Jaké pneu?

Další nezařaditelná témata

Moderátor: Colommbo

Odpovědět
JiRaY

Příspěvek od JiRaY »

Hele,neznáte někdo gumy Gislaved?
Mám je na svém BXu,a koupil jsem už obuté hliníky,gumy mají asi 65 procentní vzorek,stáří naprosto neznámé,už původní majitel koupil ty hliníky takhle obuté,za něj to najelo 15 000km,a za mně asi 5 000km,amusím říct,že je to naprosto standartní kvalitní guma,nehučí,drží stopu ani na dálnici při prudkém dešti nemá tendenci klouzat,či ustřelit.

Opravdu jsem byl jejich kvalitou překvapen,tím více že mají vzorek složený z jakýchsi křivek a kosočtverců,vypadá to jak zahradní plot :lol:

JE na nich napsáno že jsou vyrobeny v belgii,a nic jsem o nich nikde nenašel.
Demo
Příspěvky: 609
Registrován: pon úno 25, 2008 13:17
Bydliště: Brno

Příspěvek od Demo »

Uživatelský avatar
Pitris
Site Admin
Příspěvky: 27480
Registrován: úte čer 24, 2008 18:00
Bydliště: Brno

Příspěvek od Pitris »

Gislaved údajně spadá pod Continental - stejně jako třeba Uniroyal, Semperit, Barum nebo Sportiva či Mabor
Brembo
Příspěvky: 2294
Registrován: pon čer 08, 2009 21:28
Bydliště: Matuškovo

Příspěvek od Brembo »

Zimne mam Avon CR 75 v zime o.k na vode vynikajuce i naprek veku. Jazdim ich i cez leto,chcem uz nove(rozhodol som sa pre Ultragrip +7 kus za 49,9 eur) ale este stale maju hlbku o.k. Neako sa im do vecnych lovist nechce,ale i tak pojdu dole,divnym sposobom sa im viac opotrebuvaju vonkajsie hrany i napriek spravnemu husteniu. Zrejme oslabeny kord
Koňár

koňár

Příspěvek od Koňár »

www.rajpneu.cz tam máte diskuzní forum ke skoro všem pneu co se vám zlíbí
sonar

Příspěvek od sonar »

Tak chvilku jsem dělal v pneuervisu a gum jsem vyměnil hodně a vetšinou jsem auto i projížděl tak přidám pár doporučení. Takže stručne:
Nebrat : Matador(slováci to neuměj péct častý proražení)
Kormoran (tvrdý patky)
Kingstar a ostatní čínský šmejdy
Semperit
Ceat (tvrdý špatně sedí)
Nankang(čína...)

Doporučuju :Michelin (č1 ale předražený)
Kleber (velká odolnost proti průrazu+záruka na průraz)
Pirelli
Dunlop
Kumho (dobrý poměr) cena/výkon
yokohama
Bridgestone
Continental
Firestone (menší spotřeba)
BF Goodrich (super na 4x4)
Good year
Uživatelský avatar
Harry
Příspěvky: 1147
Registrován: čtv srp 06, 2009 17:55

Příspěvek od Harry »

cimik píše:Také jsem na autech vyzkoušel už kde co, a poslední dobou jsem si našel ideální značku. Na léto Dunlop SP 01 a zimní Dunlop Winter. SP 01 jsou vynikající gumy, takové letňáky jsem ještě neměl. parádně sedí na suchu i mokru, svižné projetí zatáček bez problému. A nejsou slyšet.
V minulosti jsem používal letní Barum Brilantis - katastrofa. Po sezoně sjeté, hlučné a neseděly.
Myslím že Dunlopy jsou rozumný kompromis mezi cenou a kvalitou.
Tak já mám to samé, co "cimik", a plně mu dávám za pravdu. :wink: :!:
Za ta léta "těžkých bojů", :D už se v leččems vyznám, takže proto mám Subaru. Tam musím mít všechny gumy stejné (pravidelně střídat předek - zadek,) a věnuju tomu docela péči.
Původně jsem měl zimní G.Y. UG 2 = předchůdce a velmi podobné UG 7.....
Dopředu to nemělo chybu, ale boční vedení téměř žádné - takže do zatáček povinně zbytečně pomalu..... :( Pokud se nejede v čerstvém sněhu, jsou Dunlop Winter Sport 3D určitě po všech ostatních stránkách lepší! :!: Hlavně jsou lepší v zatáčkách na mokru, drží na vodě zrovna jako letní! :!: :idea:
Pokud si chce někdo v létě "zazávodit", a je mu jedno, že gumy ojede, je prima guma Uniroyal Rallye 550, http://www.apneu.cz/dezeny/rallye_550.html nebo Rainsport 2 http://www.apneu.cz/dezeny/rainsport_2.html
To drží "jak přibitý".... :!: S tím se daj dělat psí kusy! :wink: :!:
Subaru Outback 3,0 - objem ničím nenahradíš.

Castrol NEBRAT !

Se Subaru včas u baru,... a na věčné časy :wink:

Není dne, aby se člověk nenas*al.

Umění žít spočívá v tom, aby člověk věděl, na co se má vys*at.
modelář

Příspěvek od modelář »

Na základě výsledků testů jsem si pořídil GoodYear Ultra Grip 7+. A zase jsem se nechal napálit - jako kdysi s GY UG6... Sice jsem ještě nejel ve vrstvě sněhu, ale "handling" absolutní katastrofa, extrémní citlivost vozu na boční vítr a vyjeté koleje, nepohodlnost, výrazně zvýšená spotřeba paliva a hlučnost v záběru. Z mnoha zimních gum, které jsem kdy na nejrůznějších vozech jezdil, patří tyhle k podprůměru. A přitom ve všech testech se umístily na špici. :?
Uživatelský avatar
Harry
Příspěvky: 1147
Registrován: čtv srp 06, 2009 17:55

Příspěvek od Harry »

modelář píše:Na základě výsledků testů jsem si pořídil GoodYear Ultra Grip 7+. A zase jsem se nechal napálit - jako kdysi s GY UG6... Sice jsem ještě nejel ve vrstvě sněhu, ale "handling" absolutní katastrofa, extrémní citlivost vozu na boční vítr a vyjeté koleje, nepohodlnost, výrazně zvýšená spotřeba paliva a hlučnost v záběru. Z mnoha zimních gum, které jsem kdy na nejrůznějších vozech jezdil, patří tyhle k podprůměru. A přitom ve všech testech se umístily na špici. :?
Vtip je v tom, že testy se dělají na pneu t. zv. "zajetých", t. zn., že mají ujeto "povinných" 200 km.... Když ta guma ujede 10 tkm, už se chová trochu jinak..... :idea:
Také je otázkou, na jakém voze se pneu testují.... :!: Určitě jedna a táž guma vyhovuje jinak na předním náhonu, než na zadním, jiná je vhodná pro 4x4 (tam je potřeba hlavně boční vedení, tedy podélné drážky, páč dopředu to jede "samo".... :lol: ).
Právě gumy G.Y. řady UG žádné podélné drážky nemají, a to způsobuje tu nestabilitu v zatáčkách..... :(
Já si výsledky testů koriguji podle sebe. Nezajímá mi tam opotřebení, :!: protože stejně, než já tu gumu ojedu, tak vyjde z módy, :lol: a hlavně ztvrdne! :!: :shock: Mně nezajímá ani valivý odpor (vliv na spotřebu PH) protože jezdím krátké a poměrně "pomalé" trasy,.... :) a na těch žádnou spotřebu gumami Michelin nedohoním..... :roll: nakonec, když tyto parametry "vyškrtnu", podívám se na vnější (nezajímá :!: ) a vnitřní (ten už trochu ano) hluk. Ale stejně je to ukazatel nedůležitý, spíše pomocný.... Tímto způsobem zjistím, že pro bezpečnou a rychlou jízdu, se mi hodí ntřeba pneu na 4. až 7. místě daného testu, která je "samozřejmě" v jiném testu 2. nebo 12...... :wink: :lol: :lol:
Také počítám s tím, že pneu renomovaných jmen, jsou protlačovány už právě skrze to jméno do popředí, a jsou automaticky nejen shovívavěji hodnoceny, ale zároveň dražší na trhu! :!: To i přes to, že jsou od jednoho koncernu. :o (Viz Continental kontra Uniroyal, nebo Good Year kontra Dunlop.)
Další nepominutelnou důležitou informací jsou zkušenosti jiných motoristů na netu. Samozřejmě zkušenosti těch rozumnějších a umírněných, nikoliv nějakých "radikálů"..... :)
(Z důvodů selské logiky, nepoužívám pneu s asymetric. vzorkem.
http://www.subaruclub.cz/msgboard_posts ... ssage32644
http://www.subaruclub.cz/msgboard_posts ... ssage30822
http://www.subaruclub.cz/msgboard_posts ... ssage30480 )

Proč jsou ale právě G.Y. UG, ať už 6, 7 nebo 7+, tak příznivě hodnoceny, to je mi opravdu záhadou! :!: BTW údajně od počátku hučí v zatáčkách, takže si řidič myslí, že má na autě vadná ložiska v kolech, a prý po ujetí několika tisíc km začnou hučet i na rovině.....l
Prase aby se v tom vyznalo..... :?
Holt ty testy dělají "odborní novináři", a autokluby.... Taky chtějí být z něčeho živi.......... :lol:
Uživatelský avatar
Pitris
Site Admin
Příspěvky: 27480
Registrován: úte čer 24, 2008 18:00
Bydliště: Brno

Příspěvek od Pitris »

Mě osobně zajímá, jak se guma chová na mokru (akvaplaning a brždění),
a při "plném" brždění na suchu.....a to jak u letních, tak i u zimních pneu.
A až potom se u letních dívám na hluk a valivý odpor, a u zimních na chování na sněhu a ledu, (protože není nutné se rozjet, ale zastavit).
Uživatelský avatar
Harry
Příspěvky: 1147
Registrován: čtv srp 06, 2009 17:55

Příspěvek od Harry »

Pitris píše:Mě osobně zajímá, jak se guma chová na mokru (akvaplaning a brždění),
a při "plném" brždění na suchu.....a to jak u letních, tak i u zimních pneu.
A až potom se u letních dívám na hluk a valivý odpor, a u zimních na chování na sněhu a ledu, (protože není nutné se rozjet, ale zastavit).
:wink: Samozřejmě mne také, jde mi o to aby guma byla hlavně bezpečná! Proto se dívám sem http://www.e-pneu.cz/testy_pneu.php a následně si otevřu odtamtud německé originály testů, někdy také sem http://www.az-pneu.cz/index.php?goto=te ... dobi=zimni
Jak jsem psal výše, ještě si to přeberu....
Proto jsem si loni koupil Dunlop SP Winter Sport 3D. Bydlím kousek za Prahou, tedy žádné hory, nic moc sněhu. Jsem velmi spokojen! :!: Až mi to překvapilo, jak sedí a brzdí na mokru! :wink:
Když se podívám na letošní testy, vidím, že jsem volil dobře. :wink:
Možná, že ten Continental WinterContact TS830 je v některých momentech lepší, ale u mne zvítězily dvě podélné drážky, tedy větší záruka bočního vedení. :)
Subaru Outback 3,0 - objem ničím nenahradíš.

Castrol NEBRAT !

Se Subaru včas u baru,... a na věčné časy :wink:

Není dne, aby se člověk nenas*al.

Umění žít spočívá v tom, aby člověk věděl, na co se má vys*at.
modelář

Příspěvek od modelář »

Ale já jsem k tomu přistupoval naprosto stejně: tedy jsem vybíral podle kritérií, která mne především zajímají, nikoli podle toho, že daná guma vyšla z testu v rámci kategorie "velmi doporučujeme". Prohlédl jsem si i subjektivní hodnocení uživatelů na www.reifentest.com. Cena při výběru nehrála téměř žádnou roli, zato jsem rozhodně chtěl vyzkoušet "něco nového", čímž odpadly starší typy gum, které znám a byl jsem s nimi třeba spokojen.

Ty GY UG7+ nejsou zase tak špatné v zatáčkách a při brzdění, ale kriticky postrádají schopnost vedení stopy v přímém směru jízdy, silné potíže mají s nasazením oblouku a ještě větší s přechodem mezi oblouky různého smyslu. To jsem měl na mysli, když jsem zmiňoval špatný handling.

Jinak se po létech střídání gum jedná o první zimní gumy, na nichž mám výrazně vyšší spotřebu než na letních, což mi docela vadí, a to hlavně kvůli omezenému dojezdu.
Uživatelský avatar
Pitris
Site Admin
Příspěvky: 27480
Registrován: úte čer 24, 2008 18:00
Bydliště: Brno

Příspěvek od Pitris »

Harry píše:Samozřejmě mne také, jde mi o to aby guma byla hlavně bezpečná!......
Škoda, že tak neuvažují všichni :(
A jinak, ty Dunlop SP Winter Sport 3D používá kolega v práci na 270-ti koňovým Subaru, a nestěžuje si. Já se po nich díval taky, ale bohužel v mém rozměru (14") nejsou (nebo nebyly), tak jsem koupil Bridgestone LM-20.
Uživatelský avatar
Harry
Příspěvky: 1147
Registrován: čtv srp 06, 2009 17:55

Příspěvek od Harry »

Pitris píše:tak jsem koupil Bridgestone LM-20.
Určitě z toho nemusíš být smutný.... :!: Určitě nebudeš litovat! :) Je vidět, že jsi vybíral pečlivě.
Bridgestone LM-20 je do dneška nejlepší zimní pneu, jakou kdy Bridgestone vyrobily pro osobáky, (novější LM 25 zdaleka takový úspěch neměla a nemá).... Ve 14" byla v roce 2005 a 2006 absolutně nejlepší. (Navíc má výhodu, že je symetrická!) :wink:
Kdybych býval nesehnal Dunlop, koupil bych jí taky, protože Conti TS 830 byly nové a nevyzkoušené (pouze 1 test.....).
Subaru Outback 3,0 - objem ničím nenahradíš.

Castrol NEBRAT !

Se Subaru včas u baru,... a na věčné časy :wink:

Není dne, aby se člověk nenas*al.

Umění žít spočívá v tom, aby člověk věděl, na co se má vys*at.
Uživatelský avatar
Pitris
Site Admin
Příspěvky: 27480
Registrován: úte čer 24, 2008 18:00
Bydliště: Brno

Příspěvek od Pitris »

Nejsem smutný :lol: protože se na ty Bridgestonky můžu spolehnout už třetí rok :wink:

Jsem zvědavý, jaké reference budou na ty nové LM-30 a LM-35. A to, že jsou už s asymetrickým vzorkem, bych neviděl jako nevýhodu - vem si Continentálky TS-790 nebo 810, Pirelky 190 a 210 Snowsport, nebo třeba i ty Dunlopky - mám pár kamošů, co jezdí v zimě WinterResponse, a O.K.
(A už to tu někdo psal - dobře udělané fórum se zkušenostma uživatelů je na www.rajpneu.cz )
Odpovědět