lefort píše:Copak 340 koní, ale hlavně dvě tuny...
Colommbo píše:Bo rozjet auto umí každej blbec, zato včas zastavit už chce fištróna...!
torro píše:Takových, co si koupí drahé značkové gumy a myslí si, že pro ně neplatí fyzikální zákony, jsou v lepším případě plné pangejty, v horším márnice. A stále je to o tom, co píše, spíše cituje, skodovkar.
Ano, opravdu jsem to neopisovalPitris píše:Á, pán umí CTRL+C a CTRL+V.
Dnes ti přenesou na suchou vozovku tak půl prdu, protože máš ABS, díky němuž kola nezasekneš, abys brzdil na krev.Pitris píše:Jenže ty bambulíku, když ti skočí před auto divočák, tak potřebuješ aby pneumatiky přenesly naplno brzdnou sílu a ne aby si se sklouznul.
Ovšem i s nejlepšími možnými gumami nemáš nic jisté. Pokud zvěř vběhne přímo pod auto, tak můžeš leda strhnout volant, ale to bývá to nejhorší, co se dá udělat. Nejednou jsem už řešil, že mi spíše srnka přebíhala cestu či se po ní promenádovala (zrovna minulý týden statný jelen ve vlásenkách kousek od Ostrova) a vždy raději jedu v takových úsecích 60-70 km/hod (i 50 dle přehlednosti úseku) a už několikrát se mi to vyplatilo. V těchto případech snižuji rychlost než abych se spoléhal na gumy a každopádně v tom hodlám pokračovat. Ovšem tím nikomu nezakazuji mít nejlepší gumy v naší Sluneční soustavěPitris píše:Všem těm, co chtějí ušetřit na gumách bych (ne)přál aby si "ťukli" předkemVždycky to bude dražší než ty gumy.... Howgh
je fakt ze ak skoci tesne pred auto tak nepomozu uz ziadne gumy, ale to bol asi len ako priklad, skor si myslim ze je aj dost situacii ked je to na hrane a kvalitnejsie gumy mozu zabranit kolizii a znamenat ten rozhodujuci rozdiel medzi zrazkou a ubrzdenimkdyž ti skočí před auto divočák, tak potřebuješ aby pneumatiky přenesly naplno brzdnou sílu a ne aby si se sklouznul.
torro píše:Takových, co si koupí drahé značkové gumy a myslí si, že pro ně neplatí fyzikální zákony, jsou v lepším případě plné pangejty, v horším márnice. A stále je to o tom, co píše, spíše cituje, skodovkar.
skodovkar píše:Dnes ti přenesou na suchou vozovku tak půl prdu, protože máš ABS, díky němuž kola nezasekneš, abys brzdil na krev.
skodovkar píše:Barum OR 37 vydržely na fáčku +-25 let![]()
Pravda, že už měly drobné prasklinky na kráse, ale jely
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 návštevníků