Specifikace olejů

Fórum o automobilových mazivech

Moderátor: Colommbo

Odpovědět
Hombre
Příspěvky: 1881
Registrován: úte bře 09, 2010 18:37
Bydliště: Zlín

Specifikace olejů

Příspěvek od Hombre »

Stále se zde řeší, jestli ten olej mohu nebo nemohu nalít do motoru. Tomu motoru to je vuřt, který se tam nalije, jen vyžaduje viskozitu, která je předurčena konstruktérem a to hlavně vůlí spasovaných dílů s ohledem na tepelnou diletaci. /například když často oroštuji nezahřátý motor, brzo mně foukne pod hlavou/
Katastrofou jsou pak oleje ekoteroristů typu A1/A5, tam se musí motor modlit, kdo si za volant sedne.
Motor je stroj jako každý jiný, tak je důležité , aby nějakým olejem byl vůbec mazán. Ty různé normy kde jsou zakuklený velkýma písmeny abecedy, jen abecedně dokumentují vývoj oleje, který nereaguje na vývoj motoru /otvor H6 má a bude mít stejnou toleranci i za sto let/ , ale na požadavky ekoteroristů reaguje rafinérka novějším složením benzínu. Tím se mění složení spalin a samotného benzínu, na který samozřejmě musí reagovat složení oleje, aby nezkolaboval s první kapkou benzínu. Toto novější složení nesmí rozežírat těsnění a z výfuku lítat větší bordel, než s benzínem N91 našich dědů.
Pak ještě rozdíl jaký olej, je na způsobu jízdy, délka trasy a kvalitě základového oleje. Ty složky proti kalům, pro rozpouštění usazenin atd jsou v oleji za 85 jak za 200 Kč jen ve větším měřítku u toho dražšího.
A jsme na začátku, motor je stále jen stroj a vždy bude platit, kdo maže, ten jede.
Doufám, že se nedočkáme jarové vody s aditivem zubní pasty pro utěsnění kroužků místo oleje, ta je taky mastná, čistí a má A10 s výměnou po 100 tis.místo zastaralé A5.
BMW R 1100 RT - Brumla
BMW R 1200 RT - Bělouš
Valvoline All-Climate 20W-50
Uživatelský avatar
Pitris
Site Admin
Příspěvky: 27486
Registrován: úte čer 24, 2008 18:00
Bydliště: Brno

Re: Specifikace olejů

Příspěvek od Pitris »

:wink:
Honda ACCORD 2.4 i-VTEC Type-S 148kW, sedan, manuál.

Zima: Ravenol SSL 0w40, Hankook W330 Winter i*cept evo3
Léto: Repsol Competicion 5w40, Vredestein Ultrac Satin
Převodovka: Honda Genuine HG - MTF
Odpovědět