BioDíesel B100

Diskuze o palivech

Moderátor: Colommbo

Odpovědět
kahsa

BioDíesel B100

Příspěvek od kahsa »

Zdarvím, mám dotaz zda někdo jezdí na bionaftu? Mám hned u baráku pumpu KN PRONA a tam mají jejích naftu BioDIESEL100? za 24,50 což jesuprová cena. Vím že je bionafta sajrajt,ale řikám si že bio-složky jsou i normální naftě tak proč to tam nenalejt nebo to alespoň namíchat. Najezdím ročně cca 90tis-km,takže bych dost ušetřil.Prosím napište své názory.díky

Mám octavku 1.9 tdi 66kw rv.1997 najeto 320tiskm
mipesa
Příspěvky: 763
Registrován: čtv srp 28, 2008 20:39

Příspěvek od mipesa »

Tato, řekněme, nafta je vyrobená čistě z rostliných produktů, tudíž má 100% podíl biosložek, cena suprová, vzhledem k osvobození spotřební daně na biosložky.Znám firmu co něco podobného vyrábí, ale doporučuje to míchat s klasickou motorovou naftou a když se zeptáš na doporučení výrobce motoru tak pochybuju, že dá jasnou odpověď. U Ochcávky 1,9 TDi to asi nebude problém, když to sekneš 1:1, ale ber to, že se jedná o alternativu nafty a někde to bude znát.Já osobní zkušenost s tím nemám, ale určitě bych byl opatrný.Najezdíš hodně, proto chápu Tvojí potřebu ušetřit.
Uživatelský avatar
Pitris
Site Admin
Příspěvky: 27400
Registrován: úte čer 24, 2008 18:00
Bydliště: Brno

Příspěvek od Pitris »

1:1 - mimo mrazy možná ano, v mrazu bych ji raději nepoužíval, a stejně to (asi) bude chtít častěji čistit/měnit palivový filtr.
kahsa

Příspěvek od kahsa »

díky za reakci, no to že bych ušetřil na naftě.to teda joo. ale mám z toho strach,motor už má najeto vcelku dost (ale myslím že i dost před sebou podle zvuku) . No mám ztrach z toho že se budou uvolňovat usazeniny z normální nafty a nastanou problemy...vstřiky,hadice budou tect... no uvidím zda se ještě někdo k tomu vyjádří a já to promyslím :-))
Petr H.

Příspěvek od Petr H. »

Zas bych se toho tak nebál. Vzhledem k tomu, že už nějaká ta biosložka je i v normálním palivu, tak případné usazeniny to dávno rozpustilo. Pro klid duše můžeš vzít sebou náhradní filtr a udělat postupný přechod zvyšováním podílu. Od r.v.95 by měly být hadice i těsnění FAME odolné. Ale to neznamená, že něco nepovolí a to třeba i na naftu.
:lol: ale jak píšou na jiném foru natankuj strachnou naftu a pak napiš jak to dopadlo...
JonBovi

Příspěvek od JonBovi »

Do Octávky TDi co má bosch rotační čerpadlo bionafta bezproblému muže přijít čistá.. na zimu je ale lepší na pul s naftou.. Já jezdím se starým TD od fiatu na bionaftu už rok a není problém... akorád jsem jednou měnil přepadovky pač tekly..
Odpovědět