Med do nádrže

Diskuze o palivech

Moderátor: Colommbo

Návštěvník

Med v benzínu

Příspěvek od Návštěvník »

A co se takhle do nádrže sem tam vymočit? A do motorového oleje pro zvýšení viskozity vykakat?
PetrVTR

Re: Med do nádrže

Příspěvek od PetrVTR »

Basilisc píše:Je to možná úsměvné ale co říkáte na tohle?Někdo někde vyčetl že med v palivu pro dvoutakt-benzín s olejem-a spřídavkem 0,5 dcl na 10 litrů zvyšuje výkon a snižuje spotřebu?Přikládám dvě reakce,snad mně jejich autoři nezabijí...

1.No leju to už přes 6 měsíců do své YAMAHY a jezdí to mnohem lépe. Chystám se teď na jeden motosraz a tam jim to natřu. Mám o 1/3 větší výkon, než motorky ve srovnatelné kubatůře.

2.Taky jsem o tom slyšel a říkal jsem si co to je za blbost a pak jsem si říkal, že to vyzkouším. No co trabant snese všechno . Ten med, výrazně zvýší kompresi a má další blahodárné účinky na motor. Med jak je známo obsahuje jednoduché cukry a ty se nepřipalují při vysokých teplotách jako u cukru obyčejného. Takže já jsem letos na směs benzin + olej + med (jedna lžička na 10 l benzínu)navrčel 12hodin a motor si jen pobrukuje.
Staci se podivat na stranku vyrobce. Casite je jednou z firem produkujicich zazracna aditiva a s medem nema nic spolecneho. Motor Honey je jejich marketingovy tah a spis nez s medem ma spolecne s kalendarem modelek na autech :-) Zde se jedna o tupy preklad ceskeho dovozce :-)
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

PÁNOVÉ SE TOMU VYSMÍVAJÍ ALE MED V BENZÍNU JE VÝBORNÁ VĚC.
PŘI SPALOVÁNÍ ZKARAMELIZUJE A LÉPE UTĚSŇUJE PÍST VE VÁLCI.
NEZANEDBATELNÁ VÝHODA JE , ŽE MÍSTO KARBONU SE VE VÝFUKU USAZUJE CUKROVÁ POLEVA.TA SE JEDNODUŠE ODSTRANÍ NALITÍM VODY DO VÝFUKU , HEHEHE
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

To mi trochu připomíná, že jsem i někde slyšel, že lžička plnotučný hořčice v chladiči utěsní chladicí soustavu.
Lidi neblbněte, všimněte si že u toho medu co prodávaji do aut píšou pouze na vlastní riziko! Kdyby to bylo 100% bezpečný tak to tam nepíšou.
wlken

Příspěvek od wlken »

Supr,takže někdo chybně přeložil anglické slovo Honey jako med a někteří chytráci si budou místo do čaje lít med do nádrže,paráda...-)
P.S.: my říkáme "zlatíčko","broučku" a Britové/Američané zase "my honey", v tom to asi bude... :wink:
wlken

Re: Med v benzínu

Příspěvek od wlken »

Anonymous píše:A co se takhle do nádrže sem tam vymočit? A do motorového oleje pro zvýšení viskozity vykakat?
:D úplně vidím toho spořivého českého řidiče,jak dřepí nad motorem,nohama stojí na podbězích a snaží se trefit do nalévacího otvoru oleje... :lol:
chemik

med

Příspěvek od chemik »

Tak náhodou ten med je pravda, brali jsme to na chemickotechnologické fakultě, ale pozor musí být namazán na chleba aby jste měli sílu až to auto budete tlačit!
Venca+

med

Příspěvek od Venca+ »

Tak si tam nasyp kilo cukru a vyjde te to zadreni motoru o pade levneji :wink:
Návštěvník

Re: med

Příspěvek od Návštěvník »

Venca+ píše:Tak si tam nasyp kilo cukru a vyjde te to zadreni motoru o pade levneji :wink:
A co když tam někdo ten cukr fakt šoupne? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
peters.cz

Příspěvek od peters.cz »

ombre píše:Ano, to je zaručené, akorát se do dvoutaktů musí dávat med slunečnicový a do dieselů pak řepkový. Na ošetření vstřikovacího čerpadla pak přidat i trochu prasečího sádla a citronovou šťávu na pročištění vstřiků. Do převodovky potom přidejte med lesní, skvěle ji to ztiší. Ono se to vlastně celé hodně ztiší, až se to zastaví napořád.
:lol: Borec :!: Takhle skvěle jsem se dlouho nezasmál :!: :wink: :lol: :lol: :lol:
bjukemen
Příspěvky: 4867
Registrován: sob bře 29, 2008 17:09

Příspěvek od bjukemen »

Anonymous píše:Někde ,už nevím kde jsem četl ,že je dobré přidávat co benzínu Bonpari
:mrgreen: :mrgreen: :lol: :lol:
To zas byl den

Příspěvek od To zas byl den »

To jako třeba že by moch bejt u pumpy stojan s názvem medmix.Ty vole to je nářez zajímalo by mě jesli ta motorka eště kašle.
gogo

Re: med

Příspěvek od gogo »

Anonymous píše:všechno je na h...o, jenom včely jsou na med, a med je taky na h...o



Kdyby vám někdo hoši řekl at' si do motoru nase..te,tak to fakt uděláte,nejvíc mně tady na foru dostávaj ty vaše receptury na zlepšení nafty :shock: Čekám až někdo přijde s nějakým kořením do nafty který se musí trhat za úpln'ku :shock:
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Při výměně rozvodoveho řětězu,na Škodě Favorit se mazaly ložiska červenou vazelinou.A cele se to zaprašilo cementem,muselo se to tam jakoby fouknout ten cement.Aby se rovnoměrně rozložil na plochy v motoru.
alfi166silver
Příspěvky: 674
Registrován: ned úno 01, 2009 8:57

Příspěvek od alfi166silver »

Anonymous píše:Při výměně rozvodoveho řětězu,na Škodě Favorit se mazaly ložiska červenou vazelinou.A cele se to zaprašilo cementem,muselo se to tam jakoby fouknout ten cement.Aby se rovnoměrně rozložil na plochy v motoru.
:lol: :lol: :lol: Tomu se říká "Cementování oceli za studena" :lol: :lol: :lol:
Odpovědět