OMV MaxxMotion a Benzina Verva

Diskuze o palivech

Moderátor: Colommbo

Odpovědět
Uživatelský avatar
lengy60
Příspěvky: 5776
Registrován: ned čer 22, 2014 18:41

Re: OMV MaxxMotion a Benzina Verva

Příspěvek od lengy60 »

L_U_K píše:... pánové když už o tom zde spekulujeme, rád vám povim co jsem vyčmuchal já. Odchytil jsem si v klídku šoféra od Klacska co OMV vozí... a: Maxx100 je vozenej z Löbau v Rakousech a vyrábí to Schwechat. A ten Maxx95 podle toho kde a kam. Něco je aditivovanej "eurobenzin 95" ze sítě produktovodů ale pro OMV dodatečně aditivovanej takže v pohodě a něco je i v případě tý Maxx95 vozený z Rakouska ale záleží pak do jaký části našeho státu a to jasný že už ten šofér nemohl vědět který středisko co odkud jak a kam vozí... A jelikož já žiji na okrese Plz-sever u Kralovic, tak tady máme prej i Maxx 95 rakouskej. Snad jsem tady neodtajnil něco šíleně tajnyho aby po mě nešly tajný agenti 8) 8) :D :D :D :roll:
Nic tajného jsi nevyzradil a stejně tak nic nerozklíčuješ,protože pohonné hmoty jsou byznys jako hrom.Nedávno jsem četl v jednom článku,kolik se v minulosti vozilo pohonných hmot cisternovými vlaky,jaká to byla ekologická zátěž a bla,bla,bla.Kdo má možnost,tak nechť si stoupne třeba do Bad Schandau na nádraží a může si ty vlaky spočítat,tedy pokud se orientuje v UN číslech a dovede tak určit,co je v těch cisternách naloženo.Jinak vysokooktanové benzíny vyrábí i Česká rafinérská. :wink:
Citroen C1 Feel 1.0 51kW
Nissan Qashqai Czech Line 1.3 103 kW
L_U_K
Příspěvky: 131
Registrován: ned pro 07, 2014 11:34

Re: OMV MaxxMotion a Benzina Verva

Příspěvek od L_U_K »

lengy60 píše:Jinak vysokooktanové benzíny vyrábí i Česká rafinérská. :wink:
... zajímavý, ale tohle jsem ještě nikde nečetl ani neslyšel...
Uživatelský avatar
lengy60
Příspěvky: 5776
Registrován: ned čer 22, 2014 18:41

Re: OMV MaxxMotion a Benzina Verva

Příspěvek od lengy60 »

Beru zpět,asi mě zmátly informace přímo ze stránek České rafinérské,protože zařízení na výrobu vysokooktanových benzínů mají. :oops: http://www.crc.cz/cz/rafinerie-kralupy.aspx
V některých článcích je toto popíráno,ale jsou zase 4 respektive 3 roky staré,takže bůhví,kde je pravda.
http://auto.idnes.cz/ptejte-se-odbornik ... ?t=BENZINA
http://www.motorkari.cz/clanky/clanky-p ... 22061.html
V každém případě vlaky s palivy pendlují sem a tam.K nám se vozí paliva z Leuny,Hamburku,Roztocku,ale taky třeba na jich,východ a obráceně je to podobné. :D
Citroen C1 Feel 1.0 51kW
Nissan Qashqai Czech Line 1.3 103 kW
Sniper_2003

Re: OMV MaxxMotion a Benzina Verva

Příspěvek od Sniper_2003 »

Pokud by to někoho zajímalo dostalo se mi do ruky aktuální analýza VERVY DIESEL na Benzině v Liberci pobočka Chrastavská ulice. Rád se podělím. Heslo je 347.

http://ulozto.cz/x3wfk2uP/analyza-verva ... iberec-pdf
bio
Příspěvky: 934
Registrován: čtv bře 06, 2008 22:15

Re: OMV MaxxMotion a Benzina Verva

Příspěvek od bio »

skoro 6% řepky :evil:
Sniper_2003

Re: OMV MaxxMotion a Benzina Verva

Příspěvek od Sniper_2003 »

No jo no. Ale je to lepší než dříve, kde bylo 7% a i o trochu více. Jinak hodnoty celkem pěkné. :wink:
Snake.

Re: OMV MaxxMotion a Benzina Verva

Příspěvek od Snake. »

Takze maxxmotion na slovensku uz obsahuje rovnake zlozenie ako jeho rakusky ekvivalent, potvrdene z OMV, cetan 61, HVO a aj NExBTL
sosko

Re: OMV MaxxMotion a Benzina Verva

Příspěvek od sosko »

Odkial tato informacia pochadza ? Na strankach OMW ziadnu takuto informaciu nevidim, ani som nezaregistroval ziadne PR ohladom zmeny predavanej nafty. Co je mi zahadou, pretoze medzi obycajnou MAXXmotion ktora sa tu predavala doteraz, a tou 'skutocnou' je priepastny rozdiel, zeby sa tym nechceli pochvalit ? :shock: Jedine v tom pripade, ze by tym padom potvrdili, ze doteraz predavana Maxxmotion bol len od*b na zakaznikov. :roll: :)
Snake.

Re: OMV MaxxMotion a Benzina Verva

Příspěvek od Snake. »

Ahoj, info na OMV stranke je :) je to v casti eSluzby, treba vybrat slovensko a paliva, specifikacia sa menila minuly rok, ked aj stupali ceny, co sa tyka potvrdenia, vyziadal som si ho zo slovenskeho OMV.

Obrázek
008
Příspěvky: 85
Registrován: ned led 13, 2013 12:34

Re: OMV MaxxMotion a Benzina Verva

Příspěvek od 008 »

Snake. píše:Ahoj, info na OMV stranke je :) je to v casti eSluzby, treba vybrat slovensko a paliva, specifikacia sa menila minuly rok, ked aj stupali ceny, co sa tyka potvrdenia, vyziadal som si ho zo slovenskeho OMV.
Ahoj Snake, nejak sa mi to nedari najst na tej stranke omv, ale nevadi- moja nesikovnost. Ja som len pozeral ceny-natankuj.sk, a tam je kategorizacia maxx-ky stale uvedena ako 51 cetanova,hoci v ,,pozehnanej,, cene. Ale kiez by si mal pravdu. Hoci za to,ze tu nieje hvo-samotne omv nemoze, to udajne nepovolila slovenska strana.
Snake.

Re: OMV MaxxMotion a Benzina Verva

Příspěvek od Snake. »

Ahoj, co sa tyka HVO, tak vsetky tieto kecy vznikli z ceskeho clanku nejakeho magazinu, nejde o to, ze by to u nas bolo zakazane, ale o to, ze to u nas nie je danovo zvyhodnene, preto napr rozdiel medzi MaxxMotionom v CZ/AT a u nas.

Specifikacie najdes tuna :) snad ti to pojde.

KLIK

Inak normalne omv.sk > esluzby > technicke informacie > skupina paliva, druh spravy vsetky, platnost slovensko
008
Příspěvky: 85
Registrován: ned led 13, 2013 12:34

Re: OMV MaxxMotion a Benzina Verva

Příspěvek od 008 »

ahoj Snake, diky za link. Ja chybajucu hvo na SK som nasiel v prednaske priamo zo schwechatu vid. link dolu, a nie z ceskeho clanku. Mas pravdu, na SK hvo nema danove zvyhodnenie, v klipe je to jasne uvedene. Na tej tej web stranke omv akoby ta lentna maxx-ka dosahovala 60 cetanov, len- za tymto parametrom je prave hvo, cize realne neviem, navyse z maxx neviem dostat to co zo slovnaft evo alebo v poweru, v natankuj.sk -ako som spominal- ju stale vykazuju ako 51 cetanovu, a ze by sa omv nepochvalilo zvysenim kvality aj prave tam. Nechcem Ta presviedcat-len mi nejak tie veci nesedia.
https://www.youtube.com/watch?v=aSlvJwI3ibQ
sosko

Re: OMV MaxxMotion a Benzina Verva

Příspěvek od sosko »

Vdaka snake, tak toto je dost podstatna informacia a sa cudujem, ze davno tu famu uz niekto nevyvratil. :shock:
Pri porovnani dokumentacie CZ/SK nie je v podstate ziadny rozdiel a to najpodstatnejsie je, ze obe nafty maju spolocne:
1. v lete cetanove cislo min 60
2. v zime filtrovatelnosti pri -35C
3. mazivost 400
4. k produktu nie je pridávaný metylester mastnej kyseliny (FAME). Do výrobku sa pridáva syntetické biopalivo (HVO) s obsahom 6,6 - 7,0 % obj. Produkt obsahuje balíček výkonných aditív v prémiovej dávke.

--co aspon v niecom koresponduje s dvoma testami (skoda ze) zimnych naft z r.2013/2014, kde namerali filtrovatelnost -37/-34 , cetanove cislo 53.4/53.1 a obsah FAME menej ako 1% v oboch testoch. Skoda, ze v sk testoch nikdy nemeraju mazivost.
Bohuzial, SK dokumentacia je z roku 2010 a CZ z roku 2014. Nakolko je to stale este aktualne je otazne. :? Kazdopadne, Maxxmotion by mala aj na prvy pohlad vyzerat inak ako bezna nafta, cize by malo byt hned jasne, o co ide. Zo zvedavosti asi v najblizsej dobe vyskusam niekde v BA nacapovat do nadrze. :oops:
Brembo
Příspěvky: 2293
Registrován: pon čer 08, 2009 21:28
Bydliště: Matuškovo

Re: OMV MaxxMotion a Benzina Verva

Příspěvek od Brembo »

mazivost 400 je na zaplakanie. To je na hrane mazivosti pre rotačné čerpadlá a nie pre common rail. Takže tá nafta je maximálne vhodná tak do dieselov s radovým vstrekovacím čerpadlom ala Liaz,Tatra,Zetor atd.
ARAGON píše:Ještě že mám poctivou techniku s 2,5 CRDI bez DPF a s Euro 4 tedy bez omezení vjezdu do měst v Německu :D . Dokonce i mám vyndanej velkej kat a vrací se tam jen na emise. Tím dosahuju super spotřebu a i životnosti turba který netlačí proti odporu výfukových plynů a tím nevzniká axiální vůle v turbu. Dávám VIF do Optimalu a vím že tím nic nezkazím a jen vylepším mazivost nafty. Jiný novější nafťák bych nechtěl v žádným případě, je to past na peníze po záruce. Díky terénnímu rámovýmu autu, které utáhne 3500 Kg si ho ponechám až do jeho rozpadnutí protože nic lepšího se již dnes nevyrábí.
tak toto sa mi nezdá. Euro 4 bez FAP alebo DPF nie je možné splnit.
Suzuki SV 1000,Opel Insignia Sport Tourer CDTI 153kW,Opel Vectra 1,7 DT-išla do sveta
Uživatelský avatar
Pitris
Site Admin
Příspěvky: 27404
Registrován: úte čer 24, 2008 18:00
Bydliště: Brno

Re: OMV MaxxMotion a Benzina Verva

Příspěvek od Pitris »

Brembo píše:....Euro 4 bez FAP alebo DPF nie je možné splnit.
Zřejmě to jde. http://garaz.autorevue.cz/viewtopic.php?f=829&t=1146540
http://www.ford-club.cz/2010/03/filtr-p ... astic-dpf/
Cituji: :arrow: Norma Euro 4 stále není tak přísná, aby ji moderní naftové motory nedokázaly splnit bez filtru. Proto mnohé automobilky budou nabízet filtr pouze jako výbavu příplatkovou, nikoliv jako standardní. Pokud budete chtít více chránit ovzduší, připlatíte si cca 400 eur. Např. BMW dodává filtry do všech nafťáků pětkové řady, do trojkové už ale nikoliv; i bez filtru totiž trojka splní Euro 4. :arrow:
Honda ACCORD 2.4 i-VTEC Type-S 148kW, sedan, manuál.

Zima: Ravenol SSL 0w40, Hankook W330 Winter i*cept evo3
Léto: Repsol Competicion 5w40, Vredestein Ultrac Satin
Převodovka: Honda Genuine HG - MTF
Odpovědět