Olej 10W-40 API SJ

Fórum o automobilových mazivech

Moderátor: Colommbo

Návštěvník

Re: Olej 10W-40 API SJ

Příspěvek od Návštěvník »

Jezevcik píše:... Pokud jde o dobrého hospodáře, tak je vždy vše umně rozpočítáno do nákladů.
Marketing zná pojem "cenový lídr" (doufám, že se to tak řekne i česky). To je ten, kdo nasazením všeobecně akceptované vysoké ceny určuje cenovou hladinu na trhu. A dokud "cenový lídr" drží svou cenovou hladinu vysoko, ostatní nemusejí řešit výrobní náklady, poněvadž se do nich vždy pohodlně vejdou.
Uživatelský avatar
Jezevcik
Příspěvky: 3360
Registrován: sob lis 26, 2005 16:55
Bydliště: Praha 11

Re: Olej 10W-40 API SJ

Příspěvek od Jezevcik »

Jednoho "cenového lídra" znám. Jmenuje se Ježíšek a bude to pěkný vykuk. Vždycky po 26. prosinci je všechno oblečení za polovinu a méně a přesto vydělají :-)
Toyota Verso 1.8 Valvematic, r. v. 2011
Léto: Shell Helix HX6 10W-40
Zima: Shell Helix Ultra 5W-40
Toyota Corolla Liftback E 11, 1.4 16 V, r. v. 97
Shell Helix HX6 10W-40
Návštěvník

Re: Olej 10W-40 API SJ

Příspěvek od Návštěvník »

Ano, výprodeje jsou docela slušným vodítkem, jak zjistit, jakou má koncový prodejce nákupku, resp. za kolik to zboží nakoupil on od velkododavatele.
Itall

Re: Olej 10W-40 API SJ

Příspěvek od Itall »

Návštěvník píše:
miki píše:...To akoby Octavia tour stála viac než novší model.... takže niekde v reťazci sa stala chyba. Chyba podľa mňa...
Předloni jsem koupil kompaktní fotoaparát. Dal jsem za něj cca 7 500 Kč, ve výprodeji, poněvadž na trhu už byl nástupce, za nějakých 10 500 Kč. Před měsícem jsem toho nástupce pořizoval pro kamaráda - za méně jak 5 000 Kč, opět ve výprodeji, poněvadž nástupce... No a při té příležitosti jsem zjistil, že ten můj, o dvě generace starší, se dnes kotuje "od" 10 500 Kč výše. A proč? Inu proto, že má jiný typ snímače (CCD), zatímco ty dvě novější generace už CMOS. Jenže znalci moc dobře vědí, který je pro focení lepší. Tedy zdaleka ne vždy platí, že "novější znamená automaticky lepší". :idea:
Anebo za ten svůj teď chceš dostat aspoň 5000,- Kč, aby sis mohl koupit (bez dalších výdajů) ten novější :P :idea: . Něco o focení a tisku na mém vláknu.
Návštěvník

Re: Olej 10W-40 API SJ

Příspěvek od Návštěvník »

Itall píše:...Anebo za ten svůj teď chceš dostat aspoň 5000,- Kč, aby sis mohl koupit (bez dalších výdajů) ten novější :P
A proč bych to dělal? Jsem maximálně spokojený s tím, co už dnes ani za těžký peníze nedostanu. Stejně tak se domnívám, že např. řada majitelů Oct.II spláče nad vejdělkem v případě její náhrady Oct.III.
Itall

Re: Olej 10W-40 API SJ

Příspěvek od Itall »

Návštěvník píše:A proč bych to dělal? Jsem maximálně spokojený s tím, co už dnes ani za těžký peníze nedostanu. Stejně tak se domnívám, že např. řada majitelů Oct.II spláče nad vejdělkem v případě její náhrady Oct.III.
Také mě to napadlo, už od pohledu, pak podvozek, pak motory... Je mi to ovšem jedno.
Mě by snad mohl zajímat Rapid Spaceback, typově, spíš ani to ne.
Pak Fabia, jakost se snad zlepšila oproti 1. generaci, ale motory nevyhovují.
No, a pak Citigo, s kterým se mi dobře jezdilo, spotřebu má dobrou, o spolehlivosti jsem však nezjistil nic. Snad jen od novopečeného majitele na netu, že už něco reklamoval... :roll:
Takže bych prozatím zůstal u těch japonskoidních aut, pokud možno moc nekřížených s "méněcennou rasou" (hehe), alespoň v komponentech, když už se vyrábějí v Evropě.
Odpovědět