Řekl bych že vázne buď na čepech pohyblivý třmen nebo nějaký pístek. Nebo se jen úplně nevrací nějaká deska (to by ale ten mechanik měl poznat/upravit. I když? Jestli při výměně desek nezkontroluje funkčnost systému - a napovídalo by tomu to že po výměně desek je to i horší, tak bych tipnul že sis možná nevybral toho nejlepšího mechanika)Matěj píše: ↑úte pro 19, 2023 7:19 Dobrý den,
mám prozaický problém. Pískají mi brzdové destičky, ale paradoxně ne když brzdím, ale když normálně jedu.
Je slyšet podle rychlosti otáčení kola jak to pískne. Když jedu pomalinku, tak je slyšet písk, písk, písk, písk. Když to valím, tak se to pískání sline do jednoho rychlého píííííííísk. Ale stačí, když se jemně dotknu brzdového pedálu a přibrzdím a pískání ustane.
Trvalo to zhruba 14 dnů, tak jsem dal včera auto svému mechanikovi, aby vyměnil brzdové destičky.
Dnes ráno jsem jel do práce a je to ještě horší....

Najít kolo které to dělá, vyndat desky a zajistit jejich volný pohyb v uložení, povolit na čepech pohyblivý třmen, sundat gumovou prachovku (nesmí být poškozená), očistit a namazat čepy, a/nebo příp. uvolnit event. přidřený pístek.... A potom to udělat i na těch 3 dalších protože tam to přijde za čas taky....