Benzín od ONO

Diskuze o palivech

Moderátor: Colommbo

Návštěvník

Benzín od ONO

Příspěvek od Návštěvník »

Občas nakupuji BA95 u ONO v Jihlavě. Jelikož převážně jezdím (v zahraničí) na 100 oktanový Shell, rozdíl v oktanovém čísle samozřejmě okamžitě cítím. Ovšem s benzínem od ONO dosahuji citelně menší (min. o litr!) průměrné spotřeby, a to jak podle PP, tak výpočtem podle tankování do plné (údaje PP sedí na desetinu), přičemž průměrná rychlost je +- stejná. Nějaký názor?
Pkod1

Příspěvek od Pkod1 »

Co mate za auto, ze citite zmenu OC?

Mensi spotreba... Treba to mate k nejblizsi pumpe s kopce :)
alfi166silver
Příspěvky: 674
Registrován: ned úno 01, 2009 8:57

Příspěvek od alfi166silver »

ONO,alespoň u nás má na čerpačce napsáno,že dováží oleje z Německa,mají tam i přesný název rafinerie.Párkrát jsem u nich tankoval a opravdu jsem měl o cca 1 litr nižší spotřebu než na Shell nebo OMV. Nemůžu na ně říct špatné slovo. Teď,po velmi špatné zkušenosti s benzínem od pumpy u Kauflandu, tankuji pouze na Benzině.
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Pkod1 píše:Co mate za auto, ze citite zmenu OC?

Mensi spotreba... Treba to mate k nejblizsi pumpe s kopce :)
Mám Mitsubishi Galant 2,4 GDI. Tento motor je na kvalitu paliva mimořádně citlivý a přestože výrobce předepisuje min. BA95, na většinu běžných BA95 si dokáže v přechodových režimech zazvonit, na některé dokonce i při vytáčení do vysokých otáček. Vyzkoušel jsem všechno možné a jen na Shell Optimax 100 si vůbec nezazvoní. Jelikož žiju v zahraničí, kde je toto palivo jen o trochu dražší a navíc za jeho tankování získávám dvojnásobek zákaznických bodů, jezdím prakticky výhradně na něj.
Pro rejpaly: Při cestách do Čech tankuji tam, kde už dotankovat potřebuji a kde se i během nočního režimu benzínky mohu občerstvit a zajít si na toaletu. Než byl dokončen obchvat Jihlavy, tankoval jsem u ICOM, ale v souvislosti s otevřením obchvatu jsem víceméně náhodou objevil ONO.

Normálně jezdím mimo dálnici za cca 9l/100km, když se hodně snažím, tak se dostanu k 8,5. Ovšem s benzínem od ONO jedu vcelku bez problémů za 7,5! Tento efekt jsem nepozoroval u žádného jiného paliva. A jelikož se tak děje pokaždé, ať už jedu přes Jihlavu jedním či opačným směrem, vylučuji náhodu v podobě příznivého větru. Navíc jezdím v 90% případů v noci, takže možno vyloučit i vliv provozních podmínek.
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

U ONA tankuji také do nového motoru 2.0 TFSI a také nepozoruji rozdíl od jiných čerpacích stanic..
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Anonymous píše:U ONA tankuji také do nového motoru 2.0 TFSI a také nepozoruji rozdíl od jiných čerpacích stanic..
Jenže mně jde o to, že ten rozdíl POZORUJI a neumím si ho vysvětlit!
Uživatelský avatar
Pitris
Site Admin
Příspěvky: 27480
Registrován: úte čer 24, 2008 18:00
Bydliště: Brno

Příspěvek od Pitris »

Anonymous píše:....Mám Mitsubishi Galant 2,4 GDI....
ano, tyto motory jsou opravdu velmi "háklivé" na kvalitu paliva, a je možné, že pokud je tam "horší" benzin, řídící jednotka se nastaví do nějakého jiného - možná chybového, ale ne v pravém slova smyslu - režimu, a "dává" víc benzinu. Ale je to jen "tip z dálky".
řepoňa

Příspěvek od řepoňa »

páč ta kára má vesoké kompresni poměr a každé voktan navic se dokáže vechutnat.
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Že do toho vstupuji: Tazateli šlo o to, proč má s benzínem od ONO o litr nižší spotřebu, když oktanově nedosahuje kvalit "stovky" od Shellu. Tak se laskavě vyjadřujte k věci a nepleťte sem záležitosti, které jsou mu evidentně jasné.
Sám za sebe sděluji, že odpověď neznám. Ledaže by tam lili nějaké opičí kapky, které na GDI opravdu fungují... :lol:
alfi166silver
Příspěvky: 674
Registrován: ned úno 01, 2009 8:57

Příspěvek od alfi166silver »

Na opičí kapky bych to neviděl.....Podle německýho autotestu měly výkonná auta (Porsche a tuším Audi TT..) se 100 oktanovým Shellem asi o 2% větší spotřebu než s běžným benzínem. Možné je taky, že ONO "neokrádá" :D :D zákazníky a jejich benzín prostě je takový jaký má být.... :D ,Možné je všechno, třeba i Mobil1 0W-40 5 litrů za 1000,-Kč. Prostě někteří "trhovci" tak milují své zákazníky,že jim přispívají i ze svého :D :D :wink:
Moja

Příspěvek od Moja »

Dnes jsem poprvé vyzkoušel benzín BA95 od ONO a musím potvrdit že kvalita je výborná.Motor má větší sílu v kopci a rychleji se vytáčí.A spotřeba o 1,4 nižší. :wink: :lol:
Radek Ott

Příspěvek od Radek Ott »

Zdravím všechny, nedalo mi to a u ONO jsem natankoval také. Zatím jsem ujel cca 300km (Daewoo Nubira 1,6 16V 78kW 1999) a musím říci, že opravdu pozoruji o dost lepší zátah a lepší chování motoru. Jak to dopadne se spotřebou to napíši až vyjedu celou nádrž, ale zatím patří ONU chvála :)
Radek
P.S. jezdím hlavně po Praze, tak jsem na tu spotřebu zvědavej.
Radek Ott

Příspěvek od Radek Ott »

Jak jsem slíbil, tak píši.... Takže spotřeba dle výpočtu (dotankováno do plna) vyšla na 7,3 l/100km (řekněme, že s drobnou rezervou max. 7,5). Najeto vše po Praze a jen poslední jízda byla po dálnici přes Plzeň do Německa. Dotankováno v Plzni též u ONO. Takže naprostá spokojenost a myslím, že velmi slušný výsledek, který mne mile překvapil. Pro jistotu to po další nádrži spočítám opět :wink:
Radek
Uživatelský avatar
Pedro
Příspěvky: 7757
Registrován: úte zář 22, 2009 12:10
Bydliště: Praha 6

Příspěvek od Pedro »

Dnes v noci,kolem 2h,jsem se nachomýtl v Phe Měchplupých. U pumpy ONO. A po dlouhé době jsem viděl frontu aut čekajících na místo u stojanů. To se dnes fakt nevidí,aby v každé lajně čekali 3-4 auta.Dročky,civilové,kravatáři...toyota,2x medvěd,vytuněný clio,audi TT....
Cena béňa 95 25,20kč. A cena "mého" oleje 4L 499kč.
Itall

Příspěvek od Itall »

U ONO tankuji pravidelně, cena nejlepší a benzin normální, bez potíží. Že by to jelo lépe, to ne, spotřeba velmi slušná, to ano.
Odpovědět