Článek Ing. Jaroslava Černého z VŠCHT v Praze vyjasňující mýty, které zahalují oblast výroby olejů.
Celý článekNLGI 2, NSF H1[142057], DIN 51 502 : KHC2N-30, ISO 6743-9 : L-XCDHA 2
Mol Food Grease 2 (8 kg)
MOL Food Grease 2 je plastické mazivo vyrobené ze syntetického základového oleje a hliníkového komplexního hlinitého zpevňovadla, které může být použito v potravinářském průmyslu. Jde o produkt kategorie H1 registrovaného v NSF. "Tento produkt může být použit jako potravinářské mazivo (H1) v přímém a nepřímém prostředí zpracování potravin, kde existuje možnost náhodného kontaktu s potravinami". Pozornost by měla být věnována předcházení kontaminace potravinářského maziva jinými mazivy. Jeho struktura je odolná vůči chemikáliím, takže může být použito v mírně alkalickém a kyselém prostředí. Je to plastické mazivo poloměkké konzistence, žlutobílé barvy. Teplotní rozsah použití je mezi -30 °C a +150 °C.
Použití:
» všeobecné použití v potravinářském průmyslu
» středně zatížená kluzná a valivá ložiska
» nízko a středně zatížené uzavřené průmyslové převody, kde se vyžadují EP vlastnosti
» individuální a centrální mazací systémy
Vlastnosti a výhody:
» neurální zápach a chuť
» nezpůsobuje změnu chuti v případě kontaktu s potravinami pod povoleným rozsahem
» dobrá mechanická a skladovací stabilita
» zachovává si stabilní strukturu při zatížení, takže nedochází k měknutí plastického maziva a nevytéká z mazacího místa
» dlouhodobé skladování je možné bez odloučení oleje z maziva nebo bez tvrdnutí plastického maziva
» dobrá přilnavost, zvyšuje odolnost vůči proudící vodě
» snížení ztrát způsobených únikem, čímž se prodlouží cyklus domazávání
» snižuje se opotřebení mezi styčnými plochami
» přispívá k delší životnosti zařízení
» vynikající čerpatelnost při nízkých teplotách
» kontinuálně čerpatelný v centrálních mazacích systémech, netvrdne a nezpůsobuje ztrátu mazání
Hmotnost | 8 kg |
---|
Článek Ing. Jaroslava Černého z VŠCHT v Praze vyjasňující mýty, které zahalují oblast výroby olejů.
Celý článekPokračování seriálu Ing. Jaroslava Černého z VŠCHT v Praze o motorových olejích. Týkající se problematiky kvality základových olejů a jejich vlivu na kvalitu motorových olejů. Text je ke stažení také ve formátu PDF.
Již třetí pokračování seriálu Ing. Jaroslava Černého z VŠCHT v Praze o motorových olejích. V tomto díle se pan Černý zaměřuje na omyly související s označováním olejů. Text je ke stažení také ve formátu PDF.