Specifikace oleje

Fórum o průmyslových mazivech

Moderátor: Colommbo

Odpovědět
PMOCOne

Specifikace oleje

Příspěvek od PMOCOne »

Zahraniční (evropský FR) výrobce oleje TRANE OIL 023E & 048E odmítá při koupi vydat k oleji jakoukoliv specifikaci, pouze bezpečnostní list, který ovšem nic neobsahuje. Třeba u viskozity je údaj Neznámá. Je to vůbec zákonné ? Je možno někam podat stížnost?
Děkuji všem, kteří se budou snažit odpovědět.
JE
bio
Příspěvky: 934
Registrován: čtv bře 06, 2008 22:15

Re: Specifikace oleje

Příspěvek od bio »

BL v originále? Nenakupovat u něj? BL je povinnost - dle REACH.
Brembo
Příspěvky: 2293
Registrován: pon čer 08, 2009 21:28
Bydliště: Matuškovo

Re: Specifikace oleje

Příspěvek od Brembo »

Prečo kupovat olej,ktorý nemá špecifikácie? Je množstvo obchodov na webe kde sa daju kupit oleje renomovaných firiem pomerne lacno,tak prečo experimentovat?
Suzuki SV 1000,Opel Insignia Sport Tourer CDTI 153kW,Opel Vectra 1,7 DT-išla do sveta
PMOCOne

Re: Specifikace oleje

Příspěvek od PMOCOne »

Děkuji za odpověď, ale situace je složitější. Výrobce oleje je zároveň dodavatel technologie, která je v ceně 1,5 mil Kč. Pokud tento olej nekoupím (4500Kč/l) odebere mi záruku na celou technologii.
Pokud vynechám záruku, potřebuji alespoň specifikaci oleje abych mohl vybrat náhradu. A tuto specifikaci nemohu získat. Potřebuji je nějak přitlačit.
PMOCOne
bio
Příspěvky: 934
Registrován: čtv bře 06, 2008 22:15

Re: Specifikace oleje

Příspěvek od bio »

Návod k obsluze neřeší specifikaci oleje? Obávám se, že zákonná povinnost dodat technický list asi nebude, poviinost je BL. Ovšem takto vařit z vody/oleje bez podrobnějšího infa!? Měření viskozity pokud není na BL je otázkou v laboratoři na max. 30 minut, ovšem viskozita mi neřekne nic jiného o oleji než a jen pouze viskozitu.
aron11

Re: Specifikace oleje

Příspěvek od aron11 »

prirucku nemám a nikde sem ji nevidel muzu rict ale toto sou tam dost vysoke teploty kolem 120stupnu a spatne chlazni a vysoka prasnost
bouchy

Re: Specifikace oleje

Příspěvek od bouchy »

Vygůglená odpověď:
Podle tohoto http://www.storerservices.com/files/Tra ... x_2003.pdf Je ekvivalentní Solest 72 pro oba 023E i 048E , (podle fórovýho googlu) jsou hodnoty zde http://lubethailand.com/index.php?route ... ct_id=1011Snad se to zcela shoduje nejen co do viskozity, ale i jiných vlastností. Jak jsem pochopil, asi půjde o olej/chladivo do setsakra drahýho kompresoru. A nevim, jestli to jde koupit, občas se zmiňuje Solest 68, nevim rozdíly.
Odpovědět