Auta made in Japan vs Evropa - "tvrdohlavost"

Další nezařaditelná témata

Moderátor: Colommbo

Odpovědět
Návštěvník

Auta made in Japan vs Evropa - "tvrdohlavost"

Příspěvek od Návštěvník »

Toyota má další problémy s luxusními Lexusy

Japonská automobilka Toyota má opět problémy se svými vozy. Tentokrát musí svolat k opravě na 17 tisíc luxusních Lexusů. Během testů bylo totiž zjištěno, že za jízdy prosakuje palivo.
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

To jsou ty auta z jiného světa za molion a více ,u nich je ale prakticky vyloučeno že by mohlo unikat palivo aspoň podle některých přispěvatelů,nebo se pletu. :lol: Technika je hold jenom technika.
ka-spel
Příspěvky: 1092
Registrován: úte lis 07, 2006 22:51
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

Pkod píše:K tomu Vasemu hospodskemu mudrovani o zbohatlicich a chudacich: Ti zbohatlici investuji SVE penize (ne Vase ci cizi), davaji tim praci treba zrovna Vam a Vam umoznuji vydelat si penize, plati dane (i za Vas), socialni a zdravotni v objemech pro Vas zrejme nepredstavitelnych. Tim zivi i ty "vydrzovane", aby si taky mohli neco koupit. Narozdil od chudaku tedy "otacenim" penez ekonomice pomahaji. Tedy na rozdil od "chudaku" a lemplu na podporach, kteri utraceji CIZI penize.
Pokud se obouval anonym do lidí dávajích zaměstnanost, daně, HDP, tak je to samozřejmě špatně, ale myslím, že spíš myslel ty podvodnikatele, kteří nikoho nezaměstnávají, max. svoji rodinu, daně ani odvody neplatí, přiznání vždy na nule nebo v mínusu a přesto baráčky postavené, auta neustále nová atd. Odpověď na předmět podnikání od nich však nedostanete. Oproti nim poctivý podnikatel ať firma nebo řemeslník za jakoukoliv publicitu a reklamu je vděčný.
byloObrázek
je Obrázek
modelář

Příspěvek od modelář »

Anonymous píše:To jsou ty auta z jiného světa za molion a více ,u nich je ale prakticky vyloučeno že by mohlo unikat palivo aspoň podle některých přispěvatelů,nebo se pletu. :lol: Technika je hold jenom technika.
Tuto zprávu jsem nezachytil. Zato jsem zachytil jinou, kde se uvádí, že GM svolává statisíce svých vozů pro problémy - světe, div se - s váznoucím plynovým pedálem! Kdo by to byl řekl, že? Ale dokonale to potvrzuje mou původní informaci, že ty problematické pedály plynu u Toyoty pocházejí ze stejného zdroje, který dodává i pro GM a převážnou část výrobní základny má - kde jinde, než na území USA!

A ještě vzkaz pro anonyma: Samozřejmě se pleteš, poněvadž jsi to, na co narážíš, vůbec nepochopil. A v míře selektivity a manipulace s informacemi si můžeš podat ruku s všemocnými médii financovanými jistými koncerny... Pracuješ pro ně nebo jsi jenom dokonale sám "zpracovaný"?
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Když už po třetí za malý čas má toyota problém a sama uzná že to problém je jinak by ty vozy nestahovala,tak to o něčem svědčí.Ale kdo chybu nepřizná a bude si zpívat jednu a tu samu písničku že vozy z jiného světa poruchu nemůžou mít, tak ten je zmanipulovaný :wink:A když někdo tu zprávu nezachytí to neznamená že nevyšla nebo že to není pravda,on někdo rád zachytává jen ty zprávy které se mu hodí.
modelář

Příspěvek od modelář »

Anonymous píše:Když už po třetí za malý čas má toyota problém a sama uzná že to problém je jinak by ty vozy nestahovala,tak to o něčem svědčí.
- Pokud považuješ zaplacení vysoké pokuty správnímu orgánu USA za "uznání existence problému", pak málo znáš komerční prostředí a politiku velkých firem z onoho "jiného světa". A pokud se domníváš, že ten, kdo vozy nestahuje, žádné problémy nemá, pak jsi ale úplně vedle!

Ale kdo chybu nepřizná a bude si zpívat jednu a tu samu písničku že vozy z jiného světa poruchu nemůžou mít, tak ten je zmanipulovaný :wink:
- Prosím o citaci kterékoli části jakéhokoli mého příspěvku, jež by dokazovala, že právě já jsem chybu nepřiznal. Kromě toho jsem nikdy nikde nenapsal, že za vůz "z jiného světa" považuji právě Toyotu. A aby to to bylo úplně jasné, tak rovnou napíšu, že Toyoty vnímám jako nadprůměrně spolehlivé velkosériové tuctovky bez jiskry a duše pro zcela průměrného, tj. nejčastěji tupého řidiče, který nemá velké požadavky a pozná tak okorát, že to jede/nejede.

A když někdo tu zprávu nezachytí to neznamená že nevyšla nebo že to není pravda,on někdo rád zachytává jen ty zprávy které se mu hodí.
- Nápodobně!
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Podle tvojí averze proti všem tuctovým zaostalým a pozemským škodovkám ,jsem jaksi vytušil že všechny zahraniční auta které mají výbavu v "plné palbě"jsou něco nadpozemského ,hodného obdivu a absolutně bezporuchového.Kde se my škodovkáři hrabem na takové Bosse kteří si jezdí v kárách z jiných světů. :lol:
modelář

Příspěvek od modelář »

Anonymous píše:Podle tvojí averze proti všem tuctovým zaostalým a pozemským škodovkám ,jsem jaksi vytušil že všechny zahraniční auta které mají výbavu v "plné palbě"jsou něco nadpozemského ,hodného obdivu a absolutně bezporuchového.Kde se my škodovkáři hrabem na takové Bosse kteří si jezdí v kárách z jiných světů. :lol:
Opět jsi na omylu! Nemám averzi vůči škodovkám, ale vůči obchodním praktikám Škody či spíše jejího mateřského koncernu, které zákazníci onoho koncernu tzv. baští i s navijákem. Protože jenom zcela neinformovaný (atd. - dle mého příspěvku z dnešního dopoledne) zákazník je ochoten a schopen výrazně přeplácet technicky zaostalý, nevybavený, nespolehlivý, nevýkonný (atd. - ať si každý dosadí sám) vůz ze spodní části nabídky značky jenom proto, aby si např. chudák průměrný Švýcar mohl pořídit RS-ko v "plné palbě" za vzhledem k vlastnostem (přinejmenším těm deklarovaným) v dané třídě na tamním trhu podprůměrnou cenu.

Aby to bylo úplně jasné: Nekritizuji to, mezi čím si průměrný český zákazník na trhu vybírá, jen mi smutno nad iracionálními motivy výsledku jeho výběru.

A rovnou předejdu napadení za to, že nepodporuji koncept "buy Czech": Kdyby na sobě průměrný český zákazník nenechával dlouhodobě dříví štípat, i ty škodovky pohybující se po českých silnicích by už dávno byly vozy alespoň trochu se blížícími těm z "onoho světa"!
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

My češi jsme skromní a dříví na sobě štípat necháme ,to máš pravdu ,podle toho dopadly i ty volby.A protože se umí napakovat jen někteří ,tak ti si možná koupí nová auta z jiného světa ,a těm kteří jsou jaksi méně ohodnoceni čili více okradeni a nechtějí starou popelnici z jného světa ,tak jim stačí starší či nová pozemská škodovka.Jistě zase namítneš a za tu cenu by mohl mít ojetou slušnou nadpozemskou popelnici.Ale někdo bohužel nechce kupovat drahé náhr díly jak tu někdo v jiném článku psal že sada ložisek kol na felicii je za 20 eur a on chudák do oplíka musí koupit za bůhví kolik celý náboj ,všechno má jaksi svoje pro a proti.
modelář

Příspěvek od modelář »

Už jsem tu v nějakém vláknu psal, že neznám jednoznačnou odpověď na otázku, jakou značku vozu si pořídit. Zato však znám jednoznačnou odpověď na otázku, jakou značku auta určitě nekupovat: Opel!

A pokud jde o ceny těch náhradních dílů, pak platí, že když si pořídíš ojetinu "z jiného světa", tak povětšinou žádné nepotřebuješ. A kdybys byl náhodou perfekcionista (třeba jako já :lol: ) a chtěl ji mít ve 100% stavu i navzdory stáří, pak tě třeba překvapí informace, že značkové (byť neoriginální) přední tlumiče stojí třetinu ceny toho, co na Octavii, přičemž ty na Octavii by při stejné kilometráži byly nikoli na první, ale už druhou výměnu. Prostě všechno je povětšinou jinak, než jak se to mezi "motoristickým lidem obecným" traduje, zvláště pak v ČR a SR!
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Není to jaksi jinak ,každý má svoje zkušenosti a požadavky a těm věří.Někdo najede miliony km a tomu se možná vyplatí auto za moooc peněz které se skoro nekazí,někdo za celý život najede 50 000km a auto odejde na stáří v garáži. A auto které nejezdí je po pár letech neprovozuschopné má se mu v garáži "pokazit" auto za milion.
modelář

Příspěvek od modelář »

No a teď si představ onoho BOSSE, náležitě hrdého na svůj vůz za hódně přes milión, který nemá sebemenší šanci proti údajné plechovce za zůstatkových 50k. Už proto nepochopím, že někdo vysolí 100k za ojetou škodovku podřadných kvalit a pochybného technického stavu. A přesně takto jsem myslel to mé původní přirovnání s auty "z jiného světa", k němuž se tímto oklikou vracím.
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Ty asi závidíš že je někdo tak bohatý aby si mohl kupovat levné věci že?Je známo že někteří boháči jsou strašní skrblíci někdy je to až nemoc znám to ze svého okolí ,-na kontě miliony a pujčí si od chudáka na oběd a počítá halíře ani tringelt nenechá ale to jsou lidi ,co člověk to jiná povaha i jiná priorita ,tady je asi pravdivé přísloví -peníze kazí charakter.I když musím přiznat malinko bych se zkazit nechal ale zase né tolik abych byl svině :lol: Hlavně zdraví.
modelář

Příspěvek od modelář »

Ne, já jim ty jejich rádoby problémy rozhodně nezávidím. Ovšem co mne jako člověka technicky orientovaného nejvíc štve, je skutečnost, že vůz stejných kvalit, jaký se dnes dá jako ojetý pořídit za zmíněných 50k, se už bohužel nedá koupit jako nový, i kdyby měl nakrásně stát třeba ten milión.
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Mám zkušenost že i ojetá udržovaná škodovka za 30 k najede bez problémů a bez větších oprav dalších 150 tisíc km a to se vyplatí ale musel být technický typ ten před tebou a ty taky ,jestli je to tech analfabet tak se před ním třese strachy i nové auto z jiné planety,a za tím si stojím.
Odpovědět