Převodový olej Fabia RS TDI

Fórum o automobilových mazivech

Moderátor: Colommbo

skodovkar
Příspěvky: 6272
Registrován: pon pro 29, 2008 16:40

Příspěvek od skodovkar »

Je obecně známo, že VW si libuje v náchylných převodovkách, takže tohle bude další kapka do dávno přeteklého poháru. Rozhodně to nepodceňovat a koupit olej od nich.
http://www.billswebspace.com/vw2004flui ... ychart.pdf je tam 75W-90 u 02M. Snižující se viskozity jsou dány jak pseudoenvironmentálním zájmy, tak snahou zkrátit dobu řazení u automatů.
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Vidim dobre???
02M: Use synthetic oil SAE 75W90, Part No. G 052 171 A2.

Tak ted uz opravdu prestavam verit tem pohadkam o oleji 70W-75W.
Matýsek

Příspěvek od Matýsek »

Tak a já jsem už zase tam,kde jsem před pár dny byl. :roll: Chtělo by to asi vzít vzorek originálního oleje a nechat udělat nějaký rozbor nebo co já vím test,aby se vědělo co je ten origo zázračný olej zač.Nicméně v předešlém je 75W90,někdo sem dal dílenskou příručku-tam je to samé.
e-panolin.cz

Příspěvek od e-panolin.cz »

BTW co zjistíš rozborem oleje ? Chemické složení , viskozitu, bod tuhnutí , možná FZG test , ale toto nevyřeší Tvůj problém co nalít do převodovky.
K tomu dalších X rozborů dalších X olejů aby jsi zjistil , který se tomu prvnímu oleji nejvíc přiblíží.
A na konci zjistíš , že nejlevnější / a nejjednodušší / bude koupit olej splňující předpis výrobce. :wink: , tak jak psal Alfi :!:
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Je opravdu divne, ze v dilenske prirucce se pise o plne syntetice 75W-90, v manualu od VW rovnez. O necem jako 70W-75W hovorime jako o necem, co mozna existuje, ale nikdo to nevidel a nevi vubec co to je.
Martin RS

Příspěvek od Martin RS »

e-panolin.cz

Příspěvek od e-panolin.cz »

Vypadá to na originální VW olej, ale s jednou výhradou- nesplňuje požadovanou normu G 052 171 A2 .
Uživatelský avatar
Pitris
Site Admin
Příspěvky: 27480
Registrován: úte čer 24, 2008 18:00
Bydliště: Brno

Příspěvek od Pitris »

Martin RS píše: http://www.cc-autodily.cz/olej-synt-pre ... odel=FABIA
Je toto orig. olej :?:
Není. Pokud Tě zajímá olej normy G 052 171 A2.....
Matýsek píše:Jaký můžu použít olej do šestist. převodovky? Kolik litrů je náplň? (Zajímá mě alternativa k orig.oleji G 052 171 A2)
......tak "alternativa" je toto: http://www.znackoveoleje.cz/znackoveole ... 052-171-A2
Proč hledáš "něco", když toto je to správný. Kolikrát budeš ten olej měnit, že Ti tak záleží na tisícovce za dva litry na pět let. Když bylo auto nový, stálo půl mega, tak holt mu musíš něco "obětovat". Kdybys koupil Juniora, stačil by převodovce Paramo Gyrol 75W LF za 90,- litr...
Honda ACCORD 2.4 i-VTEC Type-S 148kW, sedan, manuál.

Zima: Ravenol SSL 0w40, Hankook W330 Winter i*cept evo3
Léto: Repsol Competicion 5w40, Vredestein Ultrac Satin
Převodovka: Honda Genuine HG - MTF
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Vite co me prijde divny? Proc treba ten FUCHS, LM, Valvoline...CASTROL a dalsi olejarske spolecnosti nedoporučuji do te prevodovky olej 70W-75 aneb tedy jako onen original? LM doporucuje 75W-90 GL4+, FUCHS 75W-80 GL4/GL5, VALVOLINE 75W-90 GL5, CASTROL TAF-X 75W-90 GL4/GL5 a vsichni v plne syntetice? Snad to nebude v tom, ze by jim nezalezelo na zakaznikovi, ktery jim uveri a pouzitim jejich oleje posle prevodovku do kytek...
modelář

Příspěvek od modelář »

Anonymous píše:Vite co me prijde divny? Proc treba ten FUCHS, LM, Valvoline...CASTROL a dalsi olejarske spolecnosti nedoporučuji do te prevodovky olej 70W-75 aneb tedy jako onen original? LM doporucuje 75W-90 GL4+, FUCHS 75W-80 GL4/GL5, VALVOLINE 75W-90 GL5, CASTROL TAF-X 75W-90 GL4/GL5 a vsichni v plne syntetice? Snad to nebude v tom, ze by jim nezalezelo na zakaznikovi, ktery jim uveri a pouzitim jejich oleje posle prevodovku do kytek...
Jo, tak s tímhle praktickou zkušenost mám a vyšla na dóst peněz, naštěstí jenom za těch nakonec 7 druhů olejů (sice potřebuji "jen" 2,2 litru, ale vždy jsem musel koupit min. 3 litry a v jednom případě dokonce 5-litrové balení), nikoli za opravu převodovky. Proto já tvrdím, že tvrzení výrobců, že "mají olej do každého vozu", se rozhodně nezakládá na pravdě! Bohužel moje převodovka "rovněž" (s podivem, že...?) potřebuje extrémně "řídký" olej, bohužel ten originální není v Evropě k mání vůbec. Kromě toho z manuálu k vozidlu explicitně nevyplývá, o jakou "fajnovost" vlastně jde v případě originálního oleje, poněvadž předpis pro výměnu zní z hlediska norem vcelku normálně. Výrobce vozu nejspíše předpokládá, že v termínu předepsané výměny už ta převodovka bude dost "ukvedlaná" na to, aby jí nějaký "běžnější" olej stačil. Pokud ji však člověk nestačil včas dostatečně zku.vit, má holt smůlu! :twisted:
Matýsek

Příspěvek od Matýsek »

Ale já jsem již dříve napsal,že dám originál olej VW,protože si nechci hrát na někoho kdo má RS a hledá nejlevnější olej a friťák místo nafty!! :D Auto mě stálo dost peněz,díky přebytku točivého momentu se s ním krásně jezdí(nejsem pirát silnici).Auta jsem vystudoval na střední škole. Dodnes se "auty"živím. :wink: Tato diskuze pouze dostala jiný směr a to: Někdo musí koncernu ty oleje dodávat,otázkou je kdo zná tu pravou pravdu co tam jde.
e-panolin.cz

Příspěvek od e-panolin.cz »

Cesty obchodu jsou nevyzpytatelné, správnou odpoved by ti dali jen nákupčí v MB nebo Volfsburgu.
modelář

Příspěvek od modelář »

Matýsek píše:...Někdo musí koncernu ty oleje dodávat,otázkou je kdo zná tu pravou pravdu co tam jde.
I kdyby tu někdo takový náhodou byl (jakože nejspíše není), tak by ji sem stejně nenapsal, protože to udělat/prozradit prostě ve vlastním zájmu nesmí! :idea: A jelikož jsem řešil podobný problém, tedy čím nahradit extrémně "řídký" nedostupný originál, tak Tě mohu ujistit, že na evropském trhu stěží najdeš!
alfi166silver
Příspěvky: 674
Registrován: ned úno 01, 2009 8:57

Příspěvek od alfi166silver »

Matýsek píše:Někdo musí koncernu ty oleje dodávat,otázkou je kdo zná tu pravou pravdu co tam jde.
Třeba tihle?
http://www.penriteoil.com.au/products/g ... ear_oil_70

Dovoz z Austrálie se ti určitě vyplatí :wink:
modelář

Příspěvek od modelář »

Alfi, dal by se nějaký ATF hodnotit/někam zařadit dle GL? A teď nemyslím na SAE, tam je mi to vcelku jasné.
Odpovědět