tvorba "šlemu"

Fórum o automobilových mazivech

Moderátor: Colommbo

Odpovědět
Uživatelský avatar
kornel
Příspěvky: 1754
Registrován: čtv led 28, 2010 17:55

Re: tvorba "šlemu"

Příspěvek od kornel »

jerome.. nejde o to, či ja mám potrebu sa s niečim zmierovať, nakoľko ja s "japoncami" nemám žiaden problém, v rodine sme mali a aj máme zopár vozidiel z JAP produkcie a ich kvalitu oceňujem až na nejaké drobnosti.. Skôr to treba obrátiť naopak a pozrieť sa na to z druhého pohľadu.. tzn. vynášať prudkciu tejto krajiny pomaly na olymp a zosmiešňovať pomaly za každú cenu drvivú väčšinu ostatného.. Toto mi príde uletené.

Ale že si ty nepochopil pointu ma akosi ani neprekvapuje :lol: ale nič v zlom, to pramení asi len z toho, že máš potrebu sa takmer ku všetkému okamžite vyjadriť a niekedy ti asi myšlienka predbehne rozum..
Návštěvník

Re: tvorba "šlemu"

Příspěvek od Návštěvník »

S Fukusimou sa to tiez dá otočiť - ak by sa to stalo v EU krajine možno by to dopadlo oveľa horšie.... Niečo sa dá simulovať ale nečakali že sa spojí x katastrof dokopy tsunami,zemetrasenie a neriešiteľný výpadok prúdu... ale Japonská kultúra ako taká je iná aj ich automobilový priemysel je iný a toto čo produkujú pre EU je to čo chcú občania EU. Japonci majú iné autá,jazdia aj žijú inak.
Uživatelský avatar
jerome
Příspěvky: 5787
Registrován: ned bře 13, 2011 12:37

Re: tvorba "šlemu"

Příspěvek od jerome »

Ja si zas myslim ze ty (kornel) si to zobral nejako globalne. Myslim tu Navstevnikovu citaciu. Debata bola podla mna v ramci motorov aspon ja som to tak pochopil a tie maju Japonci spickove :wink: Ale ok. Ked sme uz pri tom Japonsku nebol som tam nikdy ale co som cital o Japoncoch tak ich mentalita a schopnost obetovat zivot pre prosperitu krajiny im asi tiez len mozme vsetci zavidiet :wink:
Honda Civic 1.4iS 66kw => ELF Evolution 700 STI 10W40
Honda Civic 1.6 i-Dtec 88kw => Motul 8100 ECO-clean 0W30
Uživatelský avatar
kornel
Příspěvky: 1754
Registrován: čtv led 28, 2010 17:55

Re: tvorba "šlemu"

Příspěvek od kornel »

Návštevník.. presne to je ta pointa.. ich dovera v to, ze sa nic tak hrozne nemoze stat, ich nakoniec stala hodne a nielen ich.. a v tomto duchu bola ta elektraren aj naprojektovana.. mnohe projektove riesenia tam boli doslova na hlavu postavene vzhladom na to, kde sa ta elektraren nachadza.. ale do detailov toto tu rozoberat netreba, bol to len jeden z prikladov.

P.S a to RUCNE davkovanie vysoko obohateneho U235 z "poharika" do kyseliny vo vedierku (ako ked sype nejaky murar kleber do vedra s vodou..).. to je ako sila, to je napad hodny debila.. inak si to neviem vysvetlit. Neviem, ci chlapcom nic nehovoril pojem "vytvorenie kritickeho suboru" na rozvoj stiepnej retazovej reakcie.. ale ocividne asi nie, ..mozno ti traja neboraci ani neboli japonci ale len nejaky miesanci..
Uživatelský avatar
Jezevcik
Příspěvky: 3360
Registrován: sob lis 26, 2005 16:55
Bydliště: Praha 11

Re: tvorba "šlemu"

Příspěvek od Jezevcik »

Pánové, když už se to stalo, tak buďme rádi, že se to stalo v Japonsku a ne v ruském bordelu. To bychom měli sevřené půlky asi i tady.
Toyota Verso 1.8 Valvematic, r. v. 2011
Léto: Shell Helix HX6 10W-40
Zima: Shell Helix Ultra 5W-40
Toyota Corolla Liftback E 11, 1.4 16 V, r. v. 97
Shell Helix HX6 10W-40
Návštěvník

Re: tvorba "šlemu"

Příspěvek od Návštěvník »

Sup píše:Pokud mohu přispět svým názorem, tak spaliny s vlhkostí pronikají kolem pístů. Pak musí projít kolem celého studeného klikového mechanismu a kolem studeného bloku motoru až pod studené ventilové víko. Po tak dlouhé dráze se mně zdá bezvýznamné nějak ventilové víko izolovat.
Jenže právě ventilové víko se nejpomaleji ohřívá. Ostatní části se ohřívají rychleji a obvykle jsou navíc vystaveny přímému kontaktu s tekoucím či stříkajícím olejem, nejen s párami obsahujícími olej a vzdušnou vlhkost. K kde jsou páry + rozdíl teplot, tam je třeba řešit problém rosného bodu, který je zase jen funkcí teploty, tlaku a stupně vlhkosti.
Sup píše:A i když se mně zdá tepelně izolovat ventilové víko padlé na hlavu, tak já kdybych chtěl ventilové víko tepelně izolovat, tak tam nebudu dávat plech dovnitř, ale použiji nějakou izolaci z venku.
Snažil jsem se vysvětlit, nejspíše marně :( , že nejde ani tak o "izolaci" v obvyklém slova smyslu, ale o omezení podmínek (tlak, teplota, vlhkost, rosný bod + rychlost proudění kolem kritického místa), za kterých se voda vysráží na vnitřní straně ventilového víka (to se týká i nalévacího víčka), čehož průvodním jevem je "tvorba šlemu", a když už se vysráží, tak aby "neobohatila" olejovou náplň.
Sup píše:Ale když to tak dělají Japonci ..... stejně prohráli válku.
Že prohráli válku, to je jen dobře. Ostatně různé národy prohrály různé války. A pak tu jsou národy, které se raději do žádné války ani nepustily a nechaly se bez boje porobit... :cry: Jen nevím, jak to souvisí s tvorbou šlemu. :?
Sup píše:Hřebíček trefil Škodovkář, na víčku se dělá kondenzát, když kolem něj všechna vlhkost prochází směrem k odtahu. :wink:
1. Ona vlhkost se mu sráží zevnitř na ventilovém víku, tedy nemůže "všechna" procházet směrem k odtahu.
2. Z fotky ventilového víka vůbec nevyplývá, jak vypadá samotné nalévací víčko a kde (ve které jeho části) se mu "šlemí". :lol:
3. Jediné, co škodovkářem uvedené konstrukční řešení prostoru kolem nalévacího otvoru přináší, je funkce odlučovače oleje, a to ještě fungující nedostatečně (ať škodovkáž uvede, jak "čistou" zevnitř má onu hadici spojující ventilové víko s traktem sání :twisted: ).
Z toho vyplývá, že škodovkář "hřebíček na hlavičku" rozhodně netrefil. :mrgreen:
Návštěvník

Re: tvorba "šlemu"

Příspěvek od Návštěvník »

kornel píše:Aj toto (viď. odkaz dole..) asi bolo presne v duchu japonského prístupu k veciam a riešeniu problémov :D :lol: ..hoci smiešne to rozhodne nieje..

Inak napr. aj taká Fukušima, na to akých robia z Japoncov všetci dokonalých a puntičkárskych polobohov, je/bola úrovňou bezpečnosti, technológii, zabezpečeniu voči predvídateľným prírodným katastrofám-celého projektu ako takého, vypracovaných postupov, na tom dosť úboho a tí čo sú od fachu sa ani nedivia, že sa to stalo.

P.S viem, že to nesúvisí s témou.. ale ako príklad pre "ilustráciu" toho, že nie všetko a vždy je od dokonalých japoncov to najlepšie.

http://www.world-nuclear.org/info/Safet ... -Accident/

kto je zdatnejší v češtine :lol: tak.. http://www.pozary.cz/clanek/18240-1999- ... na-nehoda/
Schválně jsem hledal ve zdrojích MAAE (IAEA), která má tyhle záležitosti na starosti a všechna legální (deklarovaná) jaderná zařízení ve státech světa - smluvních stanách NPT jsou pod jejími zárukami, abych zjistil, že úroveň pozornosti (humbuku), kterou MAAE Tokaimuře věnovala, byla nicotná (dvě tisková prohlášení + jednostránkový facts sheet a jednovětná zmínka ve zprávě generálního ředitele MAAE pro jarní zasedání Rady guvernérů MAAE v r. 2000). Asi tak závažná to byla "nehoda". :P Ovšem účel světí prostředky (viz ony dva odkazy). :x

To Fukušima-Dajči je jiný kalibr (brzy bude k dispozici více než tisícistránková hodnotící zpráva MAAE)! Ovšem mít Japoncům za zlé, že nepočítali s 25 metrů vysokou přílivovou vlnou a nechali si odnést diesel agregáty, které měly za úkol zajistit nouzovou dodávku elektřiny pro pohon čerpadel, to chce opravdu hodně vlastního sebevědomí co do uplatňování principu předběžné opatrnosti. :o

No a vždy mne dokáže dostat, když někdo považuje jakýkoli radiologický incident za "výbuch" jaderné bomby. Nejhorším byl Černobyl, ale ani tam nedošlo k žádnému výbuchu! :idea:

P.S.: Nad poškozeným rektorem v Dajči "vybouchla" pouze stříška (viz fotky, kterých je plný internet). Přesně v duchu projektu a konstručního provedení tak jen splnila účel, pro který tam byla: shromažďovat vodík a v případě nějakého problému ho tímto způsobem uvolnit. :) S radiací tohle nemělo vůbec nic společného, ta se dostala do okolí nouzovým chlazením reaktoru mořskou vodou.
Návštěvník

Re: tvorba "šlemu"

Příspěvek od Návštěvník »

kornel píše:...Skôr to treba obrátiť naopak a pozrieť sa na to z druhého pohľadu.. tzn. vynášať prudkciu tejto krajiny pomaly na olymp a zosmiešňovať pomaly za každú cenu drvivú väčšinu ostatného.. Toto mi príde uletené...
Každý, kdo se trochu vyzná v oborech elektroniky, přesného strojírenství, optiky, komunikační a spojové techniky a příbuzných disciplínách, ten jde po "made in Japan". Ví naprosto přesně, proč! :D
Návštěvník

Re: tvorba "šlemu"

Příspěvek od Návštěvník »

jerome píše:... Ked sme uz pri tom Japonsku nebol som tam nikdy ale co som cital o Japoncoch tak ich mentalita a schopnost obetovat zivot pre prosperitu krajiny im asi tiez len mozme vsetci zavidiet :wink:
Sice si rovněž raději vybírám "made in Japan", ale žít bych tam nechtěl ani za nic.
Návštěvník

Re: tvorba "šlemu"

Příspěvek od Návštěvník »

kornel píše:Návštevník.. presne to je ta pointa.. ich dovera v to, ze sa nic tak hrozne nemoze stat, ich nakoniec stala hodne a nielen ich.. a v tomto duchu bola ta elektraren aj naprojektovana.. mnohe projektove riesenia tam boli doslova na hlavu postavene vzhladom na to, kde sa ta elektraren nachadza.. ale do detailov toto tu rozoberat netreba, bol to len jeden z prikladov.

P.S a to RUCNE davkovanie vysoko obohateneho U235 z "poharika" do kyseliny vo vedierku (ako ked sype nejaky murar kleber do vedra s vodou..).. to je ako sila, to je napad hodny debila.. inak si to neviem vysvetlit. Neviem, ci chlapcom nic nehovoril pojem "vytvorenie kritickeho suboru" na rozvoj stiepnej retazovej reakcie.. ale ocividne asi nie, ..mozno ti traja neboraci ani neboli japonci ale len nejaky miesanci..
Tady je názorně vidět, jak "moc" toho o dané problematice víš. :mrgreen: Připomíná mi to zděšení Rakušanů nad zjištěním (z jedné fotky), že v prostoru kontejnmentu JE Temelín se používají obyčejné dřevěné štafle. :lol:
Návštěvník

Re: tvorba "šlemu"

Příspěvek od Návštěvník »

Jezevcik píše:Pánové, když už se to stalo, tak buďme rádi, že se to stalo v Japonsku a ne v ruském bordelu. To bychom měli sevřené půlky asi i tady.
Pokud zůstaneme u toho, o čem se tu debatuje, tak tě mohu ujistit, že v případě použití stejného typu reaktoru (což je jaksi mimo mísu), by se nestalo nic moc víc.

P.S.: Možná je na čase napřed se podívat na technologii a až poté si nechat naskakovat ideologii...
Uživatelský avatar
kornel
Příspěvky: 1754
Registrován: čtv led 28, 2010 17:55

Re: tvorba "šlemu"

Příspěvek od kornel »

Návštěvník píše:
kornel píše:Návštevník.. presne to je ta pointa.. ich dovera v to, ze sa nic tak hrozne nemoze stat, ich nakoniec stala hodne a nielen ich.. a v tomto duchu bola ta elektraren aj naprojektovana.. mnohe projektove riesenia tam boli doslova na hlavu postavene vzhladom na to, kde sa ta elektraren nachadza.. ale do detailov toto tu rozoberat netreba, bol to len jeden z prikladov.

P.S a to RUCNE davkovanie vysoko obohateneho U235 z "poharika" do kyseliny vo vedierku (ako ked sype nejaky murar kleber do vedra s vodou..).. to je ako sila, to je napad hodny debila.. inak si to neviem vysvetlit. Neviem, ci chlapcom nic nehovoril pojem "vytvorenie kritickeho suboru" na rozvoj stiepnej retazovej reakcie.. ale ocividne asi nie, ..mozno ti traja neboraci ani neboli japonci ale len nejaky miesanci..
Tady je názorně vidět, jak "moc" toho o dané problematice víš. :mrgreen: Připomíná mi to zděšení Rakušanů nad zjištěním (z jedné fotky), že v prostoru kontejnmentu JE Temelín se používají obyčejné dřevěné štafle. :lol:
Návštevník trepeš TU úplne sprostosti.. ty sa už dokonca rozumieš aj jadrovej energetike a nebodaj aj v reaktorovej fyzike si ako doma :lol: :lol: :lol: daj sa už konečne liečiť alebo prestaň obťažovať konečne ľudí v situáciách, kde by si mal byť ticho a nekecať do niečoho čomu sa rozumieš ako hus pivu.

Takže mi tu pekne napíš v čom sa ako danej problematike ja nerozumiem.. na to som teda kua zvedavý :lol: a poprosím ťa, tie tvoje klasické sociopatické a filozofické výlevy si nechaj pre seba, na to absolútne niesom zvedavý.. Žiadam ťa o presné, jasné a konkrétne fakty v čom so mnou nesúhlasiš a v čom sa to akože čomu ja nerozumiem v rámci toho tebou odcitovaného textu na ktorý si reagoval. Tak sa predveď.

P.S Tokaimura bola extrémne závažna udalosť z hľadiska jadrovej a radiačnej bezpečnosti, ale zrejme ti už makke mozog a zdá sa ti to pomerne v pohode.. to bude asi vekom :roll: Ovšem keby si mal aspoň základné znalosti z danej problematiky, tak by si vedel prečo.. Nechápem, že máš tu drzosť spochybňovať niečo a hlásať tu svoje sprostosti, pritom o tom nevieš z odborného hľadiska nič..


A ešte poznámka: na túto tému by som si s tebou dal velice rád družnú debatu osobne ty "odborník"..
Naposledy upravil(a) kornel dne úte dub 14, 2015 8:20, celkem upraveno 1 x.
Návštěvník

Re: tvorba "šlemu"

Příspěvek od Návštěvník »

kornel píše:P.S Tokaimura bola extrémne závažna udalosť z hľadiska jadrovej a radiačnej bezpečnosti, ale zrejme ti už makke mozog a zdá sa ti to pomerne v pohode.. to bude asi vekom :roll: Ovšem keby si mal aspoň základné znalosti z danej problematiky, tak by si vedel prečo.. Nechápem, že máš tu drzosť spochybňovať niečo a hlásať tu svoje sprostosti, pritom o tom nevieš z odborného hľadiska nič...
Jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá (Colommbo ať si laskavě sundá oči z klapek, než se opět příkře vyjádří): Představ si, že mne daná problematika už několik let docela dobře živí, hlupáku! Marta Žiaková by se zřejmě měla více věnovat osvětě u sebe, doma...
Uživatelský avatar
kornel
Příspěvky: 1754
Registrován: čtv led 28, 2010 17:55

Re: tvorba "šlemu"

Příspěvek od kornel »

reakcia len na tvoje zosmiešňovanie, ako je u teba vo zvyku..

P.S stále si nenapísal s čím konkrétne nesúhlasíš v rámci toho čo si citoval..
Návštěvník píše: (Colommbo ať si laskavě sundá oči z klapek, než se opět příkře vyjádří):

sundá oči z klapek? :lol: to je čo za výrok :lol:

A pokiaľ je podľa teba to čo sa udialo v Tokaimure a akým spôsobom sa to udialo, v pohode a nič dramatické a nebezpečné.. tak sa s tebou nemám o čom baviť.. očividne nemáš o jadrovej fyzike ani tušenia a nevieš čo to obnášalo.
Naposledy upravil(a) kornel dne úte dub 14, 2015 8:18, celkem upraveno 2 x.
bio
Příspěvky: 934
Registrován: čtv bře 06, 2008 22:15

Re: tvorba "šlemu"

Příspěvek od bio »

trochu hodně OT
Odpovědět