, a věř, že 80% kupujících si z "rádobystejných" olejů vybere ten NEJLEVNĚJŠÍ....
Honda ACCORD 2.4 i-VTEC Type-S 148kW, sedan, manuál.

Zima: Ravenol SSL 0w40, Hankook W330 Winter i*cept evo3
Léto: Repsol Competicion 5w40, Vredestein Ultrac Satin
Převodovka: Honda Genuine HG - MTF
alfi166silver
Příspěvky: 674
Registrován: ned úno 01, 2009 8:57

Re: falzifikaty olejov

Příspěvek od alfi166silver »

ka-spel píše:Ze zprávy jsem nikde nevyčetl, že by někde našli piksle s padělanými etiketami atd. Spíš to vypadá, že v sudu od Castrolu mají něco jiného levnějšího, aby to zákazník při výměně nepoznal.
Já na té fotografii pětilitrového balení Castrolu EDGE 5W-30 vidím PADĚLEK !! Co je uvnitř nalito, se nemusí řešit, je to PADĚLEK!! Vše ostatní, co si myslíš a jaký máš dojem z Lewisek z USA je úplně jedno. Otevři si s nimi obchod a můžeš zkusit si přivéz z USA kontejner, jsem zvědavý, jestli se se všemi daněmi, poplatky, dopravou a clem na tu cenu, kterou zde deklaruješ, dostaneš. Nepleť si trhovectví, šmelinu nebo jednorázový nákup pro osobní potřebu se seriozním obchodem.
Naposledy upravil(a) alfi166silver dne pát kvě 31, 2013 6:30, celkem upraveno 1 x.
jóžin

Re: Pančování oleje

Příspěvek od jóžin »

Pitris všetko OK. :wink: dnes na Teleráno sa redaktor oháňal :mrgreen: nejakou zasvinenou flaškou od oleja a další mudrlant už naznačoval, že vlastne sa nenašlo nič ale ked nekúpiš olej predražený na shell pumpe trebárs , tak je falošný......castrol slovakia nevie prežrieť, že doba ked predával EDGE 0W-30 za 5000 Sk za kýbeľ už dávno skončila....a na svojom webe castrol.sk ,sám nemá nalepené hologoramy na kýbľoch.... :mrgreen:
Odpovědět