Jaké pneu?

Další nezařaditelná témata

Moderátor: Colommbo

Odpovědět
Uživatelský avatar
NO HITS
Příspěvky: 457
Registrován: úte srp 27, 2013 8:27
Bydliště: Brno

Re: Jaké pneu?

Příspěvek od NO HITS »

NOP - Generačně jsou s UG9 spíš model Performance Gen1. Jenže ty letos už většina eshopů nemá a ti co je mají se jedná o zbytky ze starých velkých zásob. Ta guma byla nahrazena tou Performance +, proto jsem ji uvedl - je to "ta samá" guma jen ve větších rozměrech / pro větší auta pro který se UG9 nedělá
Co jsem četl tak dost lidí v recenzích uvádělo že PS3 jsou znatelně horší jak předchozí PS2 a PS4 jsou zase dobrý. Já na PS4 najel loni 17tkm a musím říct že jsem trochu zklamanej, čekal jsem od nich víc a taky mě přijde, že po nějákých 4tkm šly s gripem hlavně na mokru trochu dolů. Špatný nejsou, drží relativně dobře. Kupoval jsem je v akci kdy klesly na cenu Asymmetric 5. Měl jsem vzít ty GY. Rasto chvála si je dost chválil když byl u nás na firmě s červeným peugeotem.

Pitris - s V905 jsem koupil Mazdu a a v půlce zimy musely pryč s auta, sice byla spotřeba cca o 1L nižší ale ty gumy nefungovaly, nevěřil jsem jim a byl jsem z jízdy nervozní. Kamarád je koupil na BMW 3 a taky šly za měsíc pryč, ta zadokolka s tím měla ještě daleko větší problém.

Pepoh - on ten michelin má třeba o trochu lepší gumu (aspoň novou) ale cena je o dost vyšší než GY resp za stejnou cenu je u GY vyšší řada např ty Super Sport, takže pokud Michelin není v akci tak asi ani nemá smysl je brat čistě z ekonomických důvodů
Mazda 6 GH 2.5 Liftback GTA - ADAKT Stage 1.1 + VTCS pryč + VAD off + Airbox mod + CAI + Ulter + EBC RedStuff
Eurooil 95 E0 + Millers Petrol Power EcoMax
Ravenol VST 5W-40 --- Ravenol MTF-2 75W-80


Nissan Almera 1.4 64kW GX - Ex
Nissan Almera 1.6 73kW SR - Ex
Bramborak3
Příspěvky: 1245
Registrován: ned zář 24, 2017 8:08

Re: Jaké pneu?

Příspěvek od Bramborak3 »

Hele ja koupil savy eskimo hp2 vyroba brezen 2020 na 3 litra bmw v benzinu a nemohl jsem si stezovat. Nikde jsem nezustal a na mokru v teplotach okolo 0 auto konecne neklouze. A to jsou ty gumy na jedne min o 800kc levnejsi nez premiovy znacky. Jednou jsem se zahrabal, ale to by me pomohli vyjet jen hroty v pneu. Led...
Uživatelský avatar
Pitris
Site Admin
Příspěvky: 27400
Registrován: úte čer 24, 2008 18:00
Bydliště: Brno

Re: Jaké pneu?

Příspěvek od Pitris »

NO HITS píše:Pitris - s V905 jsem koupil Mazdu a a v půlce zimy musely pryč s auta, sice byla spotřeba cca o 1L nižší ale ty gumy nefungovaly, nevěřil jsem jim a byl jsem z jízdy nervozní. Kamarád je koupil na BMW 3 a taky šly za měsíc pryč, ta zadokolka s tím měla ještě daleko větší problém.
Ty Yokohamy jsou dvoje (vzhledem velmi podobné): W.drive V905 a BluEarth winter V905. Já si na ty BluEarth fakt na suchu a 'sněholedu' nemůžu stěžovat. A na mokru tak za 2.... Auto protáhnu, ale jak Fittipaldi nejezdím bo mě ŘP živí.
Honda ACCORD 2.4 i-VTEC Type-S 148kW, sedan, manuál.

Zima: Ravenol SSL 0w40, Hankook W330 Winter i*cept evo3
Léto: Repsol Competicion 5w40, Vredestein Ultrac Satin
Převodovka: Honda Genuine HG - MTF
NOP

Re: Jaké pneu?

Příspěvek od NOP »

NO HITS: Tak především, nejsem a nebudu se vydávat za znalce pneu. U mne auto vydrží tak právě do doby, kdy „sjedu“ ty letní pneu, které tam dal výrobce, takže kupuji povětšinou pouze ty zimní. V případě pneu Goodyear navíc, někdy v polovině devadesátých let mne zimní GY ošklivě „podrazily“ a ačkoliv podle v té době jakýchsi testů či hodnocení měly být snad ty nej. Tehdy to nebyla moje chyba, to bych přiznal a zda byl v té „zákrutě“ olej nebo šlupka od banánu jsem nezjitil. Měl jsem jaksi problém se tam dojít podívat. A já po celé ty roky pneu GY prostě ignoroval. V případě GY Ultragrip Performance+ jsem se nechal „inspirovat“ testy, přiznávám bez mučení. A to, co jsem napsal o UG Performace+ a UG9 byla moje reakce na skutečnost, že ty devítky byly v testovány dříve a především, rozdílným vzhledem běhounu. Takže z mého úhlu pohledu, ty UG Performace+ jsou novější. Když tak na to po Tvém upozornění koukám, začínám mít pocit, že v tomto případě je to podobné, jako značení olejů firmou Shell, případně i Mobil… Ale to myslím není důležité jako to, že já jsem s těmi pneu prostě spokojený. Určitě jsou lepší gumy, ale také jsou nepochybně lepší řidiči… I když po každém návratu z nějaké delší cesty si začínám připadat v tomto směru jako superman. Ale to je dáno pouze a pouze těmi individui, co se pohybují po tuzemských silnicích v autech. Prostě někdy nechápu, kdo jim vydal ŘP. A nejsou to ti, co jezdí rychle… Tedy ty bezohledné také zrovna nemusím.
https://alltyretests.com/goodyear-ultra ... st-review/
https://alltyretests.com/goodyear-ultra ... st-review/
Uživatelský avatar
lefort
Příspěvky: 2517
Registrován: pon srp 26, 2013 17:46
Bydliště: Hořovice

Re: Jaké pneu?

Příspěvek od lefort »

Já k tomu jen dodám, že soudit pneu stylem "PS3 jsou horší na mokru než GY xxx" atd. je nesmysl. On je rozdíl mezi jednotlivými rozměry stejného modelu gumy, nehledě na to, když je třeba guma ještě z prvomontáže, dál jsou modely s homologací pro jednotlivé výrobce, zkrátka můžou to být diametrálně odlišné výsledky v chování "té samé" pneumatiky. A to nepíšu o geometrii a jízdních vlastnostech různých aut, na které ty gumy nasadíte. Každému autu a jízdnímu stylu zkrátka sedí něco jiného. Takže pokud toto někdo napíše, musí k tomu dodat i k jakému autu a rozměru pneumatiky se to vztahuje, jak psal Pitris. A stejně je to pořád svým způsobem subjektivní...
Podle některých diskuzí u pneumatik mám pocit, že půlka přispěvovatelů by mohla z fleku jít do Porsche ladit jízdní vlastnosti a vybírat dezény a směsi obutí do prvomontáže.
Toyota GR Yaris - Ravenol DFE 0W20, MTF1, MTF3, DGL
Toyota GR 86 - Ravenol DXG 5W30, Red Line 75W85
Toyota RAV4 2.5 Hybrid - Ravenol EFE 0W16
torro
Příspěvky: 583
Registrován: ned led 15, 2017 19:19

Re: Jaké pneu?

Příspěvek od torro »

:wink: Souhlas.
Uživatelský avatar
Colommbo
Příspěvky: 9844
Registrován: pon led 23, 2012 20:46
Bydliště: kutnohorsko-kolínské pohraničí

Re: Jaké pneu?

Příspěvek od Colommbo »

Taky s Tondou zcela souhlasím. Faktorů ovlivňujících subjektivní vnímání toho kterého obutí není málo. Rozměr pneu, konkrétní auto, jeho motorizace, přední/zadní náhon, zkušenosti prvku za volantem, styl jízdy, aktuální podmínky na vozovce a možná ještě další. A do toho ještě veřejnosti předkládané výsledky "testů" a hlava se vaří. Proto jsem názoru, že veškeré debaty ve stylu "poraďte mi nejlepčí zimní/letní/celoroční gumy" jsou v naprosté většině případů ztrátou času. :)
W124 E320 Coupé R6 162kW 1994, 5Q man. Getrag "psí noha",
Shell HU 5W40,
přev. Ravenol ATF Fluid, dif. Castrol Axle Z Limited Slip 90
Uživatelský avatar
PavelRS
Příspěvky: 655
Registrován: ned lis 27, 2016 22:17

Re: Jaké pneu?

Příspěvek od PavelRS »

Já vloni dojel Dunlop Sport Maxx RT2, odhadem na nich najeto cca 35 tisíc km. Rozměr 205/50 R17.

Nové plánuji na květen a můj velký favorit je Goodyear F1 eagle asymmetric 5. V testech dost často vyhrávala. I před Continentalem, který má min. v Německu povětšinou první místo "předplacené" :lol:

Jinak zimní už taky mají poslední sezonu. Už před pár lety jsem psal o Nexen Winguard Snow G2, které jsem pořídil na podzim 2016.

Za ty roky musím říct, že jsem nezažil nějakou krizovku. Letos zima byla celkem opravdu zimní a i kopec do kterého musím vyjet od baráku jsem vždy s jistou vyjel. V rozměru 205/55 R16, které mám na zimu stály tehdy cca 1300 Kč za kus. Klidně bych do nich šel znovu. Za ty peníze myslím posloužily velmi dobře. :wink:
Octavia RS 1.8T 132 kW AUQ - Ravenol HVT 5W-50; Purflux LS324
Octavia 2.0 MPI 85 kW AZJ - Ravenol VSI 5W-40; Purflux LS324
NOP

Re: Jaké pneu?

Příspěvek od NOP »

Colommbo: Když to vezmu kolem a kolem, to, co jsi napsal by se dalo aplikovat i třeba na ty oleje a vše ostatní, co se tady snad kdy probíralo. I když uznávám, u těch pneu je to obzvlášť markantní. Já ty diskuse osobně chápu jako sdělení ostatním mých zkušeností, určitě ne vnucování nějakého mého názoru a věřím, že to tak dělá většina. Když tak o tom přemýšlím, tak při výběru třeba těch olejů nebo pneu já osobně postupuji tak, že vybírám na prvním místě výrobce, u kterého je předpoklad, že to bude fungovat, potom třeba kouknu na ty testy, neprofláknuté odborníky, tedy pokud nějací jsou k mání a zkušenosti ostatních, třeba i v těch diskuzích. Pokud ani to nepomůže, stačí zajít na pivo. Tam je tolik odborníků, jejichž odbornost narůstá v přímé úměře k délce „plotečku“ na jejich účtu. :lol: Ani to však není žádná záruka spokojenosti. Těch faktorů, které ovlivňují subjekt. vnímání toho kterého obutí, jak píšeš, ale i reálné chování auta s tímto obutím je opravdu hodně a pokud si vzpomínám, na tomto fóru se to již v minulosti nesčetněkrát probíralo a vzpomínám si, že jsem mnohdy doslova zíral, co všechno může hrát v tomto směru roli a znovu tu o tom cosi psát by asi bylo docela zbytečné. Jedině, co se v čase mění jsou nové a nové typy pneu a proč se nepodělit s ostatními o své zkušenosti a názory.
Uživatelský avatar
Colommbo
Příspěvky: 9844
Registrován: pon led 23, 2012 20:46
Bydliště: kutnohorsko-kolínské pohraničí

Re: Jaké pneu?

Příspěvek od Colommbo »

Myslím, že ti rozumím. Ano, je to v první řadě podělení se o osobní zkušenosti či znalosti a co si z toho kdo přečte a vezme, záleží už na něm. V případě olejů považuju situaci za jednodušší - když už nic jiného, nejde, narozdíl od pneu, o život a těch proměnných vidím taky míň. :)
W124 E320 Coupé R6 162kW 1994, 5Q man. Getrag "psí noha",
Shell HU 5W40,
přev. Ravenol ATF Fluid, dif. Castrol Axle Z Limited Slip 90
Brembo
Příspěvky: 2293
Registrován: pon čer 08, 2009 21:28
Bydliště: Matuškovo

Re: Jaké pneu?

Příspěvek od Brembo »

Ja mám Síce letné len GY F1 Asym 2,ale som s nimi spokojný. Skvelo držia i okolo 0,skvelá odozva. Nehodia sa pre tých,ktorý preferuju pohodlie,maju pomerne tvrdu konštrukciu a su velmi citlivé na podhustenie-su splasnuté.
Suzuki SV 1000,Opel Insignia Sport Tourer CDTI 153kW,Opel Vectra 1,7 DT-išla do sveta
Uživatelský avatar
PavelRS
Příspěvky: 655
Registrován: ned lis 27, 2016 22:17

Re: Jaké pneu?

Příspěvek od PavelRS »

Co tak koukám chlapi.

Vážně jsem začal zvažovat Fulda SportControl 2.

Němci, koncern Goodyear-Dunlop. A v testech dopadly lépe jak SportMaxx RT2, který budu nahrazovat.

Cenově pak vychází těsně pod 2k za kus...
Octavia RS 1.8T 132 kW AUQ - Ravenol HVT 5W-50; Purflux LS324
Octavia 2.0 MPI 85 kW AZJ - Ravenol VSI 5W-40; Purflux LS324
Uživatelský avatar
Pitris
Site Admin
Příspěvky: 27400
Registrován: úte čer 24, 2008 18:00
Bydliště: Brno

Re: Jaké pneu?

Příspěvek od Pitris »

Fulda by měla být ve střední třídě tím lepšim, i když já je na svém autě nejezdil.
Otec ale měl na HR-V jejich Carat Progresso a ty byly hodně :wink:
Honda ACCORD 2.4 i-VTEC Type-S 148kW, sedan, manuál.

Zima: Ravenol SSL 0w40, Hankook W330 Winter i*cept evo3
Léto: Repsol Competicion 5w40, Vredestein Ultrac Satin
Převodovka: Honda Genuine HG - MTF
Uživatelský avatar
PavelRS
Příspěvky: 655
Registrován: ned lis 27, 2016 22:17

Re: Jaké pneu?

Příspěvek od PavelRS »

Díky za info.

Ještě pohledám informace. Jsou mým favoritem. :-)
Octavia RS 1.8T 132 kW AUQ - Ravenol HVT 5W-50; Purflux LS324
Octavia 2.0 MPI 85 kW AZJ - Ravenol VSI 5W-40; Purflux LS324
Uživatelský avatar
Pitris
Site Admin
Příspěvky: 27400
Registrován: úte čer 24, 2008 18:00
Bydliště: Brno

Re: Jaké pneu?

Příspěvek od Pitris »

Však mrkni. Obecně se ale dá říct že čím vyšší valivý odpor, tím líp bude guma držet. Hlavně na suchu....
Honda ACCORD 2.4 i-VTEC Type-S 148kW, sedan, manuál.

Zima: Ravenol SSL 0w40, Hankook W330 Winter i*cept evo3
Léto: Repsol Competicion 5w40, Vredestein Ultrac Satin
Převodovka: Honda Genuine HG - MTF
Odpovědět