Pancovana nafta

Diskuze o palivech

Moderátor: Colommbo

Odpovědět
Hunter
Příspěvky: 117
Registrován: pát kvě 04, 2007 12:04

Pancovana nafta

Příspěvek od Hunter »

Tak prave byl na CT24 porad, kde se hovorilo o novem zpusobu pancovani nafty, kde se nafta micha s mineralnim olejem vyrobenym a dovezenym z Polska. A ze v zari byla pri kontrolach nafty opet vyrazny narust nekvalitnich vzorku. Jak se tomu branit? Vozi si nektere cerpacky naftu svou cisternou nebo vsechny pouzivaji externi prepravce? A myslite si, ze pokud ma nekdo sve cisterny, tak se tim snizuje riziko pancovani?
bio
Příspěvky: 934
Registrován: čtv bře 06, 2008 22:15

Příspěvek od bio »

Citace zprávy ČOI za září 2011 -
Z kontrolovaných 72 vzorků motorové nafty nevyhovělo také 5 vzorků (6,9 %). Dva vzorky vykázaly odchylku v bodu vzplanutí a u 1 vzorku v obsahu síry. Ve 2 případech byla teplota 95 % předestilovaného objemu vyšší oproti požadavku technické normy. U motorové nafty nebylo překročení horní přípustné hranice biosložek zjištěno.
pokud nebudou známa přesné parametry naměřených hodnot je to těžké hodnotit, zda bylo pančována NM přídavkem jiných produktů.
bio
Příspěvky: 934
Registrován: čtv bře 06, 2008 22:15

Příspěvek od bio »

Některé čerpačky mají vlastní dopravu - cisternu, některé používají externí dopravu. Přeprava jak vlastní tak i externí nemusí mít vliv na kvalitu PHM.
Odpovědět