VW crafter

Fórum o automobilových mazivech

Moderátor: Colommbo

Stali

Re: VW crafter

Příspěvek od Stali »

Okok. Ja se prave bal o mazani pri startech. Dene asi tak prez 30. Samozrejmne, ze se to opravovat bude. Ten olej leze hodne do penez :) Prislo se na tu vanu a to gufero. Tak se to 14 dni zpatky menilo s tim, ze bude klid a ono prd. Vas ekologi snad potesim, kdyz reknu ze ten crafter je nas posledni diesel. Jinak mame iveca natural power. Ty jejich 3 litry na cng:)
Návštěvník

Re: VW crafter

Příspěvek od Návštěvník »

Někdo zkombinuje filtr pevných částic s PD systémem (jsou už z principu nekompatibilní), jiný bere ohled na ŽP (pozor, "ekologie" je nauka o ŽP, nikoli pojmenování jeho ochrany, tím méně pak "ochranářů") jen když je na potřebu ho chránit upozorněn zvenčí, jakoby se to jeho netýkalo, jakoby by byl vůči negativním změnám vnějšího prostředí imunní... Bože, kde to žijeme!? :x
Uživatelský avatar
Jezevcik
Příspěvky: 3360
Registrován: sob lis 26, 2005 16:55
Bydliště: Praha 11

Re: VW crafter

Příspěvek od Jezevcik »

Stali píše: 1. V CR jezdi spousta starejch aut ktera maji mnohem vyssi emise nez diesel z 2007 roku i kdyz bez DP.
Toto už jsme tu nedávno řešili.
Hajes píše:Jestli odrovnam DPF, tak je mi to jedno...pujde odpojit.
Jezevcik píše:Moderní auto s vysokotlakým vstřikováním a nefunkčním filtrem je mnohem horší než stará kouřící lokomotiva. Zní to neuvěřitelně a nelogicky? Pouze zdánlivě. Nejmenší částice, které jsou ve srovnání s těmi u starých dieselů o řád menší, mají daleko snadnější cestu do hloubi plicních kanálků. A jak se to projeví v praxi? Třeba leukémií. Díky za každého takového chytráka, který si myslí, jak nad tím vyzrál.
Toyota Verso 1.8 Valvematic, r. v. 2011
Léto: Shell Helix HX6 10W-40
Zima: Shell Helix Ultra 5W-40
Toyota Corolla Liftback E 11, 1.4 16 V, r. v. 97
Shell Helix HX6 10W-40
drak

Re: VW crafter

Příspěvek od drak »

Souhlasím s tím že pokud auto má filtr pevných částic tak by tam měl zůstat. Bohužel je to poměrně problematický systém a někteří lidé mají opravdu problémy a jsou nešťastní. Určitě ale někdo brzo vymyslí něco jiného a snad již bezproblémového.
Četl jsem o loužičkách pod auty. Docela legrace pokud někdo paušalizuje tyhle problémy podle dvou, max tří aut v rodině,jedno auto souseda atd. U auta co má najeto 160 000km nebo 200 000km by problém vůbec být neměl. Mám Octavii 306 000km a motor suchej, jediný co jsem musel opravit bylo odvětrání klikové skříně. BMW 310 000km a světe div se, taky sucho. Když to budu posuzovat takhle tak jsou nejlepší,ne? Rozumnej člověk co mu pod rukama prošlo (automechanik) víc aut ví že to tak není a že i japončíci někdy slzí. Podle mne prostě na značce nezáleží, u všech se najde auto co má ,,flíček".
Návštěvník

Re: VW crafter

Příspěvek od Návštěvník »

drak píše:Rozumnej člověk co mu pod rukama prošlo (automechanik) víc aut ví že to tak není a že i japončíci někdy slzí. Podle mne prostě na značce nezáleží, u všech se najde auto co má ,,flíček".
Prošly mi rukama desítky aut (jednorázové projížďky do toho nepočítám), soukromých a hlavně služebních, což jednoznačně potvrzuje, že japonské vozy (to samozřejmě vztahuji na made in Japan, nikoli na japonské značky jako takové) zůstávají dlouhodobě suché bez jakékoli dodatečné servisní péče, zatímco u evropských aut, zejména pak francouzské provenience, se to často nedaří ani za cenu maximálního úsilí.
drak

Re: VW crafter

Příspěvek od drak »

No tak to budeš muset Frantíky naučit. Co ty na to? Co třeba Fordy, tečou víc ty z USA nebo Německa? Vzhledem k tomu co jsem si zatím od tebe přečetl, odhaduji tvůj věk tak na 1000let, to lítal omastek ještě z koní a pak tekla voda z parostrojů. Zamysli se trochu a nemachruj jak malej Jarouš. :lol: :lol:
Návštěvník

Re: VW crafter

Příspěvek od Návštěvník »

drak píše:... Co třeba Fordy, tečou víc ty z USA nebo Německa?
To nevím, já znám hlavně ty z Belgie. :P
Uživatelský avatar
Pitris
Site Admin
Příspěvky: 27485
Registrován: úte čer 24, 2008 18:00
Bydliště: Brno

Re: VW crafter

Příspěvek od Pitris »

to drak: Ať "nenarazíš". Nevím kolik toho o autech víš Ty, ale aby si Tě ten koho tu odsuzuješ nedal po technické stránce a se svými zkušenostmi k obědu. Věř mi, že není moc těch kteří by o tom věděli víc !
A nemyslím to nikterak zle, posměšně nebo ironicky, byť to někdy formuluje tak, že někoho nase*e....
Honda ACCORD 2.4 i-VTEC Type-S 148kW, sedan, manuál.

Zima: Ravenol SSL 0w40, Hankook W330 Winter i*cept evo3
Léto: Repsol Competicion 5w40, Vredestein Ultrac Satin
Převodovka: Honda Genuine HG - MTF
drak

Re: VW crafter

Příspěvek od drak »

Nikdy by mne nenapadlo tvrdit že vím víc než někdo jiný a že nade mne není. Pokud to tak vyznělo tak se omlouvám. Nikdo nezná a neumí všechno. To že píše tak že někoho nas..e je pravda. Kdyby zesměšňování, ponižování a napadání ohledně ,,češství" z jeho příspěvků vymizelo, bylo by to co píše jen zajímavé a opravdu poučné. Budu brzdit, ono stejně nemá cenu se snažit někoho přesvědčit že i v podpalubí nejsou všichni blbci. :D
Návštěvník

Re: VW crafter

Příspěvek od Návštěvník »

drak píše:Kdyby zesměšňování, ponižování a napadání ohledně ,,češství" z jeho příspěvků vymizelo,...
Nastavené zrcadlo vykresluje pouze to, co odráží. A že se někomu jeho obraz v zrcadle nelíbí? Inu, alespoň se vidí takovým, jakým ve skutečnosti je, resp. jak ho vidí okolí.
drak píše:...ono stejně nemá cenu se snažit někoho přesvědčit že i v podpalubí nejsou všichni blbci. :D
Takhle to ovšem podáno nebylo! Opět jen účelová dezinterpretace mých slov. :( Loď totiž pluje tam, kam ji kapitán s pomocí kormidelníka vede, ale bez těch utahovačů šroubů v podpalubí se tam nedostane. Ovšem jen blbci mezi nimi se mohou domnívat, že tím utahováním šroubů ovlivňují směr její plavby.
drak

Re: VW crafter

Příspěvek od drak »

K tomuhle se ani nic říci nedá. Komu není rady tomu není pomoci. Běžím mrknout do zrcadla a cestou něco někde utáhnu. :lol: :lol: :lol: :lol:
Návštěvník

Re: VW crafter

Příspěvek od Návštěvník »

Já bych doporučil spíše to, co jsem napsal sem: :)
http://www.oleje.cz/forum/serif-i-soudc ... 9-105.html
Odpovědět