Je to podvod... ?

Další nezařaditelná témata

Moderátor: Colommbo

Zamčeno
Návštěvník

Je to podvod... ?

Příspěvek od Návštěvník »

anebo jen
nedodržení závazku, silně geograficky limitované...
- ach jak jsem tu jeho dikci a stylistiku miloval.
https://www.novinky.cz/ekonomika/403555 ... shqai.html
Návštěvník

Re: Je to podvod... ?

Příspěvek od Návštěvník »

Z dikce článku zcela jasně vyplývá, že jde o emise NOx dieselových vozů, resp. jejich motorů poslední generace, tj. nejspíše majících plnit ty nejpřísnější soudobé normy (pravděpodobně nějaký asijský ekvivalent Euro 6).
Moje vyjádření se ale týkalo článku o "podvodech" Mitsubishi týkajících se ovšem spotřeby paliva, tj. emisí CO2, navíc se vztahem k několika málo modelům malých vozů prodávaným výhradně na japonském trhu, některých dokonce pod zn. Nissan, poněvadž si je Nissan nechával vyrábět u MMC (pozn.: není přitom vyloučeno, že celou tuto kauzu spustil právě Nissan aktuálně usilující o divoké převzetí MMC). Spotřeba paliva přitom není regulována normami (ano, v Evropě máme tzv. flotilové emisní/CO2 limity, ale tohle je Japonsko!), k tomu v podmínkách autocertifikace (opět Japonsko) nejde o ze strany státu postižitelný prohřešek, nýbrž o čistě dobrovolný závazek výrobce vůči spotřebiteli, tedy domáhat se soudního odškodnění může pouze spotřebitel. Kapišto?

Jinak ten odkazovaný článek je jen dalším z mnoha, jejichž jediným cílem je rozmělnit rozsah a dopady aféry VAGu. A že tato systematická mediální masáž dokonale funguje (na věci neznalé nedovzdělance), to názorně dokazuje opětovné založení dalšího zbytečného vlákna.
Uživatelský avatar
Pitris
Site Admin
Příspěvky: 27480
Registrován: úte čer 24, 2008 18:00
Bydliště: Brno

Re: Je to podvod... ?

Příspěvek od Pitris »

Ano, "Cněkdo" se tu zase snaží být zajímavý ale řekl bych že si to tu osvětlil a rozumný člověk to pochopí. A opravdu nemá smysl se tu zase na 50-ti stránkách hádat....:?
Honda ACCORD 2.4 i-VTEC Type-S 148kW, sedan, manuál.

Zima: Ravenol SSL 0w40, Hankook W330 Winter i*cept evo3
Léto: Repsol Competicion 5w40, Vredestein Ultrac Satin
Převodovka: Honda Genuine HG - MTF
Zamčeno