natural 95 tesco

Diskuze o palivech

Moderátor: Colommbo

Odpovědět
Návštěvník

natural 95 tesco

Příspěvek od Návštěvník »

zdravim pani,
chcem sa vas spytat na kvalitu benzinu natural 95 na tesco pumpach... ake mate skusenosti a tak.
Ja som doteraz vzdy tankoval na AGIPE a v pohodicke no jedna moja rodinná známa robi v niecom co sa vola LIONESS ci ako sam neviem a ked od nej si nakupim pouzkazky a nacapujem na TESCU tak ona ma z toho nejake percena...
Mne osobne je jedno kde tankujem a ked jej môzem aspon takto v case krizi pomôct tak pomôzem rad ale zase nechcem davat do auta nejaky benzin riedeny s vodou alebo podobne.
Hladal som aj na rôznych forach no nazory sa lisia.... vacsinou co maju nespokojne argumenty tak su majitelia naftovych vozidiel ale na benzin som vela toho nenasiel. A potom som este cital recenziu nejakeho redaktora motoristickeho magazinu kt. povedal ze natural 95 je nejaka zakladna norma kt. splna rovnako ci je to SHELL, OMW, AGIP, ci TESCO... ale ako vravim ja sa do toho nerozumiem preto by som bol rad ak by ste mi napisali nejake vase postrehy.
dakujem
skodovkar
Příspěvky: 6272
Registrován: pon pro 29, 2008 16:40

Příspěvek od skodovkar »

Pokud porovnám Tesco pumpu a vedle ní u nás stojící Shellku, tak Tesco benzín je horší.
Takové fáčko to zkousne, elektronika v moderních automobilech to tak nějak přechroustá. Myslím, že ale i fáčko má nárok na špičkový benzín. Záleží na řidiči.
Pokud bych si měl vybrat jen mezi cenou za litr, tak bych šel do Shellky.
Tesco teď pordává i Natural 95Plus, což by mělo být něco lepšího, ale i tak jsem skeptický.
:roll:
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

no ja mam vozidlo seata ibizu 1,6 55kw rv. 1996. Keby mam nove auto s modernym motorom tak tesco benzin benzin by som don urcite nenalial. Ale kedze ide o 13rocne auto preto som don chcel capovat tesco benzin lebo ako vravim pred tym som capoval na agipe kde cena za liter bola 1,169 € a na tescu je 1,159 € ako vravim na cene nezalezi len som chcel trosku tymto pomôct moej sesternici kt. robi ten LIONESS...
Ale hovorim neviem ci to môze aj tomu motoru 1,6 55kw nejako ublizit alebo nie.
modelář

Příspěvek od modelář »

Ublížit mu určitě neublíží, a pokud nepozoruješ rozdíl, klidně ho tankuj.
skodovkar
Příspěvky: 6272
Registrován: pon pro 29, 2008 16:40

Příspěvek od skodovkar »

Tak motor by ti to zničit nemělo, ale já většinou dávám přednost kvalitě před kvantitou. A jak píše modelář, pokud nic na autě nepozoruješ, tak by to mohl být dostatečně kvalitní benzín. Jestli ti to stojí za nějaké ty kupóny se musíš rozhodnout sám. :wink:
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

uvidim par krat vyskusam co to spravi a podla toho sa zariadim.
Dakujem chalani za reakcie a aj za upozornenia.

Inak auto ma 260 000km a kedze som pri 240 000km menil komplet rozvody tak by som ho chcel mat este nejaky ten patek.....
Inak olej don davam Q8 10W-40 ktory menim po 10 000km, filtre a naplne, sviecky su tiez menene pravidelne. Akurat prevodovy olej este meneny nebol ale pisu ze tam je celozivotna napln no ja ho predsa vymenim tam ide 75W-90 GL4 sami zda.

A este taka otazka ze nemali by aj TESCO pumpy podliehat nejakej kontrole ci je na pozadovanej kvalitativnej urovni benzin? Alebo to som len ja taky naivny ze verim na nejake kontroly :-) :-) :-)
Uživatelský avatar
Pitris
Site Admin
Příspěvky: 27400
Registrován: úte čer 24, 2008 18:00
Bydliště: Brno

Příspěvek od Pitris »

Ještě je jedna možnost - pokud si nejsi jistý kvalitou benzinu, dá se tam přidávat třeba
http://www.oleje.cz/eshop/show_prod.php?id=1019 - za 150,- "ošetří" 250litrů benzinu
modelář

Příspěvek od modelář »

Pokud je mi známo, tak v Čechách mají Tesco pumpy snad dokonce pečeť kvality nějakého sdružení či čeho - teď si fakt nemohu vzpomenout. Osobně mám z laciných benzínů nejlepší zkušenosti s ONO, nejhorší pak s Globusem. Pro pořádek podotýkám, že povětšinou jezdím na Shell V-Power 100, který tankuji v zahraničí.
bio
Příspěvky: 934
Registrován: čtv bře 06, 2008 22:15

Příspěvek od bio »

Kontrolám podléhají všechny pumpy v ČR - kontroluje ČOI . Ovšem výsledky kontrol jsou neveřejný údaj a za to je ČOI kritizována.
Některé čerpací stanice procházejí dobrovolnými kontrolami - seznam zde - http://www.dobrapumpa.cz/cs/obsah/drzit ... ti-kvality
Hunter
Příspěvky: 117
Registrován: pát kvě 04, 2007 12:04

Příspěvek od Hunter »

bio píše:.. Některé čerpací stanice procházejí dobrovolnými kontrolami - seznam zde - http://www.dobrapumpa.cz/cs/obsah/drzit ... ti-kvality
Podle me je dulezitejsi toto - http://www.dobrapumpa.cz/cs/obsah/cerpa ... ti-kvality - ono neni pumpa jako pumpa. Tz. ze pokud ma napr. tu pecet nejaka firma globalne (treba Benzina), neznamena to, ze vsecny jejich pumpy jsu OK.
bio
Příspěvky: 934
Registrován: čtv bře 06, 2008 22:15

Příspěvek od bio »

bohužel v tom seznamu nic není - admin má práci lol
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

tak kamarati vyskusal som ten tesco benzin a zatial môzem povedat ze vsetko v pohode ( klop, klop, klop ). Robim to tak ze dve nadrze davam klasiku natural 95 a potom jednu nadrz 95+ ci ako sa to vola. Auto stalo aj vonku v mrazoch -20. Jedine co som postrehol bolo to ze pri tom 95+ som mal vacsi dojazd asi o 80km. Ale nemusi to byt spôsobene len benzinom ale aj niecim inym ale toto je zatial taky prvy postreh inak nic ine som oproti klasickej 95 nepostrahol.
skodovkar
Příspěvky: 6272
Registrován: pon pro 29, 2008 16:40

Příspěvek od skodovkar »

Možná že své hraje i to, že pokud bereš 95+ , která je podchlazená v těchto mrazech, tak ji nabereš o něco více, vůči běžným teplotám.
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Já myslím, že TESCO benzín není špatný, narozdíl od Hypernovy u nás. Ale doporučil bych TESCO Plus, já jsem poznal docela rozdíl. S obyčejným benzínem mi motor někdy jel, někdy byl línější, ale po 2 natankováních Plusu auto pěkně frčelo.
Jiná věc je cena - čas kdy byl benzín v TESCU levný je pryč. Také už tam netankuji.
Odpovědět