Jaké auto?

Další nezařaditelná témata

Moderátor: Colommbo

Odpovědět
skodovkar
Příspěvky: 6272
Registrován: pon pro 29, 2008 16:40

Příspěvek od skodovkar »

Aha! Tak 626 jsem se párkrát svezl a jelo se v tom příjemně. To bych raději volil tu 626 od Mazdy, která je pořád synonymem kvality.Známý ji měl a na mazdy nedá dopustit. Předpokládám, že navrhuješ diesel a ta spotřeba spadá dokonce i pod 7l, což už bych v případě takového pořádného kusu železa akceptoval (pro pořádná auta mám slabost :oops: )
Uživatelský avatar
Pitris
Site Admin
Příspěvky: 27480
Registrován: úte čer 24, 2008 18:00
Bydliště: Brno

Příspěvek od Pitris »

Pitris píše:......Suzuki SX-4, nebo (ta nová) Subaru Impreza 1.5......
Mě šlo hlavně o to, zda-li je někdo nejezdíte - o zkušenosti s tím kterým autem.....
modelář

Příspěvek od modelář »

skodovkar píše:Aha! Tak 626 jsem se párkrát svezl a jelo se v tom příjemně. To bych raději volil tu 626 od Mazdy, která je pořád synonymem kvality.Známý ji měl a na mazdy nedá dopustit. Předpokládám, že navrhuješ diesel a ta spotřeba spadá dokonce i pod 7l, což už bych v případě takového pořádného kusu železa akceptoval (pro pořádná auta mám slabost :oops: )
Ta Kia Clarus je v zásadě naprosto srovnatelná, dokonce má některá vylepšení (např. na brzdách), pouze kvalita ložisek a hlavně gufer není taková, jako na Mazdě. Akorát pokud si chceš ušetřit starosti a zbytečné výdaje, nekupuj si diesela!
Itall

Příspěvek od Itall »

Pitris: Na autorecenze.cz by se nějaké poznatky našly. A někteří prodejci Suzuki celkem ochotně umožní předváděcí jízdu (pokud tam mají zrovna tenhle model v provozu :? ). Ale vzal bych to i bez předváděcí jízdy, asi tam budou možnosti různých velikostí disků a výšky pneu? Tak by se to trochu zregulovalo. Ty ladíš i výměnou tlumičů, tak jaképak obavy :P . V nižší střední třídě za tu cenu je asi jen Megane, i30 (ten je ještě o chlup levnější) a Ceed. Snad SX4 by mohlo být nejsolidnější, i když je to Maďar. Ani i30 bych se nebál, to je Čech 8) . Ceed se mi líbí více, než i30 i uvnitř, ale je to Kia. A Megane - stačí kouknout na autorecenze.
modelář

Příspěvek od modelář »

Itall píše:... ale je to Kia.
Tohle bych prosil blíže osvětlit.
Uživatelský avatar
Pitris
Site Admin
Příspěvky: 27480
Registrován: úte čer 24, 2008 18:00
Bydliště: Brno

Příspěvek od Pitris »

Itall: Dík. Já už v ní jel, a nějak příliš tvrdá se mi nezdála, ale zajedno to může být tím, že "jsem zvyklý" na tvrdší naladění podvozku, a za druhé měla obuté dost "vysoké" 195/70-15
FF

Příspěvek od FF »

Itall píše:...Ceed se mi líbí více, než i30 i uvnitř, ale je to Kia...
...Ibiza sa mi páči viac, ale je to Škoda... :lol:
modelář

Příspěvek od modelář »

To FF: Tím spíše nechápu... :?
Itall

Příspěvek od Itall »

Kia je sice hezká, ale na její kvalitu nevěřím. Neměl jsem ji, ale v autosalónu mi kdysi stačilo, když nešel zavřít kufr - pouze ranou, jako z děla. Pak prodejce něco říkal, že někteří lidé se o to vůbec nestarají, nejezdí na prohlídky, a pak se diví, že nemají olej v převodovce (jak nemají, to vytekl?). Pak jsem něco četl na recenzích a pak slyšel od majitelky i30, že zkoušela i Kiu Ceed, ale jízdní vlastnosti jsou tam horší (nevím proč). Osobní zkušenost tedy nemám, ale i kdyby polovina z toho, co jsem se dověděl byla pravda, tak to úplně stačí. Ještě snad horší je to s Meganem. A to si důsledně vybírám recenze majitelů nových aut, ojetiny mě nezajímají. Samozřejmě, není nad vlastní zkušenost, ale moje zkušenosti tady běžně zpochybňuješ, takže asi nezbývá, než se vždycky zeptat Tebe, jak to vlastně je :P .
modelář

Příspěvek od modelář »

Je to tak, že Kia Ceed a Hyundai i30 jsou konstrukčně naprosto identické vozy vyráběné ze stejných dílů, "sharující" stejné celky (agregáty, nápravy...), jen kompletované/montované ve dvou různých fabrikách: Ceed u Žiliny, i30 u Mošnova. Liší se prostorností verze kombi (Ceed MW je delší, tudíž má větší kufr), estetickými detaily a výbavou (v zahraničí nelze dostat i30 s tak bohatou výbavou, jako Ceed-a). Pokud bych měl volit, rozhodně bych sáhl po Ceed-u: jednak se mi rovněž více líbí (stejně jako FF), ale především bych dostal prostornější a lépe vybavený kombík za lepší cenu, než v případě i30.
Itall

Příspěvek od Itall »

modelář: Také se mi více líbí Ceed, ale nerisknul bych to. i30 včetně klimy byl (asi stále je) v ceníku za 244900,-. To je asi nejlevnější nižší střední třída s touhle výbavou. A Hyundai celkem funguje. Jen je prý běžné, že deklarované spotřeby nelze v normálním provozu dosáhnout. To ale Tebe vůbec nepřekvapuje :P . Mě by to vadilo, páč deklarované spotřeby běžně dosahuji, ale spíš bych věřil tomu, že by to šlo i s Hyundaiem.
modelář

Příspěvek od modelář »

Itall píše:modelář: A Hyundai celkem funguje. Jen je prý běžné, že deklarované spotřeby nelze v normálním provozu dosáhnout. To ale Tebe vůbec nepřekvapuje :P . Mě by to vadilo, páč deklarované spotřeby běžně dosahuji, ale spíš bych věřil tomu, že by to šlo i s Hyundaiem.
Bavíme se o značce nebo o i identickém voze prodávaném pod různými značkami :?: To, že deklarované spotřeby nelze v normálním provozu dosáhnout, je naprosto normální a vzhledem k metodice, jakou je ta nakonec deklarovaná spotřeba určována, je pravý opak "mimo meze normality"! :P

Tvá víra, že s i30 by to šlo lépe, se opírá konkrétně o co? Ono totiž platí, že když máš stejný motor (dokonce vyráběný ve stejné fabrice) ve stejném voze stejných aerodynamických parametrů, stejné hmotnosti a stejně obutým (byť zkompletovaným v jiné fabrice), tak pro to není vůbec žádný důvod :!:

Silně mi to připomíná přesvědčení marketingem vymytých mozků, že VW Sharan je rozhodně lepší, než Seat Alhambra, protože Sharan je prostě VW, zatímco Alhambra "jenom" Seat... :twisted:
Itall

Příspěvek od Itall »

modelář: Identický znamená tentýž, ne? Ani mini z Kolína nejsou identická a je tam prý dokonce více rozdílů, než jen ty zvenku viditelné. A to jsou auta z jedné továrny. i30 a Ceed se vyrábí nejen v jiné fabrice, ale i v jiném státě. Tak bych o identičnosti nemluvil, do toho přesně nevidím, ale myslím, že ani Ty ne. Pokud jde o spotřebu, napsal jsem, že s Hyundai bych se do deklarované asi také dostal (ASI). Nic víc. Pokud jde o Ceed, vidím to stejně. Nikdy bych si také nedovolil napsat, že to, co já běžně nedokážu, je mimo meze normality. A k poslednímu odstavci: auta neposuzuji podle značky, ale na základě zkušeností své nebo jiných, a to s novými auty. Že pak tyto zkušenosti (z jednotlivých modelů)generalizuji na celou značku, to je fakt. Ale mám za to, že to není úplně mimo. Babrat se s tím, který model se značce povedl nebo ne, to opravdu nemusím. Zajímá mě to jen potud, že např. P107 má základ Toyota, takže Peugeot nikterak neuznávám, ale maskovaná Toyota je dobrá :P . Mám za to, že dobrý výrobce má všechny modely víceméně povedené, nebo - abych to znenáročnil - žádné průserové.
modelář

Příspěvek od modelář »

Itall píše:modelář: Identický znamená tentýž, ne? Ani mini z Kolína nejsou identická a je tam prý dokonce více rozdílů, než jen ty zvenku viditelné. A to jsou auta z jedné továrny. i30 a Ceed se vyrábí nejen v jiné fabrice, ale i v jiném státě. Tak bych o identičnosti nemluvil, do toho přesně nevidím, ale myslím, že ani Ty ne.
Opět srovnávání nesrovnatelného! Cožpak platí, že výroba různých typů vozů na stejné lince v rámci jedné fabriky činí tyto typy identickými? A naopak: vylučuje výroba identického vozu na dvou různých linkách umístěných dokonce ve dvou různých státech jejich identitu, zvláště pak když byly konstruovány jako společný model a při montáži využívají stejných komponentů, vyráběných pro obě fabriky tamtéž? Vždyť stačí si o tom něco zjistit: ani jedna značka se totiž tou "identitou" netají!

Itall píše:Pokud jde o spotřebu, napsal jsem, že s Hyundai bych se do deklarované asi také dostal (ASI). Nic víc. Pokud jde o Ceed, vidím to stejně. Nikdy bych si také nedovolil napsat, že to, co já běžně nedokážu, je mimo meze normality.
Vzhledem k tomu, jak ta metodika vypadá (a opět není "tajná"), rád to zopakuji: Takto nikdo v normálním provozu jezdit nemůže, poněvadž by se vystavoval lynči ze strany ostatních kolem sebe a ještě by si přitom brzy zničil agregát!!!

Itall píše:A k poslednímu odstavci: auta neposuzuji podle značky, ale na základě zkušeností své nebo jiných, a to s novými auty. Že pak tyto zkušenosti (z jednotlivých modelů)generalizuji na celou značku, to je fakt. Ale mám za to, že to není úplně mimo. Babrat se s tím, který model se značce povedl nebo ne, to opravdu nemusím.
Tak to už je úplně od věci! Např. mnou zmiňovaná dvojčata Sharan/Alhambra vyrábějí stejní dělníci na stejné lince ve stejné fabrice ze stejných dílů (ve smyslu jejich kvality) ... v Portugalsku. Ford velmi dobře věděl, proč se se svým Galaxy trhl... :P

Itall píše:Zajímá mě to jen potud, že např. P107 má základ Toyota, takže Peugeot nikterak neuznávám, ale maskovaná Toyota je dobrá :P . Mám za to, že dobrý výrobce má všechny modely víceméně povedené, nebo - abych to znenáročnil - žádné průserové.
Tak tohle je mimo mísu přímo na kvadrát!!! Osobně nemám nic třeba proti zn. Mercedes, ale modely A a B jsou fakt trapné, a to i z hlediska "tradiční kvality, serióznosti a výdrže", kterými je tato značka pověstná.

Závěr: Italle, jsi dokonalým potvrzením toho, že marketing skutečně funguje mnohem více, než seriózní výzkum, vývoj a výroba! :evil:
Uživatelský avatar
NOVON
Příspěvky: 2968
Registrován: pát říj 16, 2009 11:01

Příspěvek od NOVON »

skodovkar: Ahoj,napiš (reálné) požadavky,co by mělo auto splnovat a já se ti budu snažit poradit..Jsem celkem zběhlý v ojetinách a mám rád starší auta,né ty dnešní "holící strojky".. :wink:
VW Touran 1.6 MPI 75kw+LPG
VW Touran Freestyle 1.6 MPI 75kw
Odpovědět