Jaké auto?

Další nezařaditelná témata

Moderátor: Colommbo

Odpovědět
Jerry3
Příspěvky: 10755
Registrován: úte říj 18, 2005 19:58
Bydliště: Praha

Re: Jaké auto?

Příspěvek od Jerry3 »

Ale jdi, vždyť momentálně nejsme schopni vynutit si dodržování ani zákazu řízení! Tím chci říct asi tolik, že lékem nejsou nová, další pravidla, ale naopak osekání, zjednodušení a hlavně vynucování implementace těch stávajících.
Uživatelský avatar
lefort
Příspěvky: 2517
Registrován: pon srp 26, 2013 17:46
Bydliště: Hořovice

Re: Jaké auto?

Příspěvek od lefort »

Přesně, ale je to začarovaný kruh. Policie dokáže jen měřit rychlost a kontrolovat chybějící obvaz v lékárničce. Pokud se někde stane nehoda, za týden je tam značka omezující rychlost a ve zprávách "experti" vyjadřující se o nebezpečnosti rychlé jizdy... :lol: Ale např. postihovat bezdůvodně pomalou jízdu na dálnici, nebezpečné předjíždění, nebo smažky jezdící stále dokola bez papírů, to nedokážou. Hlavně že si z Fondu zábrany škod nakupují stále dokola neoznačená civilní auta, aby mohli ještě víc vybírat... Nezabránili by více nehodám, spíš kdyby byli na silnicích víc vidět? Jak rád bych ty peníze dal raději hasičům nebo záchranářům!
Toyota GR Yaris - Ravenol DFE 0W20, MTF1, MTF3, DGL
Toyota GR 86 - Ravenol DXG 5W30, Red Line 75W85
Toyota RAV4 2.5 Hybrid - Ravenol EFE 0W16
Uživatelský avatar
Pitris
Site Admin
Příspěvky: 27400
Registrován: úte čer 24, 2008 18:00
Bydliště: Brno

Re: Jaké auto?

Příspěvek od Pitris »

lefort píše:....postihovat bezdůvodně pomalou jízdu na dálnici, nebezpečné předjíždění, nebo smažky jezdící stále dokola bez papírů, to nedokážou....
To ale není až tak vinou policie, ale vymahatelnosti zákona. A znění toho zákona.
Honda ACCORD 2.4 i-VTEC Type-S 148kW, sedan, manuál.

Zima: Ravenol SSL 0w40, Hankook W330 Winter i*cept evo3
Léto: Repsol Competicion 5w40, Vredestein Ultrac Satin
Převodovka: Honda Genuine HG - MTF
Jerry3
Příspěvky: 10755
Registrován: úte říj 18, 2005 19:58
Bydliště: Praha

Re: Jaké auto?

Příspěvek od Jerry3 »

lefort píše:...Ale např. postihovat bezdůvodně pomalou jízdu na dálnici...
Jerome, nejspíš nepolíbený švýcarskými reáliemi, nechť promine, ale nemohu nezmínit, že právě ve Švýcarsku a nikde jinde jsem se nesetkal s tím, že by se na šestiproudé dálnici (v okolí Curychu) pohybovaly všechny vozy s naprosto minimálními podélnými rozestupy přesně na GPS úrovni stanoveného limitu. Jak je tohle možné? Inu proto, že blbci, kteří "jedou svým tempem", což jim pravidla "samozřejmě" umožňují, a to dokonce i v CH, se tam prostě nevyskytují.

A nezřídka se mi stalo, že jsem téměř 400 km přejezdu přes celé Švýcarsko navzdory všem rychlostním limitům udělal s lepším průměrem, než 300 km po Německu s "neomezenou" rychlostí na dálnicích.
Shi
Příspěvky: 1311
Registrován: úte úno 19, 2008 23:31

Re: Jaké auto?

Příspěvek od Shi »

jerome píše:Chce to len prísnejšie pokuty á la swiss a hneď bude lepšia situácia na cestách.
https://www.slovak.ch/auto-vo-svajciars ... arsku.html
To odobratie auta je bomba ;)
Jasně, rovnou trest smrti za cokoliv, co se policajtovi nelíbí a bude ráj na zemi. Ideálně takový ráj k jakému se dopracovali v Severní Korei.

Čím to asi tak bude, že ani pokuta až 500 000 Kč nestačila jako prevence toho, aby na dálnice nevjížděli řidiči bez dálniční známky ? Tím, že za to nebyl trest smrti ?

Ono by neškodilo trošku si něco o problematice prevence kriminality a související psychologii pachatelů přečíst a tím "něco" opravdu nemyslím bláboly produkované levicovými novináři. Jasně, i nesmyslným terorem obyvatelstva a šikanováním pomocí vysokých pokut lze nakonec dosáhnout toho, že bude bezpečno. Ale zdá se, že ani Severní Korea jako odstrašující vzor tohoto přístupu některým lidem nestačí k prohlédnutí toho, že to jde i jinak a mnohem lépe.
Uživatelský avatar
jerome
Příspěvky: 5779
Registrován: ned bře 13, 2011 12:37

Re: Jaké auto?

Příspěvek od jerome »

Nepomohla ani 500.000 kč pokuta ? Tak odobrať vodičák alebo samotné vozidlo. Šmitec ! To je ten Top trest ! Ono sa to dosť zvrhlo, že a čo... zaplatím pokutu a jazdím v pohode ďalej. Prečo by to malo byť tak ,že niekto takéto nariadenia dodržiava a ďaľší to má na háku ? Lenže to nik neschváli,lebo zas by neboli bubáky do rozpočtu = nebolo by z čoho kradnúť :?
Trest smrti by som aplikoval až po tom :mrgreen:
Honda Civic 1.4iS 66kw => ELF Evolution 700 STI 10W40
Honda Civic 1.6 i-Dtec 88kw => Motul 8100 ECO-clean 0W30
Jerry3
Příspěvky: 10755
Registrován: úte říj 18, 2005 19:58
Bydliště: Praha

Re: Jaké auto?

Příspěvek od Jerry3 »

Jerome, tvé myšlenkové pochody jsou, kulantně řečeno, poněkud "mimoběžné"...
Uživatelský avatar
kornel
Příspěvky: 1739
Registrován: čtv led 28, 2010 17:55

Re: Jaké auto?

Příspěvek od kornel »

jerome.. to je asi tak, ako keď sa ma väčšina z tých čo sa nejako dozvedeli, že som si zaobstaral Type-R následne pýtala, kde s tým budem jazdiť tak rýchlo.. na čo mi to je.. :lol: skrátka úplne obmedzené uvažovanie, vnímanie v širšom kontexte a súvislostí nula bodov :roll: ..príde mi to v korelácii s tým ako tu aj ty argumentuješ.
Uživatelský avatar
Colommbo
Příspěvky: 9845
Registrován: pon led 23, 2012 20:46
Bydliště: kutnohorsko-kolínské pohraničí

Re: Jaké auto?

Příspěvek od Colommbo »

kornel píše:...že som si zaobstaral Type-R následne pýtala, kde s tým budem jazdiť tak rýchlo.. na čo mi to je.. :lol: skrátka úplne obmedzené uvažovanie, vnímanie v širšom kontexte a súvislostí nula bodov :roll: ...
Jo, pokud si člověk pořídí (či o tom aspoň docela vážně uvažuje) na dnešní poměry docela (hodně) rychlé nebo třeba silné auto, takhle nějak bude uvažovat (a ptát se) nemálo lidí. Takových, pro něž jsou auta tak akorát přemisťovadlem z A do B (s velkým kufrem) a nejdůležitější pro ně je spotřeba. A že je jich fakt dost. Já je chápu a jejich názory jim nevyvracím, ale taky se nesnažím něco jim vysvětlovat či takovou volbu obhajovat. Kdo ví, ten prostě ví, a ostatní ať si třeba... 8)
W124 E320 Coupé R6 162kW 1994, 5Q man. Getrag "psí noha",
Shell HU 5W40,
přev. Ravenol ATF Fluid, dif. Castrol Axle Z Limited Slip 90
Uživatelský avatar
jerome
Příspěvky: 5779
Registrován: ned bře 13, 2011 12:37

Re: Jaké auto?

Příspěvek od jerome »

Je mi jasné,že tu dráždim bosou nohou viac hadov,ale čo sa týka tématiky rýchlosť je to len jedna z mnoha vecí o ktorých hovorí nejaká vyhláška. To,že si niekto túto časť vysvetlí po svojom je samozrejme jeho vec. Mám nadupané auto,alebo jazdím vždy čo to dá, vedie logicky k jej nedodržiavaniu. Ok. Potom sú však ďaľšie zákazy,príkazy tiež spomenuté vo vyhláške ktoré si svojvoľne vysvetlujú ďaľší (príklad jazda na červenú,STOP-ka,plná čiara atď...) a keď to všetko spojíme dokopy vyjde z toho presne taký bordel aký tu momentálne je :idea:
Kto to nepochopil,alebo ani nechce, je to jeho vec ;)
Honda Civic 1.4iS 66kw => ELF Evolution 700 STI 10W40
Honda Civic 1.6 i-Dtec 88kw => Motul 8100 ECO-clean 0W30
Jerry3
Příspěvky: 10755
Registrován: úte říj 18, 2005 19:58
Bydliště: Praha

Re: Jaké auto?

Příspěvek od Jerry3 »

jerome píše:...Mám nadupané auto,alebo jazdím vždy čo to dá...
V reálném provozu je tomu ovšem přesně naopak: největšími "frustráty" za volantem bývají řidiči podmotorovaných chcípáků! :x Skutečně nepamatuji, a to se mi zrovna tyhle momenty vrývají do paměti na hodně dlouho, kdy mne naposledy ohrozil či byť jen omezil řidič nějakého opravdu "nadupaného auta". On to totiž obvykle nemá vůbec zapotřebí. :idea:
Shi
Příspěvky: 1311
Registrován: úte úno 19, 2008 23:31

Re: Jaké auto?

Příspěvek od Shi »

Pokud by rychlostní limity byly zjevně odvozené od rozhledových parametrů a dalších fyzikálních aspektů, tak bych viděl jasnou souvislost s bezpečností provozu. Jenomže řidiči nevyráží do ulic s vizí "dnes někoho zabiji", takže drtivá většina nehod není dána tím, že řidiči chtějí jezdit nezodpovědně, ale tím, že řidič špatně vyhodnotil situaci.

Co takhle v první řadě zkusit zapracovat na tom, aby řidiči měli ty informace, které potřebují a až potom je zkoušeli trestat ?

Mi už se taky omylem podařilo najet na dálnici. Abych neplatil až 500 000 kč, měl jsem na nájezdu na dálnici začít couvat ?

Už se mi taky málem podařilo najet na "dálnici" v Praze do protisměru - značení ve zúžení bylo tak idiotsky poskládané, že celá skupina aut vjela do protisměru a pak jsme to po pár desítkách metrů, kdy jsme pochopili, že jedeme v protisměru rychle přesouvali do správného pruhu. Značení úplně tragické.

Už se mi taky podařilo nevejít se v zatáčce na okresce v rychlosti 80 km/h do svého pruhu - relativně ostrá blbě klopená zatáčka na horizonu v místě, kde se vozidlo nadlehčí a ztratí přilnavost, přitom je součástí úseku, kde se dá jet celkem trvale hodně bezpečně i cca 100 km/h - vše bez jakéhokoliv varování (žádná snížená nebo doporučená rychlost). Jel jsem tam ve dne za sucha 80 km/h a bylo to moc. Hned v další zatáčce, která byla zcela přehledná a kterou jsem těmi svými cca 80 km/h s klidem projel, bylo zcela zbytečné snížení na 60 km/h.

Všude značek jako by nás značkami bombardovali, ale jezdit se podle toho nedá. Jednou značka hrboly a snížení rychlosti na 60 km/h znamená, že je silnice i v těch 60 km/h skoro nesjízdná, podruhé člověk hrbol hledá celkem marně a naučí se tam nezpomalovat. Kdysi jsem na silnici, kde se jinak jezdí 80 km/h a projedou tam tisíce aut denně snad dva roky jezdil kolem zapomenutého snížení na 30 km/h.

Jsou země, kde se podle značek jezdit dá, takže to jde, když se chce. Jen u nás se furt hledá v tom, že budeme líp trestat řidiče. Juchůů.
Uživatelský avatar
kornel
Příspěvky: 1739
Registrován: čtv led 28, 2010 17:55

Re: Jaké auto?

Příspěvek od kornel »

jerome píše: Mám nadupané auto,alebo jazdím vždy čo to dá, ...
súhlas s jerry
..je to zovšeobecnený nezmysel. Práve so silným a reálne naozaj rýchlym autom (nie len v priamke), jazdiť štýlom čo to dá, absolútne nepotrebujem..
Uživatelský avatar
pepoh
Příspěvky: 2652
Registrován: sob črc 29, 2017 10:06

Re: Jaké auto?

Příspěvek od pepoh »

LPGObrázek Obrázek X-CESS :| Obrázek VST 8)
MOBIL SUPER 3000 X1 8) Eurol Engine Oil Treat 8) LQ-Molygen :wink: TOTAL INEO 0W30 :x
Uživatelský avatar
Pitris
Site Admin
Příspěvky: 27400
Registrován: úte čer 24, 2008 18:00
Bydliště: Brno

Re: Jaké auto?

Příspěvek od Pitris »

PowerShift od / do modrého oválu raději nebrat :roll: http://www.autoforum.cz/zajimavosti/pro ... -internetu
Honda ACCORD 2.4 i-VTEC Type-S 148kW, sedan, manuál.

Zima: Ravenol SSL 0w40, Hankook W330 Winter i*cept evo3
Léto: Repsol Competicion 5w40, Vredestein Ultrac Satin
Převodovka: Honda Genuine HG - MTF
Odpovědět