nechte Castrol na pokoji

Fórum o automobilových mazivech

Moderátor: Colommbo

Odpovědět
Ondřej ST220

nechte Castrol na pokoji

Příspěvek od Ondřej ST220 »

Už to nemůžu vydržet.Tohle jsou super stránky,zajímavé,e shop je super ale už mě lezou na nervy tady ti rozumbradové co tu pořád pomlouvají oleje Castrol!Napište rovnou že je vám líto dát tolik peněz za olej a je to.Já bych o žádném oleji nenapsal že je to shit když jsem ho nikdy nepoužil!Ale to co se tady dočítám o Castrolech to je opravdu směšné!!!Zdravím Pitrise...tvoje příspěvky si vždy rád přečtu.
bjukemen
Příspěvky: 4867
Registrován: sob bře 29, 2008 17:09

Příspěvek od bjukemen »

...ale pišeme tie prispevky preto že mame skusenosti z Castrolom a je to Shit a to ešte predraženy...
FF

Příspěvek od FF »

Ja si myslím, že Castrol a Shell sú priemerné (teda nie zlé) oleje, ale za nadpriemernú až predraženú (teda zlú) cenu.
Napíš nám aké skúsenosti s Castrolom máš ty, keď sa cítiš byť dotknutý - myslím to v dobrom...
Brembo
Příspěvky: 2293
Registrován: pon čer 08, 2009 21:28
Bydliště: Matuškovo

Příspěvek od Brembo »

Ja osobne s Castrol a Shell mam dobre skusenosti,ale nikdy nekupujem tie najlacnejsie ako GTX3. Kupujem EDGE,Powerflow alebo Helix Ultra. Nejak mi nie je jasne,v com su ine znacky extra kvalitne a za babku. A za to,ze za aku cenu predavaju predajcovia Shell a Castrol nemozu vyrobcovia. U niektorych predajcov su za rovnaky peniaz ako ine znacky. Motul tu nikto neohovara (co sa tyka kvality,tak vynikajuce) ale ceny su tiez dost premrstene. Ani Valvoline nema najlepsi pomer cena vykon.
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Shell ani Castrol nejsou špatné oleje a argumenty zde diskutujících (některých) o jejich nekvalitě jsou nic nevypovídající.

Argument 1
Motorový olej po přechodu na Castrol (konkrétně Magnatec) hned zčernal - to znamená, že ten ´´nový´´ olej skvěle vyčistil motor po Castrolu a tudíž Castrol má velice špatné čistící schopnosti
= BLBOST
Vysvětlení: Castrol Magnatec používá specifické složky aditivace, které (obsažené ve zbytkovém oleji co v motoru zůstane po vypuštění) zreaguje s olejem novým (od jiného výrobce) a ten tudíž opticky rychleji ztmavne. Je to však pouze optický jev (na vlastnosti toho jiného oleje to nemá větší vliv).

Argument 2 (s oblibou jej zde používají ´´servicemani´´ a jiní odborníci přes motory)
Měl jsem na dílně motor, který od začátku jezdil na Castrol Magnatec. Motor byl ve 130.000km nadměrně opotřebený, hlučný a jiné bla bla nesmysly.
= BLOBOST (tedy co se podstaty týče)
Vysvětlení:
1. ti servisáci zpravidla netuší, jestli to auto mělo najeto 130tis a nebo 500tis a km byly stočené
2. ti servisáci zpravidla netuší, jak se k tomu motoru majitel choval - přetěžování, podtáčení, vytáčení motoru za studena a další
3. ti servisáci také většinou ani netuší, jestli ten Castrol Magnatec byl po dobu těch 130tis km vůbec někdy měněný

Závěr: Castrol je dobrý a kvalitní motorový olej s léty prověřenou praxí. ediné, co proti němu hraje je podle mě jeho někdy až přemrštěná cena. Klidně ho používat můžete (samozřejmě je třeba dbát na pro motor určené výkonostní normy a termín výměny) a motoru v žádném případě neublížíte. Kdyby byl Castrol Magnatec tak ´´špatný´´ jak zde někteří píší, tak by ho určitě někteří výrobci aut nepoužívali jako prvonáplň. Například Škoda používala Magnatec dlouhá léta jako prvonáplň do svých motorů. Nyní už asi rok zpátky používají do většiny vozů Shell (prý kvůli lepší nabídnuté ceně), ale ten Magnatec používají STÁLE do aut určených pro Německo a Rusko.

P.S. Nepracuji pro Castrol, neprodávám Castrol a dokonce jej nyní ani sám nepoužívám, ale za svým příspěvkem si skálopevně stojím.
Uživatelský avatar
Pitris
Site Admin
Příspěvky: 27404
Registrován: úte čer 24, 2008 18:00
Bydliště: Brno

Re: nechte Castrol na pokoji

Příspěvek od Pitris »

Ondřej ST220 píše:Ale to co se tady dočítám o Castrolech to je opravdu směšné!!!
Ano, směšné je to, za jakou cenu Castrol prodává svoje výrobky. Ale ty jejich reklamy -
- no, někdo je zaplatit musí; ta nová teď s Ronaldem, ta je pěkná....a když si myslíš, že nejdražší=nejlepší, Tvoje věc....
Ale kdyby sis opravdu přečetl moje příspěvky, tak bys věděl, že na převodové oleje, brzdové a chladicí kapaliny tady nenadávám, ale doporučuji je. Ale "za prd" stojí třeba GTX, jejich dřívější longlife oleje, nebo Magnatec (to zas bude.....) - a to je moje (a nejenom moje) osobní zkušenost.
A i jejich motorové oleje 10w60 a EDGE jsou dobře použitelné; a to jsem zde také už napsal.
Ale taky jsem zde napsal, že TBN 7,4mg KOH/g u oleje Castrol EDGE TD 5W40
není nic moc extra - na tu cenu, za jakou se prodává.
skodovkar
Příspěvky: 6272
Registrován: pon pro 29, 2008 16:40

Příspěvek od skodovkar »

Tak tak, Castrol je předražený a v servisech ještě jednou tolik.
modelář

Příspěvek od modelář »

Castrol jsem kupoval, "dostával" (samozřejmě nikoli zadarmo!) v rámci záručních servisních prohlídek a dokonce je to značka, na kterou jsem v životě najezdil snad nejvíce km. Používal jsem od Castrolu nejen motorové oleje, ale i převodové, mazací tuky a chlad. kapaliny. Současně "se přiznávám", že jsem nikdy neměl žádnou brzdovku od Castrolu.

A na základě praktických zkušeností přiřazuji značku Castrol k těm rovněž známým a rádoby "v kursu", jako jsou Michelin, Salomon, Sony apod. Všechny totiž dnes pojí jediné: budují svůj úspěch na image, který platí hlavně ve snobských kruzích (kde naopak neplatí jakákoli technická/odborná fundovanost), a tomu odpovídá i cena. Všimněte si, že čím méně vyspělá země, tím je rozdíl mezi obvyklou cenou výrobků mnou již zmíněných některých značek ve srovnání s těmi jinými, tzv. "méně značkovými", větší. A jelikož osobně nejsem odkázán nakupovat výhradně na českém trhu, tak už jen ten cenový argument jinde poněkud selhává: jsou trhy, kde je "průměrný Castrol" k mání za zcela "průměrnou cenu".

Ale zpět k jádru pudla: Castrol dokáže vyplodit špičkový výrobek (za ten jsem svého času považoval např. Formula RS 10W-60), obdobně jako Michelin, Salomon apod. Jenže stejně, jako "jedna vlaštovka jaro nedělá", je těžké byť jen předpokládat, že vžechny výrobky této značky (těchto značek) jsou špičkové. A právě v zajetí toho bludu žijí zarytí zastánci značky Castrol!

Kromě toho, že souhlasím s tím, co sem už napsali předchozí přispěvatelé - pochybovači, připojím důvod, pro který jsem se značkou Castrol definitivně skončil: z testování, na jaký olej bude převodovka mého vozu nejlépe fungovat, mi zbylo 6 "vzorků" různých olejů od různých výrobců, přičemž každý z nich "pracoval" v převodovce mého vozu cca týden. Vzorky jsem pečlivě uložil nalité zpět do původních obalů v suchém sklepě se stálou teplotou a bez přístupu světla tzv. pro event. pozdější použití. Jaké bylo moje překvapení, když jsem po půl roce vybíral převoďák do ojetiny kamaráda (řekl jsem mu, že půjde o použitý olej) a při té příležitosti zjistil, že PRÁVĚ A JEN u Castrolu (SMX-S) došlo k separaci složek :!:
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

skodovkar píše:Tak tak, Castrol je předražený a v servisech ještě jednou tolik.
V servisech je předražený olej jakékoliv značky.
Uživatelský avatar
Pitris
Site Admin
Příspěvky: 27404
Registrován: úte čer 24, 2008 18:00
Bydliště: Brno

Příspěvek od Pitris »

Anonymous píše:.....Motorový olej po přechodu na Castrol (konkrétně Magnatec) hned zčernal - to znamená, že ten ´´nový´´ olej skvěle vyčistil motor po Castrolu a tudíž Castrol má velice špatné čistící schopnosti
= BLBOST.....
Ano, je to blbost - motorový olej po přechodu na Castrol (konkrétně Magnatec) hned NEZČERNÁ - zčerná jiný olej po Magnatecu.....a kdyby to bylo zreagováním odlišných aditiv - bylo by dost špatné.....
Jinak to, že si konkrétní olej vybere fabrika do svých motorů jako prvonáplň,
určitě nehovoří o kvalitách toho oleje.....a o dalším tady s Tebou (pokud si stejný anonym, jako dříve) už nehodlám diskutovat, neboť jsme se o tom už bavili. A jestli jsi jiný anonym, a máš zájem, tak si to najdi.....
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

To jsem se spletl. Mělo tam být přesně to, co píšete Vy, tedy:
Motorový olej po přechodu Z Magnetcu....
Zbytek platí tak, jak jsem to napsal.
Ne, ještě jsem spolu o tom nediskutovali a nevidím jediný důvod, proč bychom měli. Pokud je podle Vás prostě Magnatec špatný olej, tak mi tento Váš názor stačí na to, abych si o Vaší ´´odbornosti´´ udělal vlastní úsudek. Jinak ale nic ve zlém.
Uživatelský avatar
Pitris
Site Admin
Příspěvky: 27404
Registrován: úte čer 24, 2008 18:00
Bydliště: Brno

Příspěvek od Pitris »

Taky nic ve zlém, ale já mám s Magnatecem takové zkušenosti, jaké jsem popsal.
A na Vaší, nebo mojí odbornosti a zkušenosti to nic nemění, ale já už si Magnatec do motoru nedám - a ani nikomu jinému.....a ani nedoporučím !!!!
mipesa
Příspěvky: 763
Registrován: čtv srp 28, 2008 20:39

Příspěvek od mipesa »

Je to přesně o tom jak, kdo a kde umí nakoupit.V celkovém nákupním globálu hovoří proti Castrolu cena, ale kdo má snahu uspět tak si cestu najde.Musím připustit, že se to hlavně týká lidí, kteří se tím živí.Já nebudu zde uvádět za kolik mám Castrol, ale komu jsem dal do auta Castrol tak si nikdy na cenu neztěžoval.Dělám jak pro firmy tak pro fyzické osoby a dělám vše pro to, aby se ke mě(k nám) zase vrátily s důvěrou, že mají to, co chtějí za slušný peníz k oboustranné spokojenosti.
Jestli někdo haní či chválí Castrol je individiuální věc.Už jsem se o tom zde zmiňoval, že pro mě Castrol patří k tuctovým olejům.Tím mám na mysli, že když vezmu v potaz tucet renomovaných výrobců, tak Castrol patří mezi ně.Na druhou stranu si nemůžu dovolit držet skladem tucet značek olejů.Mám vybrané a odzkoušené a mezi ně Castrol patří, co se tyče motorových olejů.
Nechápu, že se někdo nechá vytočit haněním Castrolu.
V jiném případě bych musel zabít "každýho sparťana pos..nýho" :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ondřej ST220

Příspěvek od Ondřej ST220 »

Nechápu ty neustálé narážky na cenu Castrolu????Podívejte se tady v shopu na ceny ostatních olejů????Nemyslím samozřejmě vazelínu Mogul a Paramo ale kvalitní oleje!Ceny jsou stejné někdy i větší!Mě osobně teda nepřijde moc dát za pět litrů kvalitního oleje 1500 korun.........
Ondřej ST220

Příspěvek od Ondřej ST220 »

Málem bych zapoměl....používám olej Castrol EDGE 5W30.Mám Ford mondeo ST 220 2004.Nikdy jsem nepoužíval jiný olej než Castrol ....do motorek-ZX 9R,R1,GSXR 1000.....do všech jsem dával Castrol a super.Nemůžu si ho vynachválit......a děkuji všem za přízpěvky je to fajn počtení :)
Odpovědět