náhrada oleje za vazelínu

Fórum o průmyslových mazivech

Moderátor: Colommbo

Odpovědět
davidc

náhrada oleje za vazelínu

Příspěvek od davidc »

Chtěl bych ve šnekové převodovce s ložisky kde jsou vstupní otáčky 1380 a na výstupu 30 ot/min nahradit olej PP 80 vazelínou kvuli uniku oleje oprava přetěsnění je finančně drahá čím mazat aby to na převodech se udrželo a mazalo.
mipesa
Příspěvky: 765
Registrován: čtv srp 28, 2008 20:39

Příspěvek od mipesa »

Vazelína,ať už bude litná či tuhá bude mít problém s odstředivou silou hřídelí(popř. koleček) a brzy se vytratí z míst, kde je jí nejvíce potřeba.Z minula si pamatuji případ převodovky VZV Gliwice jestli Vám to něco říká, tam jsem smíchal PP 90 s litnou vazelínou, tušim Mogul řady LV, ale přesně nevím.Ta vazoška se dobře nesmýchá s olejem, ale zaflákala vnitřek a poměrně to přestalo unikat, ale samotná vazelína je k ničemu, jde o to, aby byl prostor pro její neustálé nabrání a byla přilnavá a otom při počátečních otáčkách pochybuji.Existují rozpouštědla pro vazelíny, které je dokáží rozředit, ale to je pro případ, kdy je zapotřebí dostat mazivo v tekutém stavu do místa, kde to z tuhou vazoškou není možné, rozpouštědlo časem vyprchá a vazoška je zase tuhá.
Jestli máte to PPéčko za pusu tak jej dolívejte, nebo i odchytněte unikající olej a použijte znovu, pokud je to možné.
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Plasticke mazivo nema byt zpravidla mechanizmem unaseno! Nemaze totiz primo samotne mazivo. Z plastickeho maziva se postupne uvolnuje olej a tim PM maze.

Neznam podrobnosti aplikace, ale kvalita mazani asi nebude v teto aplikaci s olejem srovnatelna.

Mozna pomuze zmena viskozity oleje, muhou se vsak zvysit ztraty (telota).
Odpovědět