Humor :-)

Další nezařaditelná témata

Moderátor: Colommbo

Odpovědět
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Modeláři schválně dávám odkazy na stránky kde není nutná registrace....ani já na nich nejsem registrován.Stačí jenom potvrdit že je ti víc jak 18 :D
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

A TO DOUFÁM TOBĚ JE?!?Nerad bych měl problémy :lol:
modelář

Příspěvek od modelář »

Když já mám strach na tyhle stránky lézt, aby se nepřišlo na to, že porušuji věkové pravidlo... :P
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Hele tak můžeš ale pod jednou podmínkou.....že nebudeš koukat na prasárničky :!: :lol:
modelář

Příspěvek od modelář »

Já to ovšem myslel naopak, tedy ten věk tzv. shora: to víš, staříci se už nesmějí rozrušovat... :(
modelář

Příspěvek od modelář »

Staříky totiž nejvíce rozruší, když se nemohou vzrušit... :x
Uživatelský avatar
Pitris
Site Admin
Příspěvky: 27480
Registrován: úte čer 24, 2008 18:00
Bydliště: Brno

Příspěvek od Pitris »

modelář píše:Staříky totiž nejvíce rozruší, když se nemohou vzrušit... :x
Ty "staříku" :lol: :lol: :lol: Vždyť nejlepší roky máš jen těsně za sebou :lol: .....a hodně před sebou
modelář

Příspěvek od modelář »

No nic, do 21. 12. 2012 snad ještě nějak dožiju, abych tzv. byl u toho. Už se těším, přímo totiž zbožňuji, když se něco děje "pořádně"! :lol:
skodovkar
Příspěvky: 6272
Registrován: pon pro 29, 2008 16:40

Příspěvek od skodovkar »

Často se to spojuje s tím, že tím datem končí Májský kalendář, ale já si myslím, že už je nebavilo dělat kalendář na 1000 let dopředu, tak prostě skončili.
Slyšel jsem zajímavé názory na to co by se mělo stát. Jeden tvrdí, že bude konec světa, druhý říká, že se velice změní lidstvo. Třetí říká, že začne odcházet do důchodu poválečná generace, která si začne vybírat své úspory na důchod, což by mělo zamávat s finančními trhy.
Sám si myslím, že to je takový humbuk jako Y2K a nakonec nic.
Prostě se jedná o dvojkové a jedničkové datum, což v astrologii a okultních vědách vzbuzuje zájem a očekávání. Ale kdyby to měl být konec světa, tak by mě to pěkně naštvalo, protože v šestém semestru začneme konečně probírat zajímavé věci.
modelář

Příspěvek od modelář »

skodovkar píše:Ale kdyby to měl být konec světa, tak by mě to pěkně naštvalo, protože v šestém semestru začneme konečně probírat zajímavé věci.
Tak se na to vrhni hned, abys to stihl!

Jinak staré Maye to nepřestalo bavit, jim údajně chyběl další znak v jejich snad osmičkové soustavě pro to, aby mohli pokračovat. A pak už to kvůli conquiscadorům a jejich nemocem nějak nestihli, takže se vlastně ani toho budoucího konce nedožili, chudáci...
Shi
Příspěvky: 1333
Registrován: úte úno 19, 2008 23:31

Příspěvek od Shi »

skodovkar píše:Sám si myslím, že to je takový humbuk jako Y2K a nakonec nic.
Y2K - než to označíš za humbuk, tak si o tom radši něco zjisti. Řídicí systémy, které pracují s časem nebo datem jsou docela rozšířené. S časem a datem pracují skoro všechny ekonomické systémy. Investovala se hromada peněz a bylo odstraněno na desetitisíce chyb v softwaru jen proto, aby se nic nestalo. A to, že se problémy tutlaly ještě neznamená, že problémy nebyly:

http://en.wikipedia.org/wiki/Year_2000_problem

Legrace by byla, kdyby vypadl systém GPS. Ne kvůli poloze, ale proto, že to stále více systémů považuje za 100% spolehlivý zdroj velmi přesného času. Jeden z důvodů proč se budují Galileo a Glonass je právě snaha být nezávislý na jednom systému. Ale v případě kosmické "nehody" (sluneční vítr) můžou být v mnoha technických systémech komplikace z důvodu chybějící synchronizace hodin. Dříve se používal např. systém DCF77, případně kombinace GPS a DCF77, dnes se stále více systémů spoléhá na GPS.

V USA už se kdysi stalo, že na křižovatce systém poslal auta proti sobě právě proto, že se rozpadla sychronizace času (z důvodu nějaké technické chyby a debility autora technického řešení).
Naposledy upravil(a) Shi dne sob lis 20, 2010 9:58, celkem upraveno 1 x.
modelář

Příspěvek od modelář »

Shi píše:
skodovkar píše:Y2K - než to označíš za humbuk, tak si o tom radši něco zjisti. ... Investovala se hromada peněz a bylo odstraněno na desetitisíce chyb v softwaru jen proto, aby se nic nestalo. A to, že se problémy tutlaly ještě neznamená, že problémy nebyly
Já si to dovolím potvrdit, a to nikoli na základě otevřeného zdroje, jakým je wiki, nýbrž na základě neveřejných informací. Lidi totiž není třeba strašit, poněvadž i na základě holé informace může vzniknout panika s následky přesahujícími potenciální dopady hrozícího nebezpečí. Lidé se totiž bojí rádi a informace tohoto druhu si interpretují po svém, bohužel obvykle nesprávně. To však zároveň neznamená, že "za kulisami" nejsou podnikána nákladná opatření na jejich ochranu či přinejmenším zmírnění potenciálních dopadů hrozícího nebezpečí...
Shi
Příspěvky: 1333
Registrován: úte úno 19, 2008 23:31

Příspěvek od Shi »

Bohužel to, že celá řada technických systémů chyby obsahovala je realita. A i na té wiki zmíněné příklady z Japonska, kdy v jaderné elektrárně chvíli nefungovala radiační ochrana a v jíné naopak spustil falešný alarm ukazují, že problém existoval. Stejně tak problémy mnoha bankovních aplikací atd. A protože dobře vím jak se občas SW vyvíjí a jak hloupá a krátkozraká rozhodnutí se občas přijímají, tak trvám na tom, že to humbuk nebyl. Ale tam, kde o něco šlo, se před rokem 2000 dost urputně testovalo co se o půlnoci stane.

Tady máš další seznam skutečných problémů:
http://www.greenspun.com/bboard/q-and-a ... _id=000RSP

Nefunkční jeřáby, taxametry, problémy s platebními kartami, letištními systémy, fakturace, ... Problémů byla skutečně hromada. A stačilo by, aby se prakticky kdekoliv v evropě nevychytal nějaký solidní problém v řízení elektrizační soustavy a měli bystme tu krásný blackout. To, že se nakonec nic hrozného nestalo je výsledkem mnoha hodin testování a odstraňování nalezených chyb.
modelář

Příspěvek od modelář »

Když lidé si už zvykli, že fungování jakýchkoli systémů je "automaticky spolehlivé". Pravý opak ovšem mnohem více odráží skutečný stav věcí a úsilí věnované zajištění oné funkčnosti je často mnohem větší, než si normální smrtelník vůbec umí představit...
ka-spel
Příspěvky: 1092
Registrován: úte lis 07, 2006 22:51
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

Obrázek
byloObrázek
je Obrázek
Odpovědět