Itall a modelář / tady se můžete "hádat"

Další nezařaditelná témata

Moderátor: Colommbo

Odpovědět
Uživatelský avatar
bloke
Příspěvky: 1307
Registrován: úte čer 21, 2016 9:05

Re: Itall a modelář / tady se můžete "hádat"

Příspěvek od bloke »

Pozorujem, že v ostatnom čase sa riadne zopsuli gombíkové lítiové baterky, konkrétne 3V CR 2032.
Alebo sa mi tak rozožrali ich spotrebiče?
Jedny som dával do hodiniek, tam mi vydržali (1 ks) obvykle nejaké necelé 2 roky, potom rok, potom pol roka a napokon asi mesiac a pol - tá posledná bola GP s vyrazeným Made in Japan. Len preto som ju tiež kúpil, pre nepresvedčivosť výkonov GP sa im vyhýbam kde sa dá, aspoň 15 rokov.
Odvtedy som to vzdal a tie hodinky ležia bez energie a využitia.

Ďalšie CR 2032 som dával do váhy, tam je podobný trend: pred rokmi vydržali po 1 ks okolo roka, a teraz pár mesiacov. Naposledy som koncom roka zobral tie, ktoré boli poruke = slávne Tronic 6-balenie, vraj 230 mAh exp 10/2022 a tie boli vyflusnuté striedavo po dvoch týždňoch, 3,5 mesiacoch a po 1,5 mes...

Iné zážitky: dobíjacie AA Ladda mi ozaj dokážu držať foťák živý normálnu dobu; aj v rovnakom čase vykazujú vyššie napätie (nepoužívané/používané), aj pri už poklesnutých napr. 1,29 V, s nimi ešte foťák vykazoval plné nabitie - všetky dieliky v zelenom; ostatné bat. bývali pri 1,29 V už nepoužitelné - buď prázdna červená ikona, alebo sa vôbec nezapol.

Bežné alkalické AA/AAA mávam po období Duracellov, teraz buď Varty alebo Tronic, či kauflandové K-Classic - to by mohli byť stále Varty (vyrobené sú všetky v DE a majú obvykle rovnaký font vyrazeného dátumu aj na sebe, aj na krabiciach pre obchody).
Niekedy sú slušné, ale žiaden extra zázrak, hlavne preto že bývajú nevyrovnané - niektoré z balenia lepšie trvalky, iné slabšie. Ale to čo som kedysi vyšťavené vyhadzoval, teraz stačí oživiť krátkym dobíjaním 200 mA pár minút, a sú zas schopné, trebárs vo svietiacich baterkách.
D-čkové K-classic LR20 vyzerajú dobré ťahače, mám ich len v jednom Philips rádiu (kúpené vo výpredaji tuším za 8 centov balenia po 2 kusy s normálnou expiráciou cca +2-3 roky)

Najviac ma v tomto prekvapili pred rokmi alkalické Tesco (pravdepodobne PRC), tie vydržali asi najviac v rôznych hodinách, prístrojoch, ešte v staršom designe strieborno-modrom. Nedúfam však, žeby dnes išlo o rovnakú kvalitu/výrobu.
Obrázek « Vous n’imaginez pas tout ce que Citroën peut faire pour vous »
jarson1
Příspěvky: 2088
Registrován: pon zář 01, 2014 8:39
Bydliště: RV ( SK)

Re: Itall a modelář / tady se můžete "hádat"

Příspěvek od jarson1 »

ano, mas pravdu , potvrdzujem asi najlepší pomer cena/výkon u tesco long life alkaline. Dizajn nerieš, je to to iste.
Inak k tým CR2032 - mam to do dialkoveho k toyote - pred asi 10 rokmi som menil (asi povodné este!) Panasonic, ktore tam boli ked som auto kupil. Kedže bolo vyrobene 1996 mohli mat cca.14-15rokov.
Odvtedy som presiel zhruba rovnakou cestou ako ty. Menim to zhruba tak po 1a1/2, možno dva roky. Tiež som hladal "made in japan"...je to žial už jedno. Najdlhsie odvtedy - asi 5 rokov mi vydržali nejaké, co som kupil u miestneho hodinára. Žial značku neviem a ani on už netuší.Teraz má asi tak to isté , co ostatní.
Poradil kupit Energizer lithium. Ma aj papierovo najviac mAh z ostatných bežne predavaných.
https://www.mikromarz.com/www-mikromarz ... ews/0/2/41
tu je k tomu nejaký testík:
https://www.mikromarz.com/www-mikromarz ... ews/0/2/41
Toyota Carina E 1.6 Xli LB 1992 Japan
Obrázek
Ex.Toyota Carina E 1.8 GLI LB. 1996 GB
HONDA Civic 8G 4D 1.8 2006 Turkey
Obrázek
Uživatelský avatar
bloke
Příspěvky: 1307
Registrován: úte čer 21, 2016 9:05

Re: Itall a modelář / tady se můžete "hádat"

Příspěvek od bloke »

Ten test si onedlho pustím, ak bude čas.
Hodinári zvykli často dávať gombíkové batérie Renata (CH), to boli pred rokmi ukážkové trvalky. Mal som ich v dialkovom na auto a aj v nejakých hodinách (aj ako pôvodné bat. - tuším i v Orientoch, casiách), pred nejakými 15-20 rokmi a vydržali veky, hlavne v dialkom tuším cez 16 rokov. Potom som tam dal Philipsy, ale už DO nepoužívam - aj neverím baterkám kedy o krátky čas zdochnú a nebudem vedieť otvoriť bez podkapotového vypínania alarmu, aj...

Ale pred pár rokmi som zistil, že ani Renaty už tak dlho nezotrvajú, náramkové hodinky s výmenou od hodinára s nimi išli asi necelý rok a pol, tam som dúfal v lepší výkon a prestal som i zadávať výmeny hodinárom.

Tescové teda stále slušné? Dík za info + zaujímavé, lebo v čase každý všetkto mení (obvykle k horšiemu buď na striedačku, alebo ultimatívne), i výrobky, ktoré zakrývajú anonymných výrobcov / pre značky reťazcov.

Teraz mám však na ceste várku Várt AA/AAA, aj dobíjacie aj alkalické, tak keď mi to zas nepo,erú v mall ako už párkrát s Eneloopmi, tak budem mať určitú zásobu.
Obrázek « Vous n’imaginez pas tout ce que Citroën peut faire pour vous »
torro
Příspěvky: 583
Registrován: ned led 15, 2017 19:19

Re: Itall a modelář / tady se můžete "hádat"

Příspěvek od torro »

Renaty se dávají do Siemens Simatic. Přestože jsem donedávna s nimi měl dennodenně co do činění, pamatuji si na jedinou výměnu baterie v 20 let starém přístroji. Ale jsou to trochu jiné kategorie, než v hodinkách. :wink:
Uživatelský avatar
Misojogi
Příspěvky: 2341
Registrován: čtv črc 07, 2011 14:20
Bydliště: Bratislava

Re: Itall a modelář / tady se můžete "hádat"

Příspěvek od Misojogi »

Baterie Ladda pre Ikeu pravdepodobne vyraba Panasonic Sanyo
https://www.slrlounge.com/panasonic-ene ... -the-same/
In other words, there is only one factory currently in Japan that can make Low Self-Discharge nickel-metal hydride batteries (LSD Ni-MH) and that is FDK. FDK is an OEM manufacturer for other brands, Like Amazon, Fujitsu, Panasonic, and IKEA.

At $6.99 for a pack of 4, the IKEA branded batteries are cheaper than their Panasonic counterparts, that must mean they are not better right? The fact that IKEA has ownership of their own retail locations, zero advertising that is made for the product, and built-in distribution chains already in place all contribute to lower cost of the product.

Since both products are essentially the same, it’s much harder to justify the high cost of Eneloop Pros, when you can get the same for less and easily write on them to boot.
Tieto auta mam na krku:

Daewoo Matiz 0,8 l 37kW rok 2001
Seat Inca SDI 47kW AEY
PSA Berlingo 1,4 l 55kW KFW
PSA Xara Picasso 1,6l 80kW NFU
Touran diesel 2006
Rexton SsangYong 2010

uzitocne info: post27317.html#p27317
Odpovědět