OTHP32 versus OHHM 32

Fórum o průmyslových mazivech

Moderátor: Colommbo

Odpovědět
Lukáš

OTHP32 versus OHHM 32

Příspěvek od Lukáš »

Dobrý den, lze používat OTHP 32 (je levnější) namísto OHHM 32? Čím se oleje liší, když pominu hydrodynamické nebo hydrostatické aplikace? Olej OTHP 32 splňuje dle ISO 6743/4- HM, tak proč vlastně je OHHM 32? Když zákazník chce OHHM 32 a chce ještě něco jevnějšího, může použít OTHP 32? Děkuji.
e-panolin.cz

Re: OTHP32 versus OHHM 32

Příspěvek od e-panolin.cz »

A proč? Kvůli ceně? Co předepisuje výrobce?

CItace z Mogul.cz -
PARAMO OT-HP 3 je určen jako pracovní kapalina hydrodynamických mechanismů (ATF) stacionárních i mobilních strojů; je vhodný pro automatické převo-dovky autobusů, stavebních strojů, vysokozdvižných vozíků apod., které vyžadují použití oleje odpovídající specifikace. V průmyslových aplikacích se občas používá jako hydraulická kapalina výkonnostní třídy HM příslušné viskozity (VG 32).
MOGUL HM 32 je určen především pro hydrostatické hydraulické mechanismy, zejména vysokotlaké, vybavené hydrogenerátory s vysokými požadavky na protiotěrový účinek oleje (lamelové, axiální a radiální pístové) a náročnými na jeho termooxidační stálost. Je vhodný i pro mobilní hydrauliky pracující celoročně v nechráněném prostředí a může být použit i k mazání namáhaných oběhových soustav, ozubených převodů aj. Často se využívá i k mazání pohyblivých dílů pomocí tzv. ?olejové mlhy?. Typická aplikace tohoto oleje je u systémů pracujících při nízkých teplotách (zimní přip. celoroční provoz).
Rozdíly najdeš v tech. listech - například u oleje OTHP3 nic o splnění normy HM na rozdíl od OHHM.
http://www.mogul.cz/data/VyrobkovaDokum ... hp3_z2.pdf
http://www.mogul.cz/data/VyrobkovaDokum ... gul_hm.pdf

Btw, nejlevnější na mazání je voda nebo vzduch.
Odpovědět