Nafta bez bio humusu

Diskuze o palivech

Moderátor: Colommbo

Odpovědět
Brembo
Příspěvky: 2293
Registrován: pon čer 08, 2009 21:28
Bydliště: Matuškovo

Re: Nafta bez bio humusu

Příspěvek od Brembo »

008 píše:
Brembo píše:Od roku 2016 v SR platí príkaz na pridávanie bio do palív v pomere 7% hmotnostného podielu.
Ahoj Brembo, nevies, ako su na tom, a hlavne kolko, s biozlozkou v rakusku, neviem to nikde najst.
dik
Predpokladám,že 5%. V nariadení EU o pomere biohnoja sa zatial žiadne zmeny nechystaju,možno sa budu znižovat. Ale ako to europarlamente chodí,doležité rozhodnutia sa robia až po pominutí problému aj to so značným oneskorením-napríklad migrantský darmožráči. Doteraz sa v riešení problému nič neurbilo-až bude Afrika prázdna,tak sa to začne riešit. Zvýšenie na 7% je vdaka lobbingu producentov-výrobcovia a pestovatelia,dovozcov-najma z Brazílie.
Suzuki SV 1000,Opel Insignia Sport Tourer CDTI 153kW,Opel Vectra 1,7 DT-išla do sveta
Tissot

Re: Nafta bez bio humusu

Příspěvek od Tissot »

Jsem příležitostným návštěvníkem tohoto fóra a podle mě je nespokojeny_ropak hoax/konkurenční boj/bullshit. Vede mne k tomu kombinace těchto faktorů:

1. nevím, jestli test paliva stojí 100.00 CZK, ale podle článku v SM z nevím kdy zaplatili za test 15 benzínů 213 tisíc Kč, čili cca 14 tisíc za jeden vzorek. Vážně tento nespokojený člověk na základě
nespokojeny_ropak píše:Byla krasne zluta a proto byl odebrán vzorek a investovano par korun.
investoval pro blaho své a nás všech 14 000 Kč, což je při současných cenách 518 l nafty, neboli v jeho údajné nejmíň desetileté Xsaře téměř 9 tisíc km?

2. fotky protokolu umístil na zjevně pro tento účel založený depozitář obrázků http://ropak-bez-bio.rajce.idnes.cz/, kde se kromě dvou domělých výsledů testů nic jiného nevyskytuje.

3. není jím určena konkrétní čerpací stanice, čas odběru, ani název "kolosu". Jelikož se zde všichni baví o EO, tak se to na EO okamžitě vztáhlo. Čímž se ale šikovně se vyhnul něčemu (byť na internetu těžko postižitelnému), co by se dalo nazvat jako pomluva, což je postižitelný trestný čin podle zákona §184 č.40/2009 s horní sazbou tři roky natvrdo. edit: název fotografií je EuroOil_3.10.2015*

Nespokojenemu_ropakovi (a všem, kteří zaznamenají jiné nekalosti) bych doporučil obrátit se na Českou obchodní inspekci, kde může anonymně podat podnět k prošetření, když prodávající prodává pohonné hmoty, které budí podezření, že nesplňují požadavky na předepsanou jakost. Pak nás on sám může informovat o průběhu šetření a ČOI o svých závěrech, přičemž pouze tato cesta vede k jednoznačnému závěru. Ohledně nepředložení dodacího listu zase doporučuji věc oznámit věc společnosti SGS, která zahájí řízení o odebrání Pečeti kvality. A konečně lze také informovat společnost Lloyd's Register Quality Assurance, která může na základě vlastního šetření odebrat certifikaci na normu ISO 9001, kterou společnost EO vlastní. A nakonec bych informoval i společnost Čepro jako hlavního dodavatele nafty pro EO.

note: nepracuji pro EO ani jiný automotive, ale bytostně mě štvou lži a spekulace na internetu. deformuje to mj. celé české podnikatelské prostředí.
nespokojeny_ropak

Re: Nafta bez bio humusu

Příspěvek od nespokojeny_ropak »

Bohužel se tato diskuze, dostává úplně někam jinam než by měla. Tak musím reagovat.

1. Test paliva mě nestojí takový balík jako svět motorů, ale já si nechávám dělat jen obsah biosložky a jemné částice. Podle mě jsou důležité ty jemné částice, ano každý má palivový filtr, ale máte někde údaj o tom jaké částice ten filtr zachycuje a jaké propouští? Ja našel údaj 5mikronů a pokud má nafta teda až 12450 jednotek a je povoleno jen max 2500 jednotek 4-6mikronu viz protokol nového testu, tak je snad něco špatně. A co mě dohnalo k testům? Pumpa kde jsem tankoval je blízko mého domova tankoval jsem tam skoro pořád a nejen já. Mě to u Xsary stálo cca 9.000Kč, kolegu s dodávkou 30.000kč a náš společný mechanik nám potvrdil další vozy s poškozením palivové soustavy. Proto jsem odebral první test a ten ukázal, že to co čepují, není ani nafta. Takže milý návštěvníku, nejprve zjistím fakta a poté kritizuji. Já vytáhl z vlastní kapsy peníze na test a ten tady ukazuji.

2. Pokud bys byl spokojen, mohu si klidně dát fotky na facebook či jinou sociální síť, bohužel já ale žádnou nepoužívám a data zásadně nevystavuji mimo svůj NAS. Ale co se týká těchto dokumentů, dovolím ti je sdílet dál.

3. Ano byl to EuroOil, pumpu jsem nezveřejnil veřejně záměrně. Nechtěl jsem je varovat předem. Každopádně podnět na ČOI jsem dal a ne anonymně, ale hezky s vlastním podpisem. Já jsem byl jako zákazník uveden v omyl! Taky jsem tento podnět o pár dní později poslal do dvou tištěných médii.

Níže přikládám poslední test s fakturou. Test byl opět EuroOil ale cca 30km od té první pumpy.

http://ropak-bez-bio.rajce.idnes.cz/naf ... aktura.jpg
http://ropak-bez-bio.rajce.idnes.cz/naf ... 0.test.jpg

Těším se na další plodné připomínky.
Uživatelský avatar
NOVON
Příspěvky: 2968
Registrován: pát říj 16, 2009 11:01

Re: Nafta bez bio humusu

Příspěvek od NOVON »

No každopádně je to zajímavé..U nás teď otevřeli u Tesca pumpu Benzina Expres (červenou)tak budu asi brát teď tam.Mají tam jen N95 a naftu TOP Q..
VW Touran 1.6 MPI 75kw+LPG
VW Touran Freestyle 1.6 MPI 75kw
e-panolin.cz

Re: Nafta bez bio humusu

Příspěvek od e-panolin.cz »

Jak jsem již psal dříve, parametr dle ISO 4406 není určen pro motorovou naftu, čili pochybuji že se tím ČOI bude zabývat. Podle žádných dalších parametrů přiloženého protokolu nedokazuje nic že se jedná/ nejedná o motorovou naftu. Třeba bod vzplanutí, počátek destilace, obsah vody a další parametry dle ČSN EN 590.
nespokojeny_ropak

Re: Nafta bez bio humusu

Příspěvek od nespokojeny_ropak »

Hodně zajímavý článek o čistotě nafty.


http://www.tribotechnika.sk/tribotechni ... nafty.html
Tissot

Re: Nafta bez bio humusu

Příspěvek od Tissot »

Ano, díky za odpověď. Já jsem naopak kritizoval především to, že faktů bylo předloženo pomálu a podle mě byly pochybné, přičemž ale byl tebou vynesen úsudek nad kvalitou nafty.
Budu se těšit na závěr šetření ČOI.
Brembo
Příspěvky: 2293
Registrován: pon čer 08, 2009 21:28
Bydliště: Matuškovo

Re: Nafta bez bio humusu

Příspěvek od Brembo »

ČOI zrejme nič neurobí. Mám skusenost s SOI-slovenská obdoba ČOI kde som posla email so svojou skusenostou a stažnostou na jeden konkretny web obchod. Odpoved od nich prišla po 1 mesiaci,ked som už mal celu vec vyriešenu-pomohli jedine vyhrážky,inak sa predajca neunuval ani na odpoved.Odpoved SOI obsahovala len všeobecné informácie ohladne možnosti reklamácie tovaru pre web shop,čo mi bolo maximálne na nič-tieto informácie si každý najde na internete.
Suzuki SV 1000,Opel Insignia Sport Tourer CDTI 153kW,Opel Vectra 1,7 DT-išla do sveta
Uživatelský avatar
Pitris
Site Admin
Příspěvky: 27402
Registrován: úte čer 24, 2008 18:00
Bydliště: Brno

Re: Nafta bez bio humusu

Příspěvek od Pitris »

Brembo píše:....SOI-slovenská obdoba ČOI....
My máme čojku, vy máte sojku :P
Honda ACCORD 2.4 i-VTEC Type-S 148kW, sedan, manuál.

Zima: Ravenol SSL 0w40, Hankook W330 Winter i*cept evo3
Léto: Repsol Competicion 5w40, Vredestein Ultrac Satin
Převodovka: Honda Genuine HG - MTF
Návštěvník

Re: Nafta bez bio humusu

Příspěvek od Návštěvník »

http://zpravy.e15.cz/byznys/prumysl-a-e ... iv-1245321

Novela také zpřísňuje podmínky pro přimíchávání biosložek do běžných pohonných hmot. Nově budou muset být v určité míře v každém litru. Vláda původně výrazně omezila možnost, aby distributoři mohli část biosložky prodat zvlášť, a tím by povinnost přimíchávání také splnili.

:roll:
ARAGON

Re: Nafta bez bio humusu

Příspěvek od ARAGON »

Dle poslední informace z Čepra bude svět i v roce 2016 v pořádku :D :D a bude Optimal Diesel bez biosrágory v prodeji :wink: . Je to zázrak a nabídka se rozšíří i o Optimal Diesel Plus bez biosložky který bude aditivovaný. Já to již nyní doplňuji s VIF a tak asi podobné složení bude na pumpě.
Uživatelský avatar
rousini
Příspěvky: 1888
Registrován: čtv lis 29, 2012 11:24
Bydliště: ... cestička jako mlat.

Re: Nafta bez bio humusu

Příspěvek od rousini »

S ohledem na celkovou bezpečtnostní situaci v Evropě bych byl opatrný. http://iuridictum.pecina.cz/w/%C5%A0%C3 ... pr%C3%A1vy
Mondeo combi 2.0TDCi 103kW "vraník" Mondeo combi 2.2TDCi 129kW "indián"
Valvoline All Climate 5W-40
Shiver 900 Shell Advance Ultra 4T 15W-50,
Versys 650 Motul 5100 5W-40
ARAGON

Re: Nafta bez bio humusu

Příspěvek od ARAGON »

K tomu výše uvedenému sporu nespokojenýho ropáka je ten poznatek, že srovnávám dlouhodobě Maxx Motion diesel a Optimal Diesel a motor se projevuje identicky a výkon taky. Jen je velký rozdíl v ceně a to více než 3 Kč na litr a tak díky Čepru za to že se našlo zřejmě řešení na další roky :D . Prostě Státní podnik má trumf proti konkurenci a zřejmě je to tím že se dá variabilně vykládat formulace v zákonu o množství biosrágory. Tedy I 0,01 ml biosrágory v 1000 L nafty může splnit znění zákona.
ARAGON

Re: Nafta bez bio humusu

Příspěvek od ARAGON »

Tento poznatek vyvozuji z tvrzení níže uvedené v odkazu na novelizaci zákona a volně je tam uvedeno ,,Novela také zpřísňuje podmínky pro přimíchávání biosložek do běžných pohonných hmot. Nově budou muset být v určité míře v každém litru."
Tedy tvrzení ,,určité" není tím závazné přesně definovanou hodnotou.
Více na: http://zpravy.e15.cz/byznys/prumysl-a-e ... n=copylink
Ale záleží na přesné definici v zákoně a ten zatím nemám k dispozici.
TomášPD

Re: Nafta bez bio humusu

Příspěvek od TomášPD »

Tak na stránkách Eurooilu je už ta novinka v podobě Optimal Diesel Plus, údajně snad na vybraných benzinkách, tak jsem zvědavej kde se objeví a jaké z tim budou zkušenosti :wink:
Odpovědět