Jaké pneu?

Další nezařaditelná témata

Moderátor: Colommbo

Odpovědět
Uživatelský avatar
lengy60
Příspěvky: 5776
Registrován: ned čer 22, 2014 18:41

Re: Jaké pneu?

Příspěvek od lengy60 »

jarson1 píše:Nemyslim tycky, toto robi gulak - mas McPerson ze?
Este pripada do uvahy tycka riadenia,ale to nezistis asi len ked rozobere a muselo by to mat more kilometrov myslim aby toto bolo vyhlodane.
Vím co je kulový čep :D proto jsem psal,že náprava byla kontrolována kompletně a nikde žádné vůle nebyly.A že by se udělaly nějaké vůle během pár km se mi moc nezdá,před pár km jsem valil po dálnici v Německu 150 ještě na letních a šepot květin.Nicméně,teď jsem jel stejnou trasu se služebákem a skutečně jsou na té dálnici rozdílné povrchy,protože i ve služebáku jsem cítil v určitých úsecích drobné vibrace ve volantu.Ne takové jako u mého stroje,ale taky na služebním autě nemám 215/55 R16,asi to fakt bude pneumatikami.
Citroen C1 Feel 1.0 51kW
Nissan Qashqai Czech Line 1.3 103 kW
bouchy

Re: Jaké pneu?

Příspěvek od bouchy »

Přesně stejné projevy jsem zažil taky, ještě v kombinaci s táhnutím doprava - pouze na zimních plecháčích, na letních bez potíží. Po vyloučení přibržďování kola, všech možných čepů a kloubů, hluk to nedělalo (ložisko atp.)... jsem si všiml chybějícího (naklep.) závaží (asi 10-20g) (tedy - nebylo tam, nemusí být, ale byla by to velká náhoda na vyvažovačce.) Po vyvážení celé sady se problém zklidnil. Zkusit se projet na jiných zimákách, nejlíp po vyvážení, udělat geometrii (jde pouze na rovnoměrně ojetých gumách), co tlumiče? Co když "rezonují" při těch vyšších rychlostech a zkrátka neabsorbují - i když zase jen na zimních...tak i test tlumičů. Vyvážení na starším digitálním přístroji tady neuškodí, to závažíčko (obzvlášť lepený) může odlítnout vždy, jen originál Škoda nejde ani urvat, je úplně jiné kvality a je lakované, nerezne.... podle mě problém vibrací souvisí s vyvážením - prkotina za pár kč.
Návštěvník

Re: Jaké pneu?

Příspěvek od Návštěvník »

ka-spel píše:Myslíš vyvážení přímo na autě? Tak to má Gazda v Kostelci na Hané. Od OL kousek.
Jo, to je ono! :D :wink:
Uživatelský avatar
lengy60
Příspěvky: 5776
Registrován: ned čer 22, 2014 18:41

Re: Jaké pneu?

Příspěvek od lengy60 »

bouchy píše:Přesně stejné projevy jsem zažil taky, ještě v kombinaci s táhnutím doprava - pouze na zimních plecháčích, na letních bez potíží. Po vyloučení přibržďování kola, všech možných čepů a kloubů, hluk to nedělalo (ložisko atp.)... jsem si všiml chybějícího (naklep.) závaží (asi 10-20g) (tedy - nebylo tam, nemusí být, ale byla by to velká náhoda na vyvažovačce.) Po vyvážení celé sady se problém zklidnil. Zkusit se projet na jiných zimákách, nejlíp po vyvážení, udělat geometrii (jde pouze na rovnoměrně ojetých gumách), co tlumiče? Co když "rezonují" při těch vyšších rychlostech a zkrátka neabsorbují - i když zase jen na zimních...tak i test tlumičů. Vyvážení na starším digitálním přístroji tady neuškodí, to závažíčko (obzvlášť lepený) může odlítnout vždy, jen originál Škoda nejde ani urvat, je úplně jiné kvality a je lakované, nerezne.... podle mě problém vibrací souvisí s vyvážením - prkotina za pár kč.
Na tlumiče mi to přijde poněkud brzo(70 tis),ale uvidím v pátek na co přijdeme.Taky by to mohl být údajně nějaký silentblok,ale že by taky odešel během pàr dnů co jsem přezul na zimu se mi taky nezdá,i když.....
Každopádně děkuji všem za podnětné nápady. :wink:
Citroen C1 Feel 1.0 51kW
Nissan Qashqai Czech Line 1.3 103 kW
Návštěvník

Re: Jaké pneu?

Příspěvek od Návštěvník »

Nakonec z toho vyjde, že příčinou je blbý auto. :lol: Teď zase chvilku vážně: neblbněte mu hlavu, on ať udělá to nejjednodušší, co udělat může, totiž přehodit ty gumy na originální plecháče. A vsadím boty, že problém je v nedostatečné uniformitě pneu.
bouchy

Re: Jaké pneu?

Příspěvek od bouchy »

Návštěvník píše:Nakonec z toho vyjde, že příčinou je blbý auto. :lol: Teď zase chvilku vážně: neblbněte mu hlavu, on ať udělá to nejjednodušší, co udělat může, totiž přehodit ty gumy na originální plecháče. A vsadím boty, že problém je v nedostatečné uniformitě pneu.
Blbý auto určitě ne, škoda, že už se nedělá tak, jak bylo. Sice nevím, co lengy vybral za pneu, ale jestliže je problém s vibracemi na vyvážené pneu, pak je to shit, nebo na reklamaci vadnýho kusu.
Asi bych si od známýho vypujčil sadu jiný značky a projel ten úsek.

Ze 70tkm si nic nedělej, naše zadní jsou na 70% a přední pod motorem 98%. Ty zadní netečou, jen si myslím, že mašina trošku kecala, netečou, vracej se v pořádku. Jo, silentbloků je na novějších autech asi milion, na spodních ramenech byly přetrhaný, jsou měněný za novější typ (bez pouze tří paprsků, "dětská choroba") a servisman zase plaší, že jsou zteřelý...bylo o tom někde tu psáno. Za mě zkusit tu sadu, tlumiče, projít nápravu, geometrii, možná servo... případně pořešit gumy, pokud mají takový problém, tak reklamovat a třeba už s vyjádřením soudního znalce.
Uživatelský avatar
lengy60
Příspěvky: 5776
Registrován: ned čer 22, 2014 18:41

Re: Jaké pneu?

Příspěvek od lengy60 »

Ale tak mě zase jen tak někdo nezblbne,takže pohoda.:lol: Na autě jsou zimní Membat Flake 215/55 R16 97 H,mám spíše pocit,jestli nedělá neplechu právě ta 97. :idea: Jako, pořád dokola to přezouvat nebudu,v pátek zajedu ještě k šemíkům na kontrolu a když tak holt budu jezdit do 125 km/h a nazdar bazar.Já tak jezdil v podstatě 2 roky,co tohle krásné auto(ne blbé) :D mám.Trošku bláznit jsem začal až letos,kdy jsem použitím vhodného oleje dostal motor do kondice a začalo mě to víc bavit. :mrgreen: Jinak jsem se ráno stavil v Citroenu a mají origo litá kola(ty samé co mám na léto) za cca 11 tícek,tak je možná koupím a budu mít jedny na léto a druhé na zimu. :lol: :wink: Zkusím také ještě drobet laborovat s huštěním,řekl bych,že guma je dost citlivá na tlak v pneumatice,protože je měkčí.Že by byly ty pneu špatné si zase nemyslím,doporučil jsem letní jednomu kolegovi a ten je navýsost spokojen.A dokonce se začíná tahle značka dávat i na některá auta ve výrobě,tím nechci říct,že by to byla nějaká záruka,zvlášť v dnešní době.
Citroen C1 Feel 1.0 51kW
Nissan Qashqai Czech Line 1.3 103 kW
Návštěvník

Re: Jaké pneu?

Příspěvek od Návštěvník »

lengy60 píše:Ale tak mě zase jen tak někdo nezblbne,takže pohoda.:lol: Na autě jsou zimní Membat Flake 215/55 R16 97 H,mám spíše pocit,jestli nedělá neplechu právě ta 97. :idea:
Tak to zcela určitě ne!
lengy60 píše:...tak holt budu jezdit do 125 km/h a nazdar bazar.
To by mne tedy maximálně s-alo.
lengy60 píše:...Zkusím také ještě drobet laborovat s huštěním,řekl bych,že guma je dost citlivá na tlak v pneumatice,protože je měkčí.
Tohle změna tlaku v rámci rozumných mezí určitě nevyřeší.
lengy60 píše:Že by byly ty pneu špatné si zase nemyslím,doporučil jsem letní jednomu kolegovi a ten je navýsost spokojen.
Je až neuvěřitelné, na čem všem dokáží někteří jezdit a ještě s tím být spokojeni. :mrgreen:
lengy60 píše:A dokonce se začíná tahle značka dávat i na některá auta ve výrobě,...
Klidně se vsadím, že tohle si žádný rozumný výrobce ani náhodou nelajsne! :twisted:
Uživatelský avatar
lengy60
Příspěvky: 5776
Registrován: ned čer 22, 2014 18:41

Re: Jaké pneu?

Příspěvek od lengy60 »

1/beru na vědomí,nevrdím,že to tak je
2/tak tohle mě trápí ze všeho nejméně,protože po dálnici jezdím běžně do 130(dokonce i při přesunu k móři) a v zimě toho po ní fakt moc nenajezdím.Mimo dálnice pak max do 100 km/h.
3/je to možné,vyzkouším,uvidím :idea:
4/my citroeňáci jezdíme na pohodu :D a C4P není žádný závoďák,onen kolega řešil narychlo pneu za mrzký peníz,takže problém nevidím.Ostatně já jsem s jízdními vlastnostmi na suchu a vodě spokojen taky,vibrace jsou jiný příběh a kde je chyba se uvidí.Primárně jsem tyto pneu kupoval kvůli sněhu,kde Dunlop za cenu 1,5 x vyšší žádné čaro nepředvedly.
5/na vlastní oči jsem to neviděl,říkal mi to dnes ráno kolega,že je viděl někde na autovlaku(nové vozy z výroby),ale nevěděl,zda to byla Kia nebo Hyundai,jestli je to rozumný výrobce nebo ne....
6/asi bych tuhle debatu uzavřel,protože tady to stejně nevyřešíme.Je možné,že jsem šlápl do lejna,možná je špatná 1 guma,možná všechny nebo stojí za prd ty disky,stane se.Konzultoval jsem to ještě s kolegou přes SZ a psal mi,že tohle mu ještě žádné nedělaly a lítá s nimi po dálnici 200.Holt je za 2 sezóny dojezdím(a pak je za ty prachy klidně vyhodím),možná vyměním litá kola nebo se na zimu vrátím k plechům,to ukáže čas. :wink:
Citroen C1 Feel 1.0 51kW
Nissan Qashqai Czech Line 1.3 103 kW
Návštěvník

Re: Jaké pneu?

Příspěvek od Návštěvník »

lengy60 píše:5/...na vlastní oči jsem to neviděl,říkal mi to dnes ráno kolega,že je viděl někde na autovlaku(nové vozy z výroby),ale nevěděl,zda to byla Kia nebo Hyundai,jestli je to rozumný výrobce nebo ne....
Oba výrobce považuji za rozumné a klidně se vsadím o litrovku dobrého tvrdého alkoholu, že žádný rozumný výrobce... :twisted:
lengy60 píše:6/...Je možné,že jsem šlápl do lejna,možná je špatná 1 guma,možná všechny nebo stojí za prd ty disky,stane se.Konzultoval jsem to ještě s kolegou přes SZ a psal mi,že tohle mu ještě žádné nedělaly a lítá s nimi po dálnici 200.
Pokud kolega nemá stejné auto, tak je to reference úplně na ho.no.
Uživatelský avatar
lengy60
Příspěvky: 5776
Registrován: ned čer 22, 2014 18:41

Re: Jaké pneu?

Příspěvek od lengy60 »

Jsem netušil,že dobrý tvrdý alkohol se prodává v litrovkách. :shock: I když mně je to jedno,protože současné zaměstnání se dost podobá protialkoholní léčebně,takže jsem za poslední 2 měsíce vypil 2 vánoční piva k obědu a to ještě s manželkou na půl. :lol: Kolega má jinou značku,tu s modrým oválem a má je na plechu. :wink: Až někde narazím na vlak s vozy Kia nebo Hyundai,tak to omrknu. :wink:
Citroen C1 Feel 1.0 51kW
Nissan Qashqai Czech Line 1.3 103 kW
Návštěvník

Re: Jaké pneu?

Příspěvek od Návštěvník »

lengy60 píše:... Až někde narazím na vlak s vozy Kia nebo Hyundai,tak to omrknu. :wink:
Stačí dodat fotku a bude litrovka. e1H nechť potvrdí. :)
Uživatelský avatar
Pedro
Příspěvky: 7757
Registrován: úte zář 22, 2009 12:10
Bydliště: Praha 6

Re: Jaké pneu?

Příspěvek od Pedro »

Zítra jdu obout Swiště,na předku má 2,5 a vzadu 4mm (ty letos nechám).
Dostal jsem na výběr z háááfo párů 7,5mm. Po zkušenostech budu hledat Savy ES. Příští zimu je prohodím a na předek fuglovky.
Dostal jsem k němu sadu pneu i s disky letňáky. Protože bude hodně jezdit,70km za pracovní den,donutim se k sezonímu přehazování.
Uživatelský avatar
lengy60
Příspěvky: 5776
Registrován: ned čer 22, 2014 18:41

Re: Jaké pneu?

Příspěvek od lengy60 »

Návštěvník píše:
lengy60 píše:... Až někde narazím na vlak s vozy Kia nebo Hyundai,tak to omrknu. :wink:
Stačí dodat fotku a bude litrovka. e1H nechť potvrdí. :)
Klidně ji věnuji na dobročinné účely :lol: ,protože láhev vizoura v krásné jutové dárkové tašce mi stojí na subwooferu cca 1,5 roku. :mrgreen: :wink:
Citroen C1 Feel 1.0 51kW
Nissan Qashqai Czech Line 1.3 103 kW
Uživatelský avatar
lengy60
Příspěvky: 5776
Registrován: ned čer 22, 2014 18:41

Re: Jaké pneu?

Příspěvek od lengy60 »

Tak včera ráno jsem upustil tlak na předepsanou hodnotu 2.4 a v noci jsem auto prohnal po dálnici.....130,140,150,160 a....volant se ani nehne. :lol: To už je opravdu mimo mé rozlišovací schopnosti. :shock: Ještě malý dodatek,ty gumy jsou XL,že by byl problém zde,když se nahustí víc?
Citroen C1 Feel 1.0 51kW
Nissan Qashqai Czech Line 1.3 103 kW
Odpovědět