Spomenul som si dnes na absurdnú historickú nehodu (ťukaciu), cca 20 rokov nazad.
Na začiatku výjazdu z čerpačky, už súbežne vodorovne s vozidlami (na ich hlavnej ceste), stálo pako s cudzineckou EČV (cudzie mesto, tuším MA) vo VW Polo
https://goo.gl/maps/JuYFDMwWD9x . Stálo, stálo, zapnutá smerovka vlavo, žiaden náznak rozbehu na koniec výjazdu a zaradenie sa, alebo vybočenie z toho miesta kde stál (ešte pred ukončením plnej čiary). Pritom príležitostí mal dosť, cesta bola priebežne volná.
Už tam takto stál neviem ako dlho predtým než som chcel odísť - vyjsť na hlavnú, stál tam i vtedy keď ma pri mojej ambícii vyjsť blokoval ešte asi minútu, až kým som sa ho rozhodol obísť sprava ako prekážku a pokračovať v ceste. V momente, keď som bol pri jeho úrovni, to praded stočil doprava a rozbehol sa = narazil mi do lavých zadných dverí.
Privolanému policajtovi sme vysvetlili prebehnutú situáciu, ded nenamietal túto verziu (že stál veky na jednom mieste ako prekážka, že sa tam nevedel rozhodnúť čo ďalej, s blinkrom vľavo pri plnej a vpálil to do mňa vytočením vpravo); dokonca ani pri jeho rovnom rozbehu by do mňa nevrazil.
Najlepší bol však vyhodnocovací záver. Pablbý ujec doslova teatrálne nariekal a zároveň kričal policajtovi, že čo on teraz, on má väčšiu škodu a "jemu to aj tak preplatí firma" (to akože mne, čo vôbec nebolo isté, keby som bol papierovým vinníkom), ale jeho Polo je predsa vlastné, súkromné!
A na podobnej úrovni policajt spravil záznam, kde vinníka učinil mňa, vraj som tam mal čakať aj 3 hodiny (blokovať všetkých po mne na pumpe) kým by uj z miesta neodišiel; stálo ma to 500 korún, a v práci síce mávnutie rukou, ale aj tak som vyzeral ako výmyselník. Ak by mi dali preplatiť "škodu", stálo by ma to ešte o 14000 viac (v úvodzovkách preto, že to "opravovali" poisťovací podvodníci, dvere len nedbanlivo nedočistili od nárazníka VW).
Keby som viac plakal ja (držal tašku?), tak by asi príslušník dal za pravdu mne, mne sa však plakať nechcelo, len som argumentoval sledom nepredvídaných bizarných výčinov protivníka v ostrej premávke.