Jaký olej do 1.4 tsi 132kw?

Fórum o automobilových mazivech

Moderátor: Colommbo

DavidFRS

Příspěvek od DavidFRS »

Měnit budu určitě max. po 10.000km nebo 1 roce. O cenu až tolik nejde(pokud b to nebyl nějaký extrém), hlavně mě zajímá kvalita.
FF

Příspěvek od FF »

...ale pochopil si, čo som chcel povedať... ...ak budeš meniť častejšie, budeš mať vždy kvalitnejší olej, ako keby si menil neskoršie a to aj s tým istým olejom!
skodovkar
Příspěvky: 6272
Registrován: pon pro 29, 2008 16:40

Příspěvek od skodovkar »

Pokud ti vadí, že Mobil nemá VW 502.00 na obalu, tak ti mohu s jistotou říct, že Mogul Extreme Sport 5W-50 ji splňuje, protože jsem psal přímo do Parama. Odpověď byla, že splňuje mj. i VW 502.00. V případě zájmu mohu přeposlat.

http://www.olejshop.cz/oleje/automobilo ... w50-1litr/
Naposledy upravil(a) skodovkar dne ned úno 13, 2011 12:48, celkem upraveno 1 x.
Uživatelský avatar
Pedro
Příspěvky: 7757
Registrován: úte zář 22, 2009 12:10
Bydliště: Praha 6

Příspěvek od Pedro »

Jel jsem párkrát s golfem s tímto pohonem. Nastaven na 170 koní. Benzinovej motor popvažuju za vhodný doplnit dmychadlem. Ale nízkotlakej,pro zvýšení krouťáku. Né z toho rvát výkon. Pokud se někdo svezl se zachovalou "verunou" v golfu nebo ventu se stejným výkonem,pochopí. Mám averzi na koncernová vozidla po roce cca 97,to ano,zvláště pak ta,co se honosí označením RS. Chudáci konstruktéři š 130 RS,musej plakat. Protože když vidí ochcávii a zvláště fábliji s těmito písmenky,musí to být deprimující........
modelář

Příspěvek od modelář »

Jenže tady je kompresor, aby dodal točák "vespod", a zároveň turbo, aby dodalo výkon "nahoře". Souhlasím s tím, že deficit objemu motoru je občas znát, ovšem byl jsem příjemně překvapen tím, jak dobře se jim to podařilo skloubit - na to, že jde o "koncern". :P Na druhou stranu si nedělám velké iluze o spolehlivosti a životnosti...

Příspěvek od »

Zpět k výběru oleje pro Tvoje auto - souhlasím s doporučovanými 5w50 pokud jezdí? sportovně, XFS 5w50 od Millerse by byla moje volba. Pokud s tím jezdí? normálně tak XFS 5w40
Uživatelský avatar
kornel
Příspěvky: 1758
Registrován: čtv led 28, 2010 17:55

Příspěvek od kornel »

podla mna 5W-40 od MILLERS alebo MOTUL to musi umazat s absolutnym prehladom, aj ked bude vyuzivat vacsinu vykonu
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Přesně tak, 5w40 od Motul nebo Millers Oils :wink:
No a protože dneska dokončil Martin Prokop WRC Rally Sweden s olejema Millers tak bych se nechal inspirovat :D
Mav

Příspěvek od Mav »

Mobil 5W-50, jak tu psali odborníci, 502.00 splní s bodákem v .... a navíc má super syn, což jsou podle mě nějaké sloučeniny organického molybdenu, A molybden, jak známo , se přidává do otěruvzdorných ocelí, cca 3,5%? ( zuby bagrů, korečků, sbíječky atd., což má fungovat tak, že se opotřebení snižuje dopováním povrchu, kdysi se z USA dal koupit přídavek od firmy OEM.

Docela by mě zajímalo, jakou životnost tyto motory budou mít, počízám, že 250.000 stěží, a o 300.000 si mohou nechati jenom zdát, , něco za něco a vše souvisí se vším....
George

Příspěvek od George »

Mav - co to blekotáš? Super syn = sloučeniny organického molybdenu ???

Draku ty tam nalej to nejlepší jak raděj místní - tedy Millers Oil nebo Motul, 5w40 nebo 5w50 a hotovson. Zase takovej extrémní přehmat ve značce, nebo viskozitě to nebude.
Mav

Příspěvek od Mav »

http://translate.google.cz/translate?hl ... rmd%3Divns

http://translate.googleusercontent.com/ ... DscWp2YDaw

http://translate.google.cz/translate?hl ... rmd%3Divns

Ten třetí příspěvek je o palivech, ale také zajímavý.

Proto je ten mobil tak dobrý, mají to ve vyváženém poměru s ostatními aditivy, ale je klidně možné, že to je stejný reklamní žvást, jako chytré molekuly od Castrolu:) dobrou.
Mav

Příspěvek od Mav »

Takto to pravděpodobně pracuje:

http://portals.rtvanderbilt.com/871_release_5.htm
Odpovědět