Jaké auto?

Další nezařaditelná témata

Moderátor: Colommbo

Odpovědět
Uživatelský avatar
NOVON
Příspěvky: 2968
Registrován: pát říj 16, 2009 11:01

Příspěvek od NOVON »

ITAL: Vrátil bych se k silentům přední nápravy u Fabie.Tedy k silentu v konzole přední nápravy,či-li ten zadní..Doporučuju při výměně použít silentblok na AUDI A2,je rozměrově totožný,avšak uvnitř plný..vydrží věčnost :wink: :wink:
VW Touran 1.6 MPI 75kw+LPG
VW Touran Freestyle 1.6 MPI 75kw
Itall

Příspěvek od Itall »

modelář: Dobrá, uznávám, že za tolik nikdo jezdit samozřejmě nemůže a jestli za tolik jezdím já, tak se mi to jenom zdá. Jestli se mi to nezdá, tak to nemohu nikomu povídat. Jestli to mohu někomu povídat, tak ne modeláři. S lynčováním jsem se ještě kvůli tomu nesetkal, ani s jinými reakcemi "za hranicí normality", dokonce to nikdo (kromě modeláře) nezpochybňoval. Dokonce lidí, kteří jezdí se spotřebou blízko deklarované, je poměrně dost, ale ne v okolí modeláře, tam to mají všichni, včetně modeláře, přesně změřeno, ale na deklarovanou spotřebu se nemohou dostat a vlastně ani nechtějí, tak za ni nikdo nemůže jezdit, páč to není možné a je to vědecky, teoreticky i empiricky a vůbec i jinak, podloženo a dokázáno. A nakonec: tak mě marketing zmarketingoval, že jsem si nakonec koupil Juniora a P107, páč v reklamách denodenně tvrdili, že jen tohle jsou ta nejlepší auta a žádná jiná. Hlavně, že máme takový pěkný pozdní podzim. Mám za to, že uvnitř zeměkoule je ještě jedna, větší. Tak zas někdy u jiného tématu, modeláři. :)
Itall

Příspěvek od Itall »

NOVON: Dík za radu, ale už jsou vyměněné a až se to bude dělat příště... :lol: , tak už auto pravděpodobně bude mít jiného majitele. Také mám za to, že 1x za 100000 km se to možná nevyplatí, páč díly na Audi budou asi za kapku jiné ceny, než na fabču. Takže tu vhodnou možnost - první výměnu, a pak si to užít, už jsem prošvihl :( .
skodovkar
Příspěvky: 6272
Registrován: pon pro 29, 2008 16:40

Příspěvek od skodovkar »

Itall píše: Mám za to, že dobrý výrobce má všechny modely víceméně povedené, nebo - abych to znenáročnil - žádné průserové.
Modelář měl pravdu a uvedl hezký příklad. Z testu na 100 000Km vyplynulo , že i takový MB může být horší než fabie co do spolehlivosti a to ještě hodně daleko za Loganem. Z testu obecně vyplynulo, že nejde až tak o značku, jako o cenu a třídu vozu (ale byly i vyjímky).

NOVON Jde mi o levný, spolehlivý vůz, s nízkými náklady na provoz, zároveň ale mám rád pořádná auta. Jde to trochu proti sobě, ale třeba v Audině 80 (1,9TDi) by se to dalo vše najít.
modelář

Příspěvek od modelář »

Itall píše:modelář: Dobrá, uznávám, že za tolik nikdo jezdit samozřejmě nemůže a jestli za tolik jezdím já, tak se mi to jenom zdá. Jestli se mi to nezdá, tak to nemohu nikomu povídat. Jestli to mohu někomu povídat, tak ne modeláři. S lynčováním jsem se ještě kvůli tomu nesetkal, ani s jinými reakcemi "za hranicí normality", dokonce to nikdo (kromě modeláře) nezpochybňoval. Dokonce lidí, kteří jezdí se spotřebou blízko deklarované, je poměrně dost, ale ne v okolí modeláře, tam to mají všichni, včetně modeláře, přesně změřeno, ale na deklarovanou spotřebu se nemohou dostat a vlastně ani nechtějí, tak za ni nikdo nemůže jezdit, páč to není možné a je to vědecky, teoreticky i empiricky a vůbec i jinak, podloženo a dokázáno.
Asi právě proto je ta metodika měření spotřeby předmětem ostré kritiky, především pak v zemích, kde se od hodnoty exhalací CO2 odvíjejí různé daně. Asi právě proto se na půdě EHK OSN pracuje na její revizi. Asi právě proto ze všech výsledků praktických testů aut, kde se skutečně měří a ne jen opisují deklarované údaje z tabulek, vyplývá, že se nedokáží k deklarovaným hodnotám ani přiblížit. Asi právě proto mé vlastní poznatky o spotřebě v případě jízdy tzv. "s davem" +- přesně odpovídají výsledkům těch testů, tj. jsou silně vzdálené deklarovaným hodnotám. Atd. atd.

Itall píše:A nakonec: tak mě marketing zmarketingoval, že jsem si nakonec koupil Juniora a P107, páč v reklamách denodenně tvrdili, že jen tohle jsou ta nejlepší auta a žádná jiná. Hlavně, že máme takový pěkný pozdní podzim. Mám za to, že uvnitř zeměkoule je ještě jedna, větší. Tak zas někdy u jiného tématu, modeláři. :)
Zrovna na Juniora byla svého času docela masivní kampaň, které masivně podlehli i naši spoluobčané hovořící jedním cizím, nicméně nekodifikovaným jazykem. A je to přece také vůz renomované značky Škoda vyrábějící tak dobrá vozidla, jako třeba Superb, že to mateřskému koncernu až vadí... No a kolínská trojčata samozřejmě dostala do vínku osvědčenou "kvalitu Toyoty"... Prostě perverze zvrácené logiky, nic víc!
Uživatelský avatar
Pitris
Site Admin
Příspěvky: 27480
Registrován: úte čer 24, 2008 18:00
Bydliště: Brno

Příspěvek od Pitris »

Dívám se, že jsem nemusel z vlákna "Deklarovaná vs. reálná spotřeba" po Itallově dotazu na "koupi miniautíčka Fiat Panda s motorem 1.2" udělat vlákno nové / jiné "Jaké auto?", protože jste se kluci k té "Deklarované vs. reálné spotřebě" stejně zase dostali. :lol: :lol: :lol:
Itall

Příspěvek od Itall »

Pitris: No jo, modelář totiž neumí (nebo nechce nebo obojí) jezdit za deklarovanou spotřebu, stejně jako různí testovači aut, kteří zkoušejí, co auto umí nebo neumí a nejradši by lynčoval lidi, kteří chtějí a umí to, přesto nejsou brzdou provozu a ó hrůzo! :shock: :cry: :( , dokonce to sem napíší! A ještě (modelář) připojí takové krávoviny, jako že se zničí agregát apod. To snad nemá obdoby (tedy určitě). Anebo je to řízená provokace s cílem vyvolat podrážděnou reakci, všechno je možné :P .
Uživatelský avatar
Pitris
Site Admin
Příspěvky: 27480
Registrován: úte čer 24, 2008 18:00
Bydliště: Brno

Příspěvek od Pitris »

Italle, moment: modelář tady žádnou krávovinu nikdy nenapsal !! Je fakt, že to někdy "rozpitvává" až dost dopodrobna, na některé věci má možná až zvláštní názor, ale ví setsekramentsky dobře, o čem mluví / píše.....A myslím si, že 90% řidičů, kteří se snaží jezdit "na spotřebu", opravdu ten motor ničí, protože ho podtáčí......
modelář

Příspěvek od modelář »

Itall píše:Pitris: No jo, modelář totiž neumí (nebo nechce nebo obojí) jezdit za deklarovanou spotřebu, stejně jako různí testovači aut, kteří zkoušejí, co auto umí nebo neumí...
Přiznám se, že "jízda na spotřebu" mi moc nejde (a nikdy nešla), byť rozpětí mezi maximální a minimální PRŮMĚRNOU (tj. nikoli okamžitou) spotřebou mého vozu činí 12,8 l/100 km, což zároveň dostatečně vyjadřuje to, co kdy po autě (nejen po svém, to znám dóst dobře) požaduji. Jenže právě díky tomu také dóst dobře vím, co které umí nebo neumí!

Itall píše:a nejradši by lynčoval lidi, kteří chtějí a umí to, přesto nejsou brzdou provozu a ó hrůzo! :shock: :cry: :( , dokonce to sem napíší!
Pokud někdo zdržuje jenom mne, nemám s tím vcelku problém, resp. umím si s tím poradit. Např. zrovna tento týden jsem už min. 3 x musel vystoupit z auta a jít ty řidičky stojící jako první před semaforem upozornit, že pokud si nenajedou až nad smyčku ve vozovce, tak nám ta zelená nikdy nepadne. Jenže to jsem stál maximálně jako třetí třetí v pořadí. Ovšem když jsem ze stejného důvodu stál až jako nějaký 15. a dlouho se nic nedělo, vzdal jsem to a raději jel jinudy...

Itall píše:A ještě (modelář) připojí takové krávoviny, jako že se zničí agregát apod. To snad nemá obdoby (tedy určitě).
Kdybys místo bezobsažných úvah spíše obcházel místa, kde se dají auťáky půjčit ke svezení, tak bys třeba sám přišel na to, že asi není úplně normální, když Ti kontrolka na přístrojovce vozu s benzínovým nepřeplňovaným motorem urputně signalizuje nutnost přeřadit na vyšší kvalt nejpozději v nějakých 1500 - 1600 ot./min. (to je ten lepší případ), zatímco DSG ve vazbě na "miniaturní" přepňovaný benzínový motor to za Tebe dokonce sama udělá, a to už ve 1400 ot./min. (to je ten horší případ)!

Itall píše:Anebo je to řízená provokace s cílem vyvolat podrážděnou reakci, všechno je možné :P .
Nebýt Tebe, s kým bych si tu povídal? :D
mipesa
Příspěvky: 765
Registrován: čtv srp 28, 2008 20:39

Příspěvek od mipesa »

Modeláři!....čistě teoreticky, kdybys byl neomezeným diktátorem této planety, v čem by jsme tu jezdily?
modelář

Příspěvek od modelář »

mipesa píše:Modeláři!... kdybys byl neomezeným diktátorem této planety, v čem by jsme tu jezdily?
No, kdybych tu moc měl, ženy by z větší části určitě nejezdily, výjimku by měly jen ty 4%-ní. :P
mipesa
Příspěvky: 765
Registrován: čtv srp 28, 2008 20:39

Příspěvek od mipesa »

modelář píše:
mipesa píše:Modeláři!... kdybys byl neomezeným diktátorem této planety, v čem by jsme tu jezdily?
No, kdybych tu moc měl, ženy by z větší části určitě nejezdily, výjimku by měly jen ty 4%-ní. :P
...a co knedlíky, ty máš rád?
modelář

Příspěvek od modelář »

To by bylo jedno z prvních opatření, které bych jako neomezený vládce planety zavedl: všude by se museli naučit dělat knedlíky: nejen kynuté, ale hlavně houskové, a pak ty ovocné s tvarohem! :lol:
modelář

Příspěvek od modelář »

Itall píše:Anebo je to řízená provokace s cílem vyvolat podrážděnou reakci, všechno je možné :P .
Si se urazil, či čo? Čekal bych, že zatímco jsem si venku užíval sněhové kalamity, tak tady po návratu budu mít na co reagovat, a ono nic... :cry:
modelář

Příspěvek od modelář »

modelář píše:...všude by se museli naučit dělat knedlíky: nejen kynuté, ale hlavně houskové, a pak ty ovocné s tvarohem! :lol:
Oprava: všude by se musely... :P

P.S.: Čeština je jazyk dávno kodifikovaný (byť stále živý), v němž má shoda podmětu s přísudkem jasný význam, který tímto považuji za nutné podtrhnout! :twisted:
Odpovědět