Plná sintetika

Fórum o automobilových mazivech

Moderátor: Colommbo

Oktávkář

Plná sintetika

Příspěvek od Oktávkář »

Ahoj.Právě sem koupil benzínovou jedničkovou oktávku 1,6.Je to přitažený z Německa má to servisku podle kerý to má najeto stopěttisíc.Rok výroby je 2003.Předchozí majitel tam celou dobu lil nějaký Miler 10w40 což je obyčejná polosintetika a hlavně asi pude o nějaký nowname šit o kterým sem nikdy neslyšel.No jo lakomí frickové a já abych to teď napravoval.Sem taxikář a když sem se kluků na štaflu zeptal co tam vymněnit tak řikaly že tam mám dát jedině to co tam patří a to je prej plná sintetika 5w40 a jedině od castrolu.Když sem jim řek na co to furt jezdilo tak se zhrozily že prej zadřu motor protože to prej uvolní nějaký kobaltový vrstvy ve výfukových kanálkách a pak se něco ucpe.Tak teď nevím co mám dělat.Rád bych do svýho auta dal to nejlepší co můžu ale bojim se že to podělám.Klukům věřím věčina má folcvágeny a ví o čem mluví.Čert aby vzal toho Helmuta že tam cpal takový splašky.Ještěže tam aspoň nedával minerál.Kluci řikaly že to už je pro motor jistá smrt a dneska se prakticky nepoužívá a ani už nejde moc koupit.To sem rád kdyby to šlo tak ho tam určitě dával.Poraďte mi prosím.Mám to risknout a dát plnou sintetiku a pozorně poslouchat jestli se něco neucpává a pak to dát vyčistit anebo hold pokračovat v tý polosintetice a doufat že ještě něco najedu?Ročně nalítám tak něco okolo kila a podle kluků bych to tak ve dvěstěpáďu měl o něco stočit a poslat radši dál.Jenže já to teď koupil a nechce se mi za rok zase něco schánět.Moh sem koupit třílitrovou maximu a když sem to řek na place tak se rozchechtaly že jim tam s tou rejží budu dělat ostudu.Trochu sem jim podleh a teď nevim jestli sem neudělal chybu.Já bych tam s nima ale nevydržel.Slyšel sem že sou japonci spolehlivý ale oni furt opakuju japonec nakonec.
Prosím tedy o radu co s tou výměnou.Asi to risknu a auto si nějakou dobu nechám.
Díky Oktávkář
Uživatelský avatar
Durex
Příspěvky: 3946
Registrován: stř říj 20, 2010 9:17
Bydliště: Třebechovice p/O
Kontaktovat uživatele:

Re: Plná sintetika

Příspěvek od Durex »

Tak tohle celé beru jako pokus o vtip a ironii ... :lol: :lol: :lol: Ale běda,jestli se pletu :D
Suzuki GSX 1300R Hayabusa, Suzuki GSXR 750W, Honda CBR 400RR, Honda CBR 600F3, KTM EXC 300 2T, Honda VFR 750,Suzuki Inazuma 750, Kawasaki ZX7R -2x, Kawasaki GPZ 900, Suzuki GSXR 750 K1,Suzuki SV 650, Fiat Ducato 2.3 JTD

Moto-Emergency motoservis
Oktávkář

Re: Plná sintetika

Příspěvek od Oktávkář »

Vím že mam horší pravopis ale to snad nevadí.Čekám radu a ne poučování jako na jiných diskuzích.Jestli můžeš něco o olejích tak budu rád.
Uživatelský avatar
Durex
Příspěvky: 3946
Registrován: stř říj 20, 2010 9:17
Bydliště: Třebechovice p/O
Kontaktovat uživatele:

Re: Plná sintetika

Příspěvek od Durex »

Když pominu pravopis,což mimochodem taky není moje silná stránka,tak proč to psát tím stylem co si psal? jako chápu,že oktávka je hustokrutá, a kluci sou asi mrtě dobrý a maj tu techniku zmáklou a fakt se jako vyznaj. Nejsou to žádný béčka a všichni jedou na castrolu,protože jen on je nejvíc kůůůl a něco o čem sem neslyšel,tak je šit ... Tak v první řadě tě uklidním a Millers je o dost možná lepší,než ten Castrol. Taky tě uklidním tím,že 5W40 vůbec nemusí být plná syntetika a za to 10w40 jo ... A minerál dnes koupíš úplně v pohodě ... A buď rád,že fricek jezdil na toho Millera a né na Castrol. A pak si taky přečti pár témat zde na fóru. A myslím,že sem poradil celkem dost
Suzuki GSX 1300R Hayabusa, Suzuki GSXR 750W, Honda CBR 400RR, Honda CBR 600F3, KTM EXC 300 2T, Honda VFR 750,Suzuki Inazuma 750, Kawasaki ZX7R -2x, Kawasaki GPZ 900, Suzuki GSXR 750 K1,Suzuki SV 650, Fiat Ducato 2.3 JTD

Moto-Emergency motoservis
Uživatelský avatar
Colommbo
Příspěvky: 9935
Registrován: pon led 23, 2012 20:46
Bydliště: kutnohorsko-kolínské pohraničí

Re: Plná sintetika

Příspěvek od Colommbo »

Oktávkář: Kdyby ses po tomhle fóru nějaký čas už toulal, nebyl bys překvapen Janovou (Durexovou) reakcí, mě po přečtení tvého příspěvku totiž napadlo, bez ohledu na pravopis, vpodstatě totéž... :)
Je-li tímto
Oktávkář píše:...Předchozí majitel tam celou dobu lil nějaký Miler 10w40 což je obyčejná polosintetika a hlavně asi pude o nějaký nowname šit o kterým sem nikdy neslyšel.No jo lakomí frickové a já abych to teď napravoval...
myšlen olej od Miller's, tož věz, že se jedná o jednoho z nejlepších evropských (z Velké Británie) výrobců olejů a ceny jeho produktů jsou spíše vysoké než nízké. :P Pokud motor pravidelně dostával tento olej (10W40), na tvém místě bych u něj zůstal, stále se prodává, jen je třeba vědět, kde... :)
A měnil max. po 10tis.km a vždycky s filtrem.
P.S. S třílitrovou Maximou se ostudy bát nemusíš, té se směje jen hlupák zcela nevědoucí, která bije a o co přichází... :mrgreen:
http://www.millersoils.cz/
W124 E320 Coupé R6 162kW 1994, 5Q man. Getrag "psí noha",
Shell HU 5W40,
přev. Ravenol ATF Fluid, dif. Castrol Axle Z Limited Slip 90
Uživatelský avatar
Pedro
Příspěvky: 7757
Registrován: úte zář 22, 2009 12:10
Bydliště: Praha 6

Re: Plná sintetika

Příspěvek od Pedro »

Myslim ze ten pravopis nikomu asi vadit nebude.
Nejdriv si najdi jinej stafl. Jinak to nedas a pokud tvuj dotaz je myslen vazne,budes mit v palici peknej bordel. Tady odsud vs. ,,kolegove,,. Oktavka nebo Maxima :-D :-D
Snad jen ta spotreba.
A radu od lidi podobnych me,fakt necekej. Ale urco se nekdo najde. Finito.
Oktávkář

Re: Plná sintetika

Příspěvek od Oktávkář »

Díky za odpovědi.Řikal sem o tom klukům a řikaly že sem debil a dělám jim ostudu protože to nejsou kobaltový vrstvy ve výfuku ale karborundový usazeniny na ventilech který právě plná sintetika rozpouští a ať sem rád že sem nekoupil tu maximu která má udajně mnohem víc ventilů a tím pádem mnohem víc rozpuštěnýho bordelu.Já tomu nerozumim a sem závislej kdo mi co řekne.Moc se s nima nechci hádat auta mě ani nezajímaj mám to jako práci.Když sem jim řek že ty jejich dýzly od vw maj podvedený emise tak kolega řikal že udajně ten softwar vyvynuli právě japonci jako součást nepsaný dohody a teď se snaží vw schodit jako konkurenci která by je v budoucnu celosvětově ohrozila a že dokázat to nejde.Znovu se se díval do tý servisky a je to opravdu Milers.Chlapi tvrdily že to nikdy neslyšely ale trochu ste mě uklidnily.Musim teď končit sem na řadě.Zdar.
Uživatelský avatar
lefort
Příspěvky: 2519
Registrován: pon srp 26, 2013 17:46
Bydliště: Hořovice

Re: Plná sintetika

Příspěvek od lefort »

Ty krabe, tak tohle je i po pár pivech moc...
Jestli to uvidí N., tak se vzteky přeskočí :mrgreen:
Toyota GR Yaris - Ravenol DFE 0W20, MTF1, MTF3, DGL
Toyota GR 86 - Ravenol DXG 5W30, Red Line 75W85
Toyota RAV4 2.5 Hybrid - Ravenol EFE 0W16
Uživatelský avatar
Jezevcik
Příspěvky: 3360
Registrován: sob lis 26, 2005 16:55
Bydliště: Praha 11

Re: Plná sintetika

Příspěvek od Jezevcik »

Já myslím, že už to četl a Vídní právě teď jede houkající Notarzt.
Toyota Verso 1.8 Valvematic, r. v. 2011
Léto: Shell Helix HX6 10W-40
Zima: Shell Helix Ultra 5W-40
Toyota Corolla Liftback E 11, 1.4 16 V, r. v. 97
Shell Helix HX6 10W-40
Návštěvník

Re: Plná sintetika

Příspěvek od Návštěvník »

dnes bol nahovno deń ale toto to zachránilo... vďaka, to je stand up comedy... niekde v malej krčmičke vo východných Čechách, tak u Litomyšle by som si to predstavil...
Návštěvník

Re: Plná sintetika

Příspěvek od Návštěvník »

A už je to tu zas, už je to tu zas, už je to tu zas... :twisted:
e1H

Re: Plná sintetika

Příspěvek od e1H »

Toto je sila. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Oktávkář

Re: Plná sintetika

Příspěvek od Oktávkář »

Ahoj.Schodou okolností sem vez v noci automechanika kterej měl sice trochu naváto ale to co řikal mělo docela smysl.Celý sem mu to ve stručnosti přelouskal a on prohlásil že moji kolegové sou blbouni a ať je s tou plnou sintetikou neposlouchám a klidně jí tam dám.Doporučil mi castrol magnatep 5w40 kterej má nějaký molekuly na který se ty nečistoty lepí a odchází průběžně vejfukem.Ještěže to tady kluci nečtou.Já jim to nabízel ale řikaly že takovejch chytráků už vezly kamión.Oni maj trochu jiný zájmy.Když je mrtvo tak se sejdou v kolegovým multivanu a na tabletu sjížděj porno a hlavně sázky.Nikdo nikdy nic nevyhrál ale to jim člověk nevysvětlí.Musim se trochu vyspat mám už sjednaný nějaký kšefty na odpoledne.Tak zatim čau.
jjenda
Příspěvky: 7
Registrován: čtv srp 27, 2015 10:51

Re: Plná sintetika

Příspěvek od jjenda »

Je to čistá provokace. Už jen jak jsem si přečetl že je to Ochcávka I z Německa r.v. 2003 se sto pěti tisíci a se serviskou byl základ dobrého vtipu a pak to autor ještě rozvinul o další perličky. Měl s tím počkat před silvestrem :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:  . Mám od rána po přečtení výbornou náladu . Jestli je dotyčný skutečně taxikář, tak potěš koště. Jestli jich je takových většina, tak se pak nedivím, že někdy vezme některý zákazník vampulí po hlavě.
Jestli je to ale skutečně tvor se řidičákem, tak rada zní: M6AD a nechat ho tam tak 40 tisíc a pak se vrátit k šlapacímu kolu. Tenhle tatínkův náhodný shluk bílkovin se opravdu poved, ale do provozu nepatří.
A pro toho návštěvníka člováka, co se naváží do Východočechů a ještě od Litomyšle. Opovaž se někdy je po R35 Litomyšl - V. Mýto :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:    .
Oktávkář

Re: Plná sintetika

Příspěvek od Oktávkář »

Nejsem od Litomyšly ale z Prahy.Normálně sem se zeptal tak mně neurážejte.V autech se vůbec nevyznám a aspoň se snažim získávat vědomosti.Ta oktávka vypadá že ty kiláky má.Koupil sem to od důchodce kterej má ještě další auta a moc s tim nejezdil.Teď už du chrápat.
Zamčeno