tak pridám taku tu "parciálnu" dnešnú skúsenost, lebo ma to mierne udivilo
Spomenul som si pritom na Pitrisa a to hned dvakrát
Išiel som dnes z východu od svokrovcov ( TV - KE - RV), pričom som bral len takých lahkých 10litrov BA95 E10 v TV na Slovnafte (lebo iná pumpa po ruke nebola a bežne tento benzín netankujem). Bral som manželku, syna a plato VAJÍČOK

( teda okrem iného proviantu ako to tak býva). Takže ako Pitris pred časom napísal obrazne , tak ja dnes doslova "s paňmámou a vajíčkama".
A teda som aj otáčkovo bol akosi častejšie pod obvyklymi 3tis, na 6ku okolo 2500, ale aj na5ku...maximálka 130 v jedinom takomto úseku cca 15km od KE na západ , väčšina cesty ale skôr len 90-110 a pravdaže "nežne"
Neviem čomu to dať na vrub, okolností je plno - samozrejme predtým použitý Oxicat ale aj ( alebo podla mna najmä) vyššie opísaný spôsob jazdy...proste na palubáku mi nie len že preblikla ale TRVALE svietila uplne utopistická hodnota , že 5,4l/100km

. No jasné, že teraz už tam nie je, lebo tesne pred domovom mám miestnymi oblúbený kopec Soroška, ktorý obvykle vyletím na 4ku cca 100km/hod, takže mi to nakoniec zostalo na 5,5.
No som zvedavý teda. Zatial som po použití Oxicatu plnú nebral, takže odpočet realnej spotreby v tejto chvíli ešte neviem. Tych 10 litrov som tam prskol viac menej preventívne, priamo po "oxicatovej" nádrži, lebo to som bral este v Náměšti N.O. a predsa len už 20 km za TV mi zacala svietit rezerva (však to bolo 623km na tu nadrž).
Každopádne ma to auto aj po 20tis.km co ho mám stále vie prekvapit

Je mi v podstate jedno čím to bolo, ale už verím tomu , že 103kW 1.8 i-Vtec vie naozaj jazdiť aj za 5,5litra. Aspoň teda podla palubáku