nechte Castrol na pokoji

Fórum o automobilových mazivech

Moderátor: Colommbo

Odpovědět
modelář

Příspěvek od modelář »

Je zajímavé, že snobi v mém okolí sice nevědí o olejích nic, obdobně jako nevědí téměř o ničem v technických oborech nic, ale už dávno zaručeně vědí, že olej do motoru musí mít API SM! :P
skodovkar
Příspěvky: 6272
Registrován: pon pro 29, 2008 16:40

Příspěvek od skodovkar »

Modeláři nebo jsou druhé extrémy , bohužel v rodině.
Fabia 1,4MPI (2002), najeto asi 25 000Km , garážovaná, jako nová. Jelikož pan majitel tvrdí , že olej si sám nevymění, tak jezdí měnit do servisu, jenomže jednou za dva roky. Podle něj ani baterka nejde dobít a vlastně jediné co s tím jde dělat je dolít ostřikovače, benzín a otočit klíčkem. :lol: :roll: :cry: :o :evil:
FF

Příspěvek od FF »

modelář píše:Je zajímavé, že snobi v mém okolí sice nevědí o olejích nic, obdobně jako nevědí téměř o ničem v technických oborech nic, ale už dávno zaručeně vědí, že olej do motoru musí mít API SM! :P
...a musí to byť plná syntetika... :!:
modelář

Příspěvek od modelář »

Pochopitelně. A v ACEA A5/B5 k tomu! Oni prostě chtějí jedině ten NEJ olej.
Itall

Příspěvek od Itall »

Castrol v autě nepoužívám, ale ve dvoutaktním motocyklu ano - jako olej do benzinu. Používám Castrol Garden Syntetic a mám s ním ty nejlepší zkušenosti. Jedná se o asi nejlevnější plně syntetický značkový olej na trhu. Je sice "jen" do zahradní techniky - proto také není předražený, ale může se bez obav použít do jakéhokoliv dvoudobého motoru, včetně sportovních. I se značkou Castrol můžete mít výbornou kvalitu za zcela konkurenceschopnou cenu. Samozřejmě nedá se koupit hned to první, na co narazím, jen proto, že Castrol :P . Ale dá se rozumně vybrat. Na kvalitu této značky rozhodně věřím. Ovšem předražené nekupuji nic, ani Castrol.
skodovkar
Příspěvky: 6272
Registrován: pon pro 29, 2008 16:40

Příspěvek od skodovkar »

Italle, za ty peníze by se dalo i něco od Shellu např.
http://www.shell.com/home/Framework?sit ... _1822.html

Zase záleží za kolik kupuješ Castrol a za kolik bys sehnal Shell, ale já mám v úmyslu zkusit Shellku.
Itall

skodovkar:

Příspěvek od Itall »

Jiný plně syntetický značkový olej by se tedy nesehnal, nevím o tom. A od Shellu - který pro mě není seriózní firma - už vůbec ne. Kupoval jsem ho do 200,- Kč. Teď už je to problém, tak jsem přešel na polosyntetický OMV Bixxol - míšení až 1:100, který jsem sehnal za 109,- Kč. Proti Mogulu TSF za 150,- Kč je to nebe a dudy. Tak jsem ho nakoupil víc a zatím ho jezdím. Ale kouří víc, než ten Castrol, tak po jeho spotřebování přejdu zas na plně syntetický, mám už něco v merku. Aby bylo jasno - Mogul TSF jsem zkusil jen jednou - to ještě byl o dost levnější a už bych ho víckrát nezkoušel. A za ty dnešní prachy je to už úplně úchylnost. Proto také značce Mogul nevěřím - nezmůže se ani na jeden slušný olej do benzínu. Zamrzla na minerálních kouřících, smrdících a karbonujících olejích. Trysk tam má alespoň polosyntetický Rapid 2T.
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Itall píše:Castrol v autě nepoužívám, ale ve dvoutaktním motocyklu ano - jako olej do benzinu. Používám Castrol Garden Syntetic a mám s ním ty nejlepší zkušenosti. Jedná se o asi nejlevnější plně syntetický značkový olej na trhu. Je sice "jen" do zahradní techniky - proto také není předražený, ale může se bez obav použít do jakéhokoliv dvoudobého motoru, včetně sportovních. I se značkou Castrol můžete mít výbornou kvalitu za zcela konkurenceschopnou cenu. Samozřejmě nedá se koupit hned to první, na co narazím, jen proto, že Castrol :P . Ale dá se rozumně vybrat. Na kvalitu této značky rozhodně věřím. Ovšem předražené nekupuji nic, ani Castrol.
A jak víš, že ten Castrol je plná syntetika?
Uživatelský avatar
Pitris
Site Admin
Příspěvky: 27402
Registrován: úte čer 24, 2008 18:00
Bydliště: Brno

Příspěvek od Pitris »

Přece proto, že je to Castrol, a je to tam napsané..... :lol: :oops:
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Ondřej ST220 píše:Do motorek jsem používal Castrol power 1 racing 10w 50....naprosto špičkovej olej i cena........at si říká nebo píše kdo co chce
Nevím jak Racing ale GPS za moc nestojí. Předchozí majitel motorky jezdil jen na něj a když jsem pak změnil značku oleje, tak se mi od nejspíš uvolněnýho karbonu akorát zasvinily hydroštosy a museli jsme je vyčistit - oba oleje 10W40, polosyntetika.
Brembo
Příspěvky: 2293
Registrován: pon čer 08, 2009 21:28
Bydliště: Matuškovo

Příspěvek od Brembo »

Mozem sa opytat o aky motor ide? Okrem HD nik nepouziva hydraulicke zdvihatka a o GPS som nikdy nic zle nepocul.
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Brembo píše:Mozem sa opytat o aky motor ide? Okrem HD nik nepouziva hydraulicke zdvihatka a o GPS som nikdy nic zle nepocul.

Honda VT1100C sc18 Shadow, U.S. verze, r.v. 1993
Tirika

Příspěvek od Tirika »

Anonymous píše:
Brembo píše:Mozem sa opytat o aky motor ide? Okrem HD nik nepouziva hydraulicke zdvihatka a o GPS som nikdy nic zle nepocul.

Honda VT1100C sc18 Shadow, U.S. verze, r.v. 1993
Může to být náhoda,že se to stalo, nechci nějak Castrol poškodit ....
Brembo
Příspěvky: 2293
Registrován: pon čer 08, 2009 21:28
Bydliště: Matuškovo

Příspěvek od Brembo »

To je este OHV,tak tie zdvihatka tam mozu byt.
tirika

Příspěvek od tirika »

Brembo píše:To je este OHV,tak tie zdvihatka tam mozu byt.
Jsou,měli jsme to vyndaný, byly v nich takový jakoby kuličky - přišlo mi to jako vazelína s olejem....
Odpovědět