Ozvučení auta

Další nezařaditelná témata

Moderátor: Colommbo

Návštěvník

Re: Varta

Příspěvek od Návštěvník »

Syn mi zkompiloval "testovací" CD s výběrem z hlediska reprodukce velmi náročných (a mně neznámých) kusů muziky, které dokáží dostat na kolena mnohé rádoby hi-fi přístroje. Občas se v prodejnách docela bavím... (škodolibě) :twisted:
FF

Re: Varta

Příspěvek od FF »

Na zahriate, alebo zahorenie existujú špeciálne nahrávky - mám také a to na 24 karátovom cédečku - aj ja som totiž audiofil, ale momentálne spiaci...

Vo svojej Felicii som vyriešil audiosústavu k absolútnej dokonalosti a to tak, že v aute nemám nič, čo sa týka audia - ani repráky vo dverách - ba dokonca ani anténu a nebodaj ani jej prípravu!!! :wink: :wink: :wink:
Uživatelský avatar
Misojogi
Příspěvky: 2341
Registrován: čtv črc 07, 2011 14:20
Bydliště: Bratislava

Re: Varta

Příspěvek od Misojogi »

Syn mi zkompiloval "testovací" CD s výběrem z hlediska reprodukce velmi náročných (a mně neznámých) kusů muziky, které dokáží dostat na kolena mnohé rádoby hi-fi přístroje.
vedel by si to CD nejako upnut? rad by som si aj ja vselico otestoval .....
Tieto auta mam na krku:

Daewoo Matiz 0,8 l 37kW rok 2001
Seat Inca SDI 47kW AEY
PSA Berlingo 1,4 l 55kW KFW
PSA Xara Picasso 1,6l 80kW NFU
Touran diesel 2006
Rexton SsangYong 2010

uzitocne info: post27317.html#p27317
Návštěvník

Re: Varta

Příspěvek od Návštěvník »

FF píše:...aj ja som totiž audiofil, ale momentálne spiaci...
Až s postupujícím věkem zjistíš, že už v těch nahrávkách neslyšíš to, co jsi ještě nedávno slyšel, třeba upadneš do zimního spánku... :lol:
Návštěvník

Re: Varta

Příspěvek od Návštěvník »

Misojogi píše:vedel by si to CD nejako upnut? ...
Leda tak do průvanu za provázek... :lol:
skodovkar
Příspěvky: 6272
Registrován: pon pro 29, 2008 16:40

Re: Varta

Příspěvek od skodovkar »

FF píše:Vo svojej Felicii som vyriešil audiosústavu k absolútnej dokonalosti a to tak, že v aute nemám nič, čo sa týka audia - ani repráky vo dverách - ba dokonca ani anténu a nebodaj ani jej prípravu!!! :wink: :wink: :wink:
Taky možnost jak levně na CD se starým rádiem http://www.chrudim2000.cz/tuning/interier/in_cdrom.html :lol:
Návštěvník

Re: Varta

Příspěvek od Návštěvník »

To už je fakt úlet hodný snad jen chrudimáka! :mrgreen:
emge
Příspěvky: 370
Registrován: pon bře 12, 2012 22:33

Re: Varta

Příspěvek od emge »

FF píše:Na zahriate, alebo zahorenie existujú špeciálne nahrávky - mám také a to na 24 karátovom cédečku...
XLO Test and Burn-In CD?
http://www.supershop.sk/obrazky/480868_8309548.jpg
Ja ho mám a okrem testovacích nahrávok a zahorovacích stôp obsahuje aj demagnetizačné stopy, ktoré "prečistia" signálové cesty.
Myslím, že v špeciálnych predajniach by sa mohlo dať stále kúpiť.

Na testovanie napr. pred kúpou je najlepšie použiť hudbu, ktorú človek najviac počúva. Len vybrať zopár lepšie nahraných CD.
v.vilik

Re: Varta

Příspěvek od v.vilik »

emge píše:......
Ja ho mám a okrem testovacích nahrávok a zahorovacích stôp obsahuje aj demagnetizačné stopy, ktoré "prečistia" signálové cesty.
.
Tak tohle, zvláště ty demagnetizační stopy, mě velmi zajímají. Rozepiš se o tom trochu. Nejlepší by byl nějaký odkaz.
FF

Re: Varta

Příspěvek od FF »

Feromagnetizmus materiálov sa dá zrušiť slábnucim striedavým magnetickým poľom - zjednodušene povedané - a tie "pazvuky" sú synteticky vymyslené práve za tým účelom.
v.vilik

Re: Varta

Příspěvek od v.vilik »

To samozřejmě vím. Ale co chce demagnetizovat u audio soustavy? Měděné vodiče? :lol: Reroduktory? :shock: Pasivní prvky ve zdroji signálu? :shock: Nebo dokonce dveře od auta, kde jsou umístěné reproduktory? :lol:
emge
Příspěvky: 370
Registrován: pon bře 12, 2012 22:33

Re: Varta

Příspěvek od emge »

To sme už hodne ďaleko od pôvodnej témy, dúfam že sa Pitris nenahnevá, prípadne tému rozdelí.

Žiadna meď nie je 100% čistá, aj tie najkvalitnejšie káble majú nejaké prímesy, aj keď v zanedbateľnom množstve:
http://www.xloelectric.com/items.php?WE ... reference3
Úplne inak je to v prípade lacnejších káblov, ďalej v prípade vodičov na plošných spojoch, konektorov, samotných súčiastok, pájky...
Aj to je dôvod, že najväčší prínos má demagnetizácia v prípade lacnejších (stredne drahých) audiozariadení.
V prípade spomínaného CD má najviac počuteľný plyv stopa 7 - Demagnetizing Sweep. Je to taký kolísajúci tón, ktorého frekvencia stúpa od najnižšej po najvyššiu. V prípade výskytu problémov (zmagnetizovania?) je počuť z reproduktorov pri niektorých frekvenciách (spravidla stredných a vyšších) zreteľné praskanie. Občas najvyššie tóny ani nie sú reprodukované. Po niekoľkonásobnom prehraní stopy praskanie zmizne a reproduktory prehrajú plynule všetky tóny od najnižšieho, po najvyšší. Následná reprodukcia hudby je potom počuteľne čistejšia a detailnejšia.
v.vilik

Re: Ozvučení auta

Příspěvek od v.vilik »

Prosím, můžeš odpovědět, co je žádoucí demagnetizovat? Na tom odkazu jsou krásné a jistě i kvalitní kabely. O demagnetizaci se tam jaksi nezmiňují. Asi vědí proč. Kvalita kabelu je dána materiálem vodiče, spojek a konektorů. Dále technologií výroby. Tj. jaký vodič se použije, jak je spleten, jakou má izolaci. To vše má vliv na přenos signálu, obzvláště vysokých tónů.
Nemůžu si pomoc, ale vidím před sebou magnetizér na vylepšení paliva a jeho úsporu v desítkách procent. :?
emge
Příspěvky: 370
Registrován: pon bře 12, 2012 22:33

Re: Ozvučení auta

Příspěvek od emge »

Na tom odkaze je hlavne percentuálny obsah medi v kábli z laboratórne čistej medi. Pri iných medených vodičoch je to percento podstatne nižšie. Čo nie je meď, sú stopové prvky iných kovov, napr. kryštálikov železa.
Cesta audiosignálu od zdroja až po cievku reproduktora je dlhá a veľmi, veľmi členitá. Prechádza množstvom súčiastok z rozličných vodivých materiálov, rozlične znečistených rôznymi stopovými prvkami kovov (železa). A tieto sa môžu zmagnetizovať rovnako, ako kovové obaly niektorých súčiastok. To hovorí teória.

Popísal som svoje osobné skúsenosti s demagnetizačným signálom a neviem Ti vedecky dokázať, ako to funguje. Ale je fakt, že to funguje. Odporúčam vyskúšať :wink:
v.vilik

Re: Ozvučení auta

Příspěvek od v.vilik »

Je načase, abys nás přestal tahat za fusekli. I kdyby byla měď méně čistá než dočista čistá, ale stále to byla měď použitá v audiokabelu, třeba nižší třídy, budou mít na kvalitu signálu vliv lecjaké veličiny, ale magnetismus nikoli. Budou to nečistoty vjednotkách max. promile od stoprocentní čistoty. V tom je zásadní problém, ne v nějakém fiktivním magnetismu. Těmi kabely jde elektrický signál, taková zprzněná, odborně řečeno modulovaná sínusovka, kterou reproduktory přemění na pohyb (nebudu zabíhat k frekvenčním výhybkám) a pohyb je zvuk . Už jenom to, že se tam v závratném tempu několika desítek kHz mění polarita má samo o sobě demagnetizační účinek. Tedy kdyby to mělo na co učinkovat. Velký vliv má konstrukce, ale to už jsem psal. Když vezmeme celou audio sestavu a cesty, kudy vedou signály, tak je složena téměř výhradně z mědi a polovodičů.
Existují skutečně zvukové soubory na tvz. zahoření soustavy. Ale s "magnetismem" mědi to nemá nic společného.
Ovšem pokud si někdo koupí magnetizér paliva, bude do roztrhání těla tvrdit, že to funguje, protože on je naprosto nezvratně přesvědčen, že to funguje. :roll:
Odpovědět