1.9 TDI PD s DPF. 74 kw

Fórum o automobilových mazivech

Moderátor: Colommbo

Uživatelský avatar
lengy60
Příspěvky: 5776
Registrován: ned čer 22, 2014 18:41

Re: 1.9 TDI PD s DPF. 74 kw

Příspěvek od lengy60 »

Pitris píše:Kucí nebuďte ve při, dyť jsou vánoce 8) A proč by se někdo do jedničkové Oktávky nemohl dát DPF, když se z Passata dá udělat jedničkový Superb kombi :mrgreen: Obrázek
Už je po Vánocích,takže do sebe můžeme řezat jak hluchý do vrat. :D
Jinak to auto nemá chybu,ovšem největší průser na tom je,že si to snad někdo i koupí. :roll:
Citroen C1 Feel 1.0 51kW
Nissan Qashqai Czech Line 1.3 103 kW
šulda

Re: 1.9 TDI PD s DPF. 74 kw

Příspěvek od šulda »

Pitris píše:Kucí nebuďte ve při, dyť jsou vánoce 8)
Nemyslím si že jde o nějakou řežbu, to i vánoce snesou :lol:
Pitris píše:A proč by se někdo do jedničkové Oktávky nemohl dát DPF
Když si přečteš co sem psal výš tak do jedničkový Oktávky sem právě psal že jo ale do jedničkový Tourky by to podle mě byla rarita.
lengy60 píše:Šuldo,než tady začneš házet perly,tak se zamysli nebo si pořádně přečti co jsem napsal. :wink:
Hele ty perlo, po druhým chceš aby se zamyslel ale sám to neděláš. Tak to zkus, když sem psal že se do jedničkový Tourky nikdy DPF nedával tak sem to psal proto, protože to vím. Jenže ty seš prostě chytrolín co šťourá a z druhýho dělá blbce.
lengy60 píše:Výbavou vozu se rozumí třeba i DPF ,takže by nebylo nic divného,pokud by se na německý trh výše jmenované vozidlo dodávalo už z výroby s tímto filtrem.
Tohle je přesně situace kdy z lidí děláš blba ale ono je to naopak. Houno o tom víš ale hraješ si na chytráka :wink:
Pitris » Ještě k tomu DPF do jedničkový Oktávky. Do O I si nechali namontit DPF kvůli tomu co nám tu popsal pan odhadce, což víme i bez něj. O I Tour se začala vyrábět s příchodem O II do který se tenkrát na požadavek dával DPF už z výroby a němci co chtěli Oktávku s DPF tak si kupovali O II DPF z výroby. Btw jak už sem ti psal do oznámení, proto je název vlákna matoucí, ale toho matoucího je na netu tuny.
Pro ty co nečtou nebo se nezamyslí :mrgreen: DPF se do rotačky O I a O I Tour motor 1.9TDI PD 74kW nikdy nedával z výroby. Což při pořádném přečtení nebo zamyšlení se, znamená že ne pro žádný zmiňovaný vůz, pro Lengyho - ani do ciziny :twisted:
Uživatelský avatar
lengy60
Příspěvky: 5776
Registrován: ned čer 22, 2014 18:41

Re: 1.9 TDI PD s DPF. 74 kw

Příspěvek od lengy60 »

Hele šuldo,nemám ve zvyku z nikoho dělat blba,to za prvé.Za druhé,pokud chceš něco tvrdit,tak bych rád věděl odkud ty informace máš.Pracuješ nebo jsi pracoval ve značkovém servisu Škoda? Pracuješ nebo jsi pracoval ve výrobním závodě Škoda? Já jsem nikdy netvrdil,že to auto z výrobního závodu takhle vyjelo,nýbrž jsem psal,že byly rozdíly ve výbavě pro tuzemský a zahraniční trh,takže je to možné.To žádné smyšlenky nejsou,nýbrž x krát ověřená praxe,když jsem si na exportním oddělení Škoda Auto ověřoval původ a výbavu vozu.Stejně tak se občas objevil vůz,ve kterém se objevila výbava,která se běžně do auta nedávala,ba co víc,nešla oficiálně ani objednat.A to nemluvím o tzv."předváděcích vozech",kterých jsme se navozili z fabriky hafo.Takže příště,než o někom napíšeš,že ví hovno(to že jsi napsal u místo v to nezachrání)a dělá z lidí blbce,tak si o tom dotyčném něco zjisti,třeba formou SZ.
Citroen C1 Feel 1.0 51kW
Nissan Qashqai Czech Line 1.3 103 kW
bjukemen
Příspěvky: 4877
Registrován: sob bře 29, 2008 17:09

Re: 1.9 TDI PD s DPF. 74 kw

Příspěvek od bjukemen »

asi som to zacal ja ale na to sa kaslat, O1 s DPF nikdy nebola to je jasne, zvykli sa domontovat na zakazku, nevidim na tom nic nezvycajne, ked mal niekto zanovnu koktu 1 a chcel tam DPF tak mu ho domontovali.. to je cele neteba tu rozoberat voloviny..
chevrolet cruze 2.0 vcdi 120kw

Alfa Romeo 156 SW 2,4 JTD 110kw @ 142,3kw
šulda

Re: 1.9 TDI PD s DPF. 74 kw

Příspěvek od šulda »

lengy60 » Houno, je nářečně, jiný význam v tom nehledej. Když něco napíšu tak kolem toho začneš opakovat to své a pokud používáš výrazy o zamyšlení, pořádném čtení, senci tak ze mě děláš blbce i když ty to tak třeba necítíš nebo nevidíš. Že lecos víš už sem dávno pochopil a netřeba si něco ověřovat ale když se tu s někým zadebatím o Tource a DPF tak začneš např. o výbavě nebo proč si němci dodělávaj DPF atd. jako by sem-sme tohle nevěděli, zkus se na to podívat z pohledu toho druhého a netoč si pořád jen svým mlýnkem. A není to jen tady, to že ty něco vidíš nebo děláš jinak než někdo jiný je samozřejmě v pořádku ale než začneš např. tím že tam ten DPF může být už z výroby ohledně důvodu kolem výbavy pro D jak píšeš tak pokud to nevíš jistě tak zkus třeba použít otazník a položit to jako dotaz :idea: Odkud mám své info je moje věc a to že by někdo rád věděl odkud je, je zase jeho věc :) Dřív sem se motal kolem výroby vstřikování a teď je to kolem výroby dílů k řízení a kde všude to bylo je taky moje věc :) Když něco nevím tak pokládám dotaz a nehážu kolem sebe doměnky, možnosti atd. toho je opravdu na netu mraky a jen mate lidi :wink: Z druhý strany, když někdo přímo ve "škodě" (nevím co tím adosM myslí, servis škoda nebo info přímo ze závodu?) řekne majiteli jedničkový Tourky že v ní má DPF tak to je samozřejmě horší než nějaký doměnky.
bjukemen » Spíš sem to začal já svou otázkou:
šulda píše:Ale ty s dodělaným DPF budou spíš klasický jedničkový Octavie než tourky, ne?
Prostě mě zajímalo zda si už viděl i jedničkovou Tourku s DPF, u tý by to bylo nezvyčajné :)
Uživatelský avatar
lengy60
Příspěvky: 5776
Registrován: ned čer 22, 2014 18:41

Re: 1.9 TDI PD s DPF. 74 kw

Příspěvek od lengy60 »

šulda píše:lengy60 » Houno, je nářečně, jiný význam v tom nehledej. Když něco napíšu tak kolem toho začneš opakovat to své a pokud používáš výrazy o zamyšlení, pořádném čtení, senci tak ze mě děláš blbce i když ty to tak třeba necítíš nebo nevidíš.
Hele,výraz houno je znamý po celé zemi,takže mi nic nevyprávěj o nářečí. :D O přečtení mých příspěvků jsem psal proto,že jsi mě osočil z věcí,které jsem nenapsal a oslovení učitel si taky schovej pro někoho jiného,já jsem dalek toho, někoho poučovat
šulda píše:Že lecos víš už sem dávno pochopil a netřeba si něco ověřovat ale když se tu s někým zadebatím o Tource a DPF tak začneš např. o výbavě nebo proč si němci dodělávaj DPF atd. jako by sem-sme tohle nevěděli, zkus se na to podívat z pohledu toho druhého a netoč si pořád jen svým mlýnkem. A není to jen tady, to že ty něco vidíš nebo děláš jinak než někdo jiný je samozřejmě v pořádku ale než začneš např. tím že tam ten DPF může být už z výroby ohledně důvodu kolem výbavy pro D jak píšeš tak pokud to nevíš jistě tak zkus třeba použít otazník a položit to jako dotaz :idea:
Á tak to tedy promiň,fakt jsem netušil,že všichni vědí,že si němci nechávají dodatečně montovat DPF.O výbavě jsem psal z toho důvodu,který jsem uvedl již před tím,tzn.že pokud si to zahraniční zákazník přál,tak mu do auta bylo namontováno prakticky cokoliv.
šulda píše:Odkud mám své info je moje věc a to že by někdo rád věděl odkud je, je zase jeho věc :) Dřív sem se motal kolem výroby vstřikování a teď je to kolem výroby dílů k řízení a kde všude to bylo je taky moje věc :) Když něco nevím tak pokládám dotaz a nehážu kolem sebe doměnky, možnosti atd. toho je opravdu na netu mraky a jen mate lidi :wink:
Tak to se hluboce omlouvám,v žádném případě jsem po Tobě nechtěl,abys zde vyzradil nějaké státní tajemství. :mrgreen: Já jsem Tě odhadoval nejméně na pracovníka exportního nebo expedičního oddělení Škoda-Auto,ale vidím,že se stačí motat(tvůj výraz) kolem výroby vstřikování nebo výroby dílů k řízení a člověk je v obraze.To co jsem zde uvedl kolem různých výbav nejsou žádné domněnky nebo informace z internetu,ale zkušenosti z praxe.Když jsem mimo obor téměř 5 let a nemám si to jak ověřit,tak nebudu tvrdit,že to vím na 100%.Ale protože tedy vím,co všechno bylo k vidění,tak jsem hodně opatrný na slovo NIKDY.Byť to bylo použito třeba je v pár případech,na přání odběratele nebo že se fabrika zbavovala přebytků.
šulda píše:Z druhý strany, když někdo přímo ve "škodě" (nevím co tím adosM myslí, servis škoda nebo info přímo ze závodu?) řekne majiteli jedničkový Tourky že v ní má DPF tak to je samozřejmě horší než nějaký doměnky.
Tohle byl ten hlavní důvod proč jsem o těch rozdílných výbavách začal psát.Takže aniž bych se chtěl nějak zastávat pracovníků servisu,mohlo se stát,že ke konci výroby tam ty fitry dávali,byť se oficiálně tvrdí,že ne.Mohla to být také zakázka určená původně pro jiný stát,kterou odběratel odřekl a auta se dostala na náš trh,takže příslušný pracovník(možná nový),žije v přesvědčení,že to tak je. Kdyby se podíval do ETKY,tak by samozřejmě snadno zjistil jak se věci mají.Ve Škoda-Auto se mi to moc nezdá,ale nic není nemožné,jak říkal náš šéf,který s tím osobní zkušenost,kterou jsem popsal výše, má.
Citroen C1 Feel 1.0 51kW
Nissan Qashqai Czech Line 1.3 103 kW
Odpovědět