Nafta Verva od Benziny

Diskuze o palivech

Moderátor: Colommbo

Kudla

Nafta Verva od Benziny

Příspěvek od Kudla »

Tak po odskoušení různých premiových naft,můžu s jistotou tvrdit,že pokud je nafta která dá motru šmrnc a tichost běhu,tak je to stoprocentně Verva,rozdíl je pekelně znatelný. :wink:
apach

Příspěvek od apach »

Taky potvrzuji, na druhou stranu je i cena znatelně jiná, ale to je daň za komfort...
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

V daném případě se však nejedná o žádnou "daň" (v přímém slova smyslu), ale o promítnutí vícenákladů za kvalitu do ceny, jelikož obchodní marže na naftu jsou dnes opravdu minimální.

Nafty je dnes nedostatek, proto její ceny v zemích, kde je stejné zdanění benzínu i nafty, již převýšily ceny benzínu. A byly by (a možná brzy budou) ještě vyšší, kdyby celá distribuční síť "stále ještě" nežila z přemrštěných marží na benzínu.

A celé to způsobily výrobci vozů, pro které je výhodnější nechat si od zákazníka zaplatit více za dražší auto s dieselovým motorem, a pak ještě docela slušně živit drahou servisní síť drahými opravami těch věcí, které souvisí právě s provozem na naftu. Jde o začarovaný kruh...
freitag

Příspěvek od freitag »

Jo je to dobrá nafta. Vyzkoušel jsem ji a musím říct že oproti shelu fakt dobrý.
JiRaY

Příspěvek od JiRaY »

Já mám zas velmi dobré zkušenosti s Diesel-Tech od Agipu.
Rozdíl oproti obyč(ne Vervové) naftě od benziny je taky znatelný,a velice dobře to na ní jede.Z našeho atmosferáka Transita vydupala pár nových koníků,což benzina neuměla :wink:
mipesa
Příspěvky: 765
Registrován: čtv srp 28, 2008 20:39

Příspěvek od mipesa »

Nechal jsem se zvyklat Vaší chválou a Vervu jsem nacpal do Laguny(65 l). Tak uvidím.Je sice dražší, ale za pokus to stojí.Do teď jsem asi měsíc jezdil k Lukoilu a v pohodě.Předtím jsem bral od tiráků všechno možné a také nebyl problém.Asi mám kliku.
Matěj
Příspěvky: 180
Registrován: čtv zář 22, 2005 11:46

Příspěvek od Matěj »

mipesa píše:Nechal jsem se zvyklat Vaší chválou a Vervu jsem nacpal do Laguny(65 l). Tak uvidím.Je sice dražší, ale za pokus to stojí.Do teď jsem asi měsíc jezdil k Lukoilu a v pohodě.Předtím jsem bral od tiráků všechno možné a také nebyl problém.Asi mám kliku.

Už jsou nějaké poznatky z používání "nového" druhu nafty ?
Docela mne zajímá, co na to "nezaujatý" odborník, za kterého mipesu považuji, alespoň co se olejů týká.
mipesa
Příspěvky: 765
Registrován: čtv srp 28, 2008 20:39

Příspěvek od mipesa »

Úplně jsem zapoměl.Vyjezdil jsem již skoro druhou nádrž a musím říct, že se jedná o kvalitní naftu.Když mojí Laguně naložím tak tolik nekouří a výkon motoru je v nižších otáčkách vyšší.Rád bych tvrdil,že si vzala i méně, ale vzhledem stylu jízdy(dálnice,město, krátké,dlouhé trasy) si to netroufám.Zítra nebo pozítří budu absolvovat trasu Kladno-Třinec, tak tam by se to mělo projevit.Řekl bych, že se jedná o dost dobrou naftu.Zatím jsem do ní nepoužil žádné aditivum.
Koňár

Nafta Verva od Benziny

Příspěvek od Koňár »

Já sem slyšel že prej benzina má teď nějakou jestě o dost lepší Vervu.http://www.benzinaplus.cz/. Cetanové číslo 60? a v ČR ? nevím co si o tom mám myslet
mipesa
Příspěvky: 765
Registrován: čtv srp 28, 2008 20:39

Příspěvek od mipesa »

Opět něco přidám, Vervu používám již do všech aut.V globálu, když to shrnu, tak o to co je Verva dražší oproti jiným, tak náklady na PHM klesly o 8%, což u mě znamená cca 3 800,-za měsíc.I kdyby to udělalo za rok 38 - 42 000,- tak je to paráda.
S0T0

Příspěvek od S0T0 »

mipesa: a jakou spotrebu mas v lagune?

ja jezdim na klasickou naftu od benziny, u nas neni premiovka v prodeji..a oproti vedle stojici shell je v nich poznatelny rozdil ve prospech benziny...

asi taky prubnu tu vervu, ted ficim na tu normalni + VIF
mipesa
Příspěvky: 765
Registrován: čtv srp 28, 2008 20:39

Příspěvek od mipesa »

Průměr 5,4 l/100 na Vervu - na předchozí různé 5,8 - 6,2, u mě, ale je nespecifický provoz(prázdný, naložený - dálnice,město,okresky atd)4 - 6000 km za měsíc podle práce a zálib( za zálibou dokážu jet hodně daleko)
Koňár

Nafta Verva od Benziny

Příspěvek od Koňár »

Soto ?Zkoušel si někdy brát BP ultimate diesel na cestě do Bialsko - Biela asi pět kilometrů za hranicema? jestli jo tak mi napiš jaká je tam ta nafta mě by to dost zajímalo. dík
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Koňár : ee ještě ne, do konce roku bych měl jet do katowic tak kdyžtak prubnu...
Návštěvník

Nafta Verva od Benziny

Příspěvek od Návštěvník »

Tak už jste někdo nabrali ten BP ultimate v Polsku? Pokud ano tak se prosím podělte o zkušenosti
Odpovědět