Starline 10W-40

Fórum o automobilových mazivech

Moderátor: Colommbo

Odpovědět
alfi166silver
Příspěvky: 674
Registrován: ned úno 01, 2009 8:57

Příspěvek od alfi166silver »

Samozřejmě, že tyto oleje musí splnit minimální nároky na normy u nich uvedené, takže je lze použít. I když jsou údajně brandovány v Paramu nevěřím, že v nich je stejný olej, který prodává Paramo pod značkou Racing nebo Extreme. Do svý Alfy bych Starline nenalil, ale do Recordu 2,3D, co jsem kdysi dávno měl, bych ho asi použil, tenkrát byly asi kvalitativně horší oleje např. M7ADX, který jsem v něm používal.........
Jinak sory, ale ARO a Clever mě vždy dostanou :D ....
Uživatelský avatar
Jezevcik
Příspěvky: 3360
Registrován: sob lis 26, 2005 16:55
Bydliště: Praha 11

Příspěvek od Jezevcik »

Před pár lety jsem žil nějakou dobu v Irsku a můžu říct,že tamní výrobkové"odnože"obchodních domů,jmenovitě za:Tesco-Tesco Value,Dunnes Stores-St.Bernard,Super Value-Euro Shopper byly kvalitativně na hodně dobré úrovni a bežně jsem je kupoval.
U nás chodím prakticky nejvíce do Globusu a řekl bych,že výrobky"jejich"značky jsou na tom obdobně.Pokud je ARO a Clever,které jsem měl párkrát,opravdu tak hrozné,tak ten příměr samozřejmě nebyl na místě.
Ty Starline oleje zase vždy dostávají mě:D.Každý o nich píše to nejhorší,ale nikdo nedokáže být konkretní v tom smyslu,že by podal nějaké důkazy o horší kvalitě nebo třeba neodpovídající uvedené výkonové normě.
Naposledy upravil(a) Jezevcik dne úte čer 28, 2011 7:31, celkem upraveno 1 x.
skodovkar
Příspěvky: 6272
Registrován: pon pro 29, 2008 16:40

Příspěvek od skodovkar »

Co Starline praktikuje u ND bych očekával i u olejů. Ostatně je "splnit normu" a "splnit normu".
modelář

Příspěvek od modelář »

Souhlasím se škodovkářem: Vejít se do normy je jedna věc, v pohodě ji plnit druhá, přinést "hodnověrný důkaz" o jejím neplnění třetí. Mně osobně je v daném případě podezřelé především to, že skutečný výrobce je dokonale utajen.
Uživatelský avatar
Jezevcik
Příspěvky: 3360
Registrován: sob lis 26, 2005 16:55
Bydliště: Praha 11

Příspěvek od Jezevcik »

modeláři,když už jsme si to vysvětlili s těmi jogurty,tak je nyní řada na Tobě.Má otázka zní stále stejně-máš nějaký důkaz?
modelar

Příspěvek od modelar »

Ne, namam zadny "dukaz".

Stejne jako nikdy verohodne neprokazu, ze muj motor klekl nasledkem podvodneho natankovani E85 v Cechach, zvlaste pak pri najetych 241 tis.km, trebaze po rozebrani nejevi meritelne znamky opotrebeni. A stejne tak nemohu predlozit zadny "dukaz", ze napr.prevodovy olej Tutela je kvalitni, snad krome toho, ze prave na nej mi to z nabidky oleju na evropskem trhu nejlepe radi.

Schvalne, najdi alespon jeden pripad, kdy nekdy nekdo uspel s reklamaci ci dokonce soudnim sporem ohledne poskozeni motoru "nekvalitnim" olejem. Osobne se domnivam, ze je to nemozne, na coz prave dodavatele (nikoli neanonymni vyrobci!) oleju hresi.
Itall

Příspěvek od Itall »

modelář píše:
Jezevcik píše:... když sjíždějí ze stejné linky?Je to především psychologie a ne faktický rozdíl v kvalitě.
Německá firma Loewe brávala svého času od Philipse vakuové obrazovky, přičemž 86% jich vracela zpět k dalšímu použití ve výrobě Philipsu. Domnívám se, že jen tento údaj dostatečně naznačuje, že dva televizory se zhruba stejnými střevy a osazené "stejnou" obrazovkou zn. Philips sjíždějící ze stejné linky asi nejsou stejné.
U televizoru jsou podstatná hlavně ta "střeva", obrazovky jsou +- podobné, a také je dělá méně výrobců. Je možno se o tom přesvědčit při přechodu z analogu na DVBT, kdy se náhle obraz výrazně zlepší.
modelar

Příspěvek od modelar »

Italle, srovnavat analog a digital je uplne od veci! Ale hlavne, ja jsem uvedenym prikladem z praxe chtel naznacit rozdilnost nastaveni kvalitativnich parametru ruznych vyrobcu. Aby to bylo uplne jasne: To, co bylo OK z hlediska vystupni kontroly kvality u Philipsu, nebylo "dost dobre" pro montaz do televizoru zn. Loewe. A tak je to prakticky se vsim!
Uživatelský avatar
Jezevcik
Příspěvky: 3360
Registrován: sob lis 26, 2005 16:55
Bydliště: Praha 11

Příspěvek od Jezevcik »

Právě jsem mluvil s p.Jiroutem z odboru marketingu Paramo a.s.(běžně uveřejněný kontakt),který mi na otázku o olejích Starline odpověděl se smíchem,že neví,čím to Kelly nechává plnit,protože se to třeba může měnit,aby pak po chvilce naléhání připustil,že když se stane,že to jsou oni,tak je to normální a ne nijak ošizený Mogul.
V průběhu několika posledních let jsem byl v různých pobočkách Kelly a zkusmo se párkrát zeptal na dodavatele.Vždy to chtělo trochu přemlouvání a pokaždé z nich vypadlo slovo Mogul.Když jsem se jako divil,tak jsem si vždy vyslechl něco ve smyslu"mýlit se nemůžu,vím jaké podepisuju došlé faktury".
Nevím,jestli to rozptýlí něčí obavy,ale mám pocit,že zdejšímu foru se tento nepřítel náramně hodí.
Se značkou Starline ani Kelly nemám nic společného,používám olej Texaco od jiného dodavatele.
Itall

Příspěvek od Itall »

modelar píše:Italle, srovnavat analog a digital je uplne od veci! Ale hlavne, ja jsem uvedenym prikladem z praxe chtel naznacit rozdilnost nastaveni kvalitativnich parametru ruznych vyrobcu. Aby to bylo uplne jasne: To, co bylo OK z hlediska vystupni kontroly kvality u Philipsu, nebylo "dost dobre" pro montaz do televizoru zn. Loewe. A tak je to prakticky se vsim!
Proč od věci? Pokud je na TV horší obraz, řada lidí si může myslet (a myslí), že je to horší obrazovkou. Přitom je to tunerem. Nevím, z jakých všech hledisek se hodnotí kvalita obrazovky. Já hodnotím obraz.
modelář

Příspěvek od modelář »

Někam se ztratil můj příspěvek, takže ještě jednou.

Směšovat analog s DVB-T je směšné, poněvadž jde o naprosto jiné technologie! V případě rozdílů v "kvalitě" (a můžeme se dohadovat, co to vlastně je) zobrazení u analogu jde primárně o technologii a kvalitu vakuové obrazovky, druhotně o kvalitu nastavení dekodéru PAL a až terciálně o kvalitu tuneru, samozřejmě za předpokladu dostatečné úrovně signálu bez rušivých odrazů. A těch parametrů vakuové obrazovky, které se nedají nijak ovlivnit a hlavně ne vylepšit sebedokonalejšími "střevy" televizoru, je hned několik, přičemž řada z nich je založena použitou technologií a kvalitou výroby.
modelář

Příspěvek od modelář »

Jezevcik píše:... zeptal na dodavatele.Vždy to chtělo trochu přemlouvání a pokaždé z nich vypadlo slovo Mogul.Když jsem se jako divil,tak jsem si vždy vyslechl něco ve smyslu"mýlit se nemůžu,vím jaké podepisuju došlé faktury".
Jestli jsem to dobře pochopil, tak AutoKelly nakupuje Mogul a na každé prodejně si ho přebalí na Starline. Jinak si totiž neumím vysvětlit shora citované, resp. v jakém jiném momentě se může Mogul přeměnit na Starline, aniž by došlo k účetnímu podvodu... :?
skodovkar
Příspěvky: 6272
Registrován: pon pro 29, 2008 16:40

Příspěvek od skodovkar »

modelář píše: až terciálně o kvalitu tuneru
terciárně 8)
modelář

Příspěvek od modelář »

skodovkar píše:
modelář píše: až terciálně o kvalitu tuneru
terciárně 8)
Ano, máš pravdu!

P.S.: Displej mrňavý, brýle slabé, klávesnice lusofonní...
Uživatelský avatar
Jezevcik
Příspěvky: 3360
Registrován: sob lis 26, 2005 16:55
Bydliště: Praha 11

Příspěvek od Jezevcik »

Modeláři,vím,že to nemyslíš vážně a snažíš se to pouze shazovat.Mechanismy,kterými to projde samozřejmě neznám,ale určitě to vymysleli chytří lidé,kteří nemají důvod po nocích něco pokoutně přelévat z obalu do obalu(':wink:').
Pro ty ostatní je to,myslím docela užitečná informace a mnohé,nerozhodnuté třeba dokáže trochu uklidnit.
Odpovědět