Oleje do novodobých Hond a vše kolem
Moderátor: Colommbo
Re: Oleje do novodobých Hond a vše kolem
Zdravím, chtěl bych vás poprosit o doporučení oleje pro mojí Hondu s motorem 1.6 I-DTEC 88 kw. Děkuji mockrát 

A tradiční otázka > jak a kde s tím budeš jezdit a kolik to má najeto?
Honda ACCORD 2.4 i-VTEC Type-S 148kW, sedan, manuál.
Zima: Ravenol SSL 0w40, Bridgestone Blizzak LM-005
Léto: Penrite HPR 5 5w40, Bridgestone Turanza 6
Převodovka: Honda Genuine HG - MTF
Najeto momentálně cca 250 000 km. Každodení jízda do práce a z práce cca 50km. Provoz spíše rychlostní komunikace.
50km jednosmerne - to už nie sú krátke jazdy. Takže univerzálne 5W30 C2.C3 od zavedených značiek.
Napr. Mobil, Repsol, Q8, Valvoline, Shell, Petro Canada....
Napr. Mobil, Repsol, Q8, Valvoline, Shell, Petro Canada....

Honda Civic 9G - 1.8 i Vtec
zima: Total 0W20
leto:MO EE ECO 5W30
Opel Corsa C 1.2 Twinport
Shel H.Ultra 5W40
Shel H.Ultra 5W40
Jen upravím jednosměrně 25km, takže dohromady 50km. Co jsem pátral, tak v minulosti servis dával olej s označením 0w30 C2/C3. Doporučíte mi případně jakou značku zvolit a máte s ní nejlepší zkušenosti. Děkuji
Aha, pardon. Tak 25km jednosmerne. Každá,z vyššie uvedených značiek by mala mať olej aj vo vyskozite 0W30 C3. Napr. Shell Ultra AVL, Valvoline Syn Power, Mobil 1 ESP,
Ravenol ich má viac.
Ravenol ich má viac.
Honda Civic 9G - 1.8 i Vtec
Shel H.Ultra 5W40
Shel H.Ultra 5W40
Moze byt aj to, ale je to viacmenej jedno.
5w byvaju obvykle lacnejsie a vacsi vyber.Prakticky rozdiel v mierne lepšej cerpatelnosti za studena v prospech 0w. Dalej 0w a HTHS - C3 ( teda neznižená) je mensi vyber. Ale mas povolenu aj C2, takze tak hrozne to nebude.
Ak by som si mal vybrat, vybral by som pre mňa dostupnejsie a zimne cislo by som neriesil.
Samozrejme interval vymeny by som nastavil DO 10tkm ( aj ked pri danom sposobe pouzivania by iste vydrzal olej aj viac) .
5w byvaju obvykle lacnejsie a vacsi vyber.Prakticky rozdiel v mierne lepšej cerpatelnosti za studena v prospech 0w. Dalej 0w a HTHS - C3 ( teda neznižená) je mensi vyber. Ale mas povolenu aj C2, takze tak hrozne to nebude.
Ak by som si mal vybrat, vybral by som pre mňa dostupnejsie a zimne cislo by som neriesil.
Samozrejme interval vymeny by som nastavil DO 10tkm ( aj ked pri danom sposobe pouzivania by iste vydrzal olej aj viac) .
Toyota Carina E 1.6 Xli LB 1992 Japan

Ex.Toyota Carina E 1.8 GLI LB. 1996 GB
HONDA Civic 8G 4D 1.8 2006 Turkey

Jj, kluci to tu už napsali
Kvůli těm najetým už 250 tkm bych před olejem C2 dal přednost oleji C3, a jestli nebydlíš na horách tak úplně klidně i 5w30. Pár značek tu už taky bylo, přidám ještě třeba Yacco, Fuchs nebo třeba Liqui Moly.či Petronas. A když bude na oleji i norma MB229.51 tak moc lépe vybrat nelze páč to značí fakt dobrý olej. A měnit DO 10 tkm 
PS: co převodovka a chladicí kapalina

PS: co převodovka a chladicí kapalina

Super, mockrát vám děkuji všem za vyčerpávající rady. Vozidlo jsem zakoupil v nedávné době od kámoše. Nájezd sice vyšší, ale pravidelně servisováno v autorizovaném servisu Honda. Olej jsem koukal, že nejlépe odpovídá Mobil 1 0W30. Má C2/C3 a i i normu MB229.51. Plánuji měnit do 10tkm, když se jedná o vyšší nájezd. V převodovce vyměněn olej při 220tkm a chladicí kapalina při 240tkm. Vše jsou originální náplně Honda. Chci do paliva pravidelně přidávat aditivum BG 225.
Tak zda sa, ze na chladiacu aj prevodak mas este cas.
Ja pouzivam coolant original a prevodak tiez honda MTF3 alebo teraz mam nachystany Ravenol MTF3.
Do paliva neviem , som benzinovy , v naftovych sa neorientujem, ale je tu na to extra vlakno.
A 250 nie je ziadny vyssi najazd. Porozpravame sa o tom o 100tkm
Ja pouzivam coolant original a prevodak tiez honda MTF3 alebo teraz mam nachystany Ravenol MTF3.
Do paliva neviem , som benzinovy , v naftovych sa neorientujem, ale je tu na to extra vlakno.
A 250 nie je ziadny vyssi najazd. Porozpravame sa o tom o 100tkm

Nezabudni na brzdovku. A myslim , ze aj tento motor ma spojkovy okruh aj s nadrzkou zvlast, tak ak ano , potom aj to.
Tu by som na origo brzdovke netrval. Akakolvek Dot4 idealne. Hlavne cerstva, neotvorena. Staci pol litra.
Tu by som na origo brzdovke netrval. Akakolvek Dot4 idealne. Hlavne cerstva, neotvorena. Staci pol litra.

Ako večne nespokojný stále prehladávam web a porovnávam rôzne doporučenia na olej pre tú moju R18Z4
Naposledy mi Amsoil vyplul 0W20 a neskôr 0W30 aj ked sa jednalo o HONDA EU, nie US
Tak mi to nedalo a písal som na podporu, odpoveď niektorých poteší:
Thank you for your quick response. The manufacturer has updated their specifications since 2015. We are recommending the 0W30 and 5W30 off of the updated specifications.
Netuším o aký update sa jedná ani čím bol podmienený, len sa domnievam že sa predpokladá u auta z r.2015 že už má ďaleko viac km, a preto tá zmena oproti doporučeniu v skorších rokoch.
Len tak, aby reč nestála...

Naposledy mi Amsoil vyplul 0W20 a neskôr 0W30 aj ked sa jednalo o HONDA EU, nie US
Tak mi to nedalo a písal som na podporu, odpoveď niektorých poteší:
Thank you for your quick response. The manufacturer has updated their specifications since 2015. We are recommending the 0W30 and 5W30 off of the updated specifications.
Netuším o aký update sa jedná ani čím bol podmienený, len sa domnievam že sa predpokladá u auta z r.2015 že už má ďaleko viac km, a preto tá zmena oproti doporučeniu v skorších rokoch.
Len tak, aby reč nestála...
[b]Honda CIVIC IX[/b], rv.2015, 1.8ivtec, R18Z4
[b]Moto olej:[/b]Ravenol FDS5W30, DXG5W30, ECS0W20, SFE5W20, Mobil1 LV 0W30, FS0W40,
Prevodovka :Honda MTF3
Spotreba:6.4-6.9l/100km
Goodyear Eagle F1 A6 225/45 R17, UltraGrip Perf.3 205/55 R16
[b]Moto olej:[/b]Ravenol FDS5W30, DXG5W30, ECS0W20, SFE5W20, Mobil1 LV 0W30, FS0W40,
Prevodovka :Honda MTF3
Spotreba:6.4-6.9l/100km
Goodyear Eagle F1 A6 225/45 R17, UltraGrip Perf.3 205/55 R16
Nemyslim , ze je to tym. Skor " ekotlak" za tie roky polavil.
Podobne ako pred par rokmi honda vydala bulletin , kde povoluje 0w20 a to aj retrospektivne pre modely od roku 2000, tak teraz je to takto.
A este ...jedna vec je pojem " povolena" a druha " odporucana".
V podstate je to vsetko v duchu tu opakovanych skutocnosti.
Ano, moze to v klude jazdit na 20- kach, ale vhodnejsia ( ja to chapem hlavne z pohladu , ze " pre istotu" ) je 30-ka.
A USA ? Tam mas priamo na zatke hrdla oleja , ze 10w20. To by si tu asi nikto dobrovolne nenalial. A ked k tomu este zohladnis fakt, ze USA sa taha pomaly cez 3 klimaticke pasma ...od Floridy po Aljasku, tak nejaka " pevna" SAE pre vsetkych je jasny nezmysel. Ale vsak zase americania...kto ich zazil, vie svoje
Podobne ako pred par rokmi honda vydala bulletin , kde povoluje 0w20 a to aj retrospektivne pre modely od roku 2000, tak teraz je to takto.
A este ...jedna vec je pojem " povolena" a druha " odporucana".
V podstate je to vsetko v duchu tu opakovanych skutocnosti.
Ano, moze to v klude jazdit na 20- kach, ale vhodnejsia ( ja to chapem hlavne z pohladu , ze " pre istotu" ) je 30-ka.
A USA ? Tam mas priamo na zatke hrdla oleja , ze 10w20. To by si tu asi nikto dobrovolne nenalial. A ked k tomu este zohladnis fakt, ze USA sa taha pomaly cez 3 klimaticke pasma ...od Floridy po Aljasku, tak nejaka " pevna" SAE pre vsetkych je jasny nezmysel. Ale vsak zase americania...kto ich zazil, vie svoje

Naposledy upravil(a) jarson1 dne pát úno 07, 2025 15:40, celkem upraveno 2 x.

Jasné, že je to podmienené aj vekom auta a najazdenými km. Chvalabohu, že aspoň v Amsoil používajú trochu hlavu
Pitris to tiež dokolečka obmielal, že ak má auto už čo to odkrútené, neni na škodu sa prikloniť k o chlp vyššej SAE triede v rámci odporúčania výrobcu 

Honda Civic 1.4iS 66kw => FANFARO VSX 5W40